Anca Cernea la byAlexa despre lupta USL contra Statului de Drept, defetismul romanesc, falsa "societate civila" si Uniunea Europeana

  13

  Anca Cernea:

  …este foarte important, trebuie sa iesim in strada!

  Anca Cernea despre defetismul romanesc:

  „Eu cred ca ar trebui sa ne gindim intii ce nu ar trebui sa facem. Noi gresim in mod constant. Avem tendinta sa ne vaicarim foarte mult, ca natie. In Polonia nu am auzit vaicareli, niciodata, desi am fost acolo putin dupa Smolensk, au fost lucruri foarte dureroase, absolut tragice si ireparabile care s-au petrecut, dar nu am auzit atita vaicareala cit auzi in spatiu romanesc. E fraptant daca privesti contrastul. Noi sintem obisnuiti sa auzim vaicareala si nu ne mai frapreaza, dar cind vezi situatia unei natii destul de asemanatoare, si acolo sint o multime de ramasite ale trecutului care nu au putu fi indepartate, si foarte multa nerusinare din partea putereii liberal-post-comuniste, dar nu auzit atita cainare asupra soartei proprii. Oamenii isi fac planuri, se gindesc la actiuni, nu stau sa-si plinga soarta. Alta chestie care se poate invata de la polonezi e ca nu conteaza foarte mult pe strainatate. Occidentul foarte greu intelege. Nu a inteles nici de la Katyn incoace pentru polonezi. Nu se asteapta nimeni sa inteleaga acuma brusc si sa aiba lumina. Tu faci ce poti ca sa ii lamuresti, insa speranta nu poate fi pusa in forte externe. E treaba cetateanului, el trebuie sa isi apere libertatea. Sa faca bine sa iasa in strada. Sa faca bine sa faca ce stie el mai bine, unul stie sa scrie, altul stie sa organizeze ceva, altul face insigne, sa punem mina sa lucram, nu sa ne plingem de mila, sa nu asteptam extraterestrii sa ne scoata din noroiul in care sintem.”

  Despre „societatea civila”

  „Acum sa se masoare ce inseamna „societatea civila cu adevara”. Societatea civila, cum am mai vb noi in alta emisiune, poate sa insemna multe chestii, si din pacate exista acea societate civila pe care eu am denumit-o ca fiind falsa. E un fel de adunatura de metastaze ale unor organizatii similare din occident, si sint cele care s-au implicat foarte mult in erodarea care a dus la situatia asta in care sintem. Imi amintesc ca in ianuarie 2012 erau o multime de „societati civile”, „ONG-uri” care se ocupau sa raspindeasca printre romani cultura protestuluil si sa ii indemne si sa ii incurajeze pe tinerii protestatari sa iasa in strada, si sa faca faca o vedeta din dl Claudiu Craciun, un simbol al acestor lupte. Iata rezultatul! Cind traiesti in utopie, cind traiesti in stratosfera, te confrunti cu consecintele reale ale prostiilor pe care le-ai sustinut. Acum vreau sa vad Militia Spirituala ce pozitie o sa aiba, vreau sa vad Alian Mungiu si societatea ei civila unipersonala ce pozitie o sa aiba fata de ce se intimpla”

  Despre Rusia si Germania

  „Exista o afinitate intre Rusia si Germania, si eu consider ca este o mare naivitate sa iti inchipui ca aruncindu-te in bratele Germaniei, adia UE in forma asta care devine din ce in ce mai utopica, un proces de inginerie sociala de sus in jos care ne este impus, nu mai este o uniune de tari care au hotarit sa colaboreze, sa stringa relatiile si sa se integreze in sensul bun al termenului. Acum se construieste o utopie si puterea adevarata o are Germania.”

  Despre Uniunea Europeana vs Rusia

  Alexa: „Crezi ca se pregateste un fel de EUSSR?”
  Anca Cernea: „Da, cam asta e si anuntat, e proiectul Statelor Unite ale Europei, si aici, in tara noastra, eu nu aud voci care sa aiba macar o rezerva. Nu zic ca trebuie sa te regragi din UE, Doamne fereste! Eu vorbesc de o voce pe care tu sa o ai acolo si sa iti sustii interesele, nu trebuie sa te astepti ca Germania sa sustina interesele Romaniei. Germania are interesele Germaniei, nu e obligata sa te ia pe intretinere si sa sutina interesele tale. Nu e de asteptat asa ceva. Statul National nu e ceva care si-a pierdut semnificatia, conducatorii unui stat sint cei care trebuie sa vegheze la interesul statului.”

