Apocalipsa se amână

  6
  ocasio-cortez

  Alexandria Occasio-Cortez a anunțat că avertismentul ei privind pieirea lumii în următorii 12 ani dacă nu se va acționa contra schimbărilor climatice era o glumă.

  „Trebuie să ai inteligența unui burete de mare ca să o iei literal”, a spus Occasio-Cortez, care i-a ironizat pe republicani că nu i-ar fi înțeles umorul și sarcasmul.

  Poate-i spune și Gretei, fetița care poate vedea emisii de CO2 și are coșmaruri că se sfârșește lumea în 12 ani din pricina încălzirii globale.

  Și experților climatici care i-au întărit proorocirea:

  Să ne amintim totuși momentul în care Ocasio-Cortez a lansat gogomănia confirmată și susținută cu încredere apoi de toți alarmiștii climatici inteligenți precum buretele de mare…

  … și să trecem la lucruri mai serioase:

  #AOC recants: ‘…world ending in 12 years due to climate change’ – it was “a joke”

  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentBolsonaro și presa: studiu de caz
  Articolul următorPeter Buttigieg, candidat al partidului Democrat pentru președinție
  Gelu Trandafir
  Gelu Trandafir a studiat jurnalismul în Franţa. A fost producător de emisiuni pentru ProTV, realizator şi editor pentru BBC World Service, editorialist la România liberă şi redactor-şef adjunct la Evenimentul Zilei şi Cotidianul. A făcut parte din Delegaţia Permanentă a PNŢCD la începutul anilor '90 şi este membru fondator al Fundaţiei Ioan Bărbuş. A fost membru CNA între 2006 și 2012.

  6 COMENTARII

  1. Apocalipticii sint repartizati peste tot. 😀
   Romanii par a avea un surplus: vezi unii autori de pe Contributors. Si sustinatorii lor.

  2. Săndica Occasional Cortex și-a dat seama, probabil, că a făcut aceeași greșeală pe care a făcut-o Al Gore în 2007, când cu profeția despre dispariția calotei polare în 7 ani: a profețit pe un orizont de timp prea scurt, în care marea majoritate a celor care aud profeția vor fi încă în viață. Păi nu așa, fraților ! Profețiile apocaliptice trebuie să aibă termene lungi, ca să aibă toată lumea timp să fie oale și ulcele până atunci, inclusiv profetul ! Pe termen scurt trebuie să fie doar acțiunea: scoateți bani din buzunar acum și dați-mi-i mie (partea asta văd că au învățat-o destul de bine).
   Iată și câteva exemple, pentru uzul încălziștilor (le puteți folosi liniștiți, prieteni, promit că nu vă cer drepturi de autor; de fapt voi nega vehement că a fost ideea mea !):
   – până în 2124, pădurea amazoniană va dispărea cu totul, prin acțiunea combinată a încălzirii globale și a homofobului de Bolsonaro
   – până în 2210 Antarctica va fi sub apă
   – până în 2251 Atlanticul va seca (se cam bate cap în cap cu precedenta, știu, de aceea nu le folosiți în aceeași prezentare !)
   – cel târziu în 2472 munții Himalaya vor dispărea sub acțiunea eroziunii solului cauzată de încălzirea globală
   – …etc (ați prins ideea, da ?)

  3. Ce baba Vanga, ce Nostradamus, ce Ugly Molly, cicalacacicacea, iauzi ia colea la Alexandra uite-așa! Mâgarul american are-n plan toate dezastrele naturale cu toți responsabilii pe ani, luni și zile cu secole-nainte Dăstepți domle, savanție din tamă-n fiucă transgender.Turcu poluează, restu’ plătește! Mare șmecheria asta cu încălzirea globală rebotezată „schimbare climatică”, mai ceva ca taxa de primă înmatriculare. Zici că Al Gore și-a dat doctoratul la Rahova ! Să le fie de cap.

  4. Sarcasmul si umorul fin sunt CALITATI … Si au fost intotdeauna percepute de ceilalti, pentru ca sunt venite din partea unor oameni inteligenti. Dar cand prostilor le ies vorbele din gura (de WC), nu le nimeni haznaua drept „gluma si sarcasm”…Totul e inteles „ad litteram”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here