  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si

  13 COMENTARII

  1. „Societatea civila” e cumva adunatura aia de fraieri care au iesit in piata la inceputul anului pentru a demonstra impotriva dictaturii si acum tac malc ca sa nu supere pe domnii Antonescu si Ponta?

  2. Sunt simpatici foc. Nu gasesti unul singur ca sa mai lupte acum impotriva dictaturii. I-a inghitit pamantul pe toti, nu mai au chef de proteste.

  3. Carpele astea socialiste inteleg un singur limbaj: o bata mai mare. Atat. Argumentul fortei, nu forta argumentului. Pur si simplu nu sunt inzestrati pentru o dezbatere bazata pe idei, nu sunt capabili sa gandeasca rational, ei sunt convinsi numai cand in strada vad multimi mari, hotarate, aplaudand la unison. Acolo e singura lor certitudine.

  4. Daca Alexa si Anca si-ar fi transmis mesajul de la o televiziune cu acoperire nationala, azi ar fi fost 10 000 de oameni in strada! Tot respectul pentru curajul lor, mai ales ca, doar in astfel de zile se poate observa diferenta intre curajul adevarat si ala declarativ, de parada.

  5. Intrebare: potrivit Constitutiei Romaniei, cine este Comandantul Suprem al Fortelor Armate ale Romaniei?

  6. „Cristian Hatu, expert în Educație, spune că în perioada respectivă nu era ilegal să faci doctorat fără să ai masteratul (lucrurile s-au schimbat odată cu implementarea sistemului Bologna), însă gestul premierului, de a-și trece în CV studii pe care nu le are, este „imoral”. „Această minciună nu mă miră deloc. Așa cum am văzut în ultimele zile, acest om nu ține cont de legislație și este și imoral. Văzând felul în care a procedat cu teza de doctorat te întrebi care sunt, de fapt, capacitățile lui intelectuale”.

   Rectorul din Catania, în „Adevărul”: „Victor Ponta nu a fost masterandul nostru”

   „Referitor la solicitarea dumneavoastră, pot să vă confirm că Victor Ponta nu a fost niciodată masterand la Universitatea noastră”, este răspunsul trimis de Antonino Recca, preşedintele Universităţii din Catania, Italia, la solicitarea ziarului „Adevărul”.

   Premierul României nu a fost niciodată student la Universitatea din Catania, cu toate că a scris în CV-ul său că ar fi urmat cursurile instituţiei de învăţământ din Italia. Ponta susţine că a făcut un master în drept penal internaţional între martie şi iunie 2000, la Universitatea Catania.

   Premierul Victor Ponta și-a schimbat CV-ul oficial și a scos din acesta masteratul obţinut la Universitatea din Catania, în Sicilia.

   Până acum, în CV-ul său, el trecuse un masterat obţinut în perioada martie-iunie la această universitate italiană. Surse din mediul academic contactate de evz.ro susțin că este practic imposibil să obții un masterat în doar patru luni.

   Și alte informații au dispărut din noul CV al premierului: masterul „Management Politic” acordat de Institutul Social Democrat în noiembrie 2003, precum și titlul de absolvent al Colegiului National de Aparare în iulie 2002.

   Ponta: „Nu mai e cazul să mă mândresc”

   Premierul a răspuns întrebărilor legate de schimbarea biografiei sale oficiale. „Am fost acolo. Trebuie să dovedesc că am fost acolo?”, a întrebat Ponta, retoric. El a susținut că a trecut în CV-ul său doar ceea ce îi cere legea pentru a fi premier.

   „Nu mai e cazul să mă mândresc foarte mult cu multe alte lucruri pe care le-am făcut, dar vreau să fac o precizare în continuare: sunt foarte mândru de ceea ce am făcut ca procuror, sunt foarte mândru de ceea ce am făcut ca student şi am fost un student cu rezultate bune, un elev cu rezultate bune”, a mai spus, în urmă cu câteva zile, primul ministru.

   Dacă în prezent, cei care vor să îşi obţină doctoratul trebuie să deţină o diplomă de master, acest lucru nu era necesar până în 2004.”

   Citiţi mai mult: LOVITURĂ DE TEATRU: Premierul Victor Ponta și-a falsificat CV-ul. A minţit că şi-a făcut masteratul la Catania. Primul ministru comentează acuzațiile pe blogul personal – Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/victor-ponta-a-mintit-ca-si-a-facut-masteratul-la-catania-990345.html#ixzz1zgD0bFbg
   EVZ.ro

  7. Victor Ponta și-a schimbat CV-ul oficial și a scos din acesta masteratul obţinut la..

   Nu vreti sa verificam si diploma de licenta??

   😀

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here