Boris Johnson după primele două săptămâni

  1

  Brendan O’Neill, redactor la revista engleză spiked!, descrie, într-un interviu pentru postul de televiziune Sky News Australia, scena politică britanică după primele două săptămâni ale lui Boris Johnson în noua sa calitate de prim-ministru.

  Câteva cuvinte despre spiked!. Revista a fost fondată în anul 2001, preluând foști editori și contribuitori ai publicației Living Marxism, dispărută în 2000. Pentru o publicație cu un astfel de pedigriu, spiked! este o anomalie:

  • Susține libertatea de exprimare complet neîngrădită și astfel se opune oricărei forme de (auto)cenzură și corectitudine politică.
  • Este critică la adresa isteriei provocată de „încălzirea globală”, un subiect pe care îl consideră complet politizat și devenit o vacă sacră a unei ideologii care compromite dezbaterea rațională și argumentarea științifică a tuturor perspectivelor.
  • S-a opus războaielor din Afganistan și Irak și în general se opune intervențiilor militare occidentale în țările în curs de dezvoltare.
  • Susține Brexit, în virtutea dreptului la autodeterminare al națiunii britanice și a deciziei luate prin referendum național.
  • Este parțial finanțată de către omul de afaceri Charles Koch, cunoscut pentru susținerea Dreptei americane.

  Frank Furedi, unul dintre contribuitorii frecvenți, a descris spiked! drept „anti-etatist”, un reprezentant al Stângii pro-libertate. Față de Stânga neostalinistă din prezent, spiked! apare drept o alternativă neobișnuită, de Stângă libertariană.

  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentO fată, Alexandra, trădată de Stat. Indecența Ecaterinei Andronescu
  Articolul următor„Spulberăm patriarhatul omului alb și sexismul!” Revoluția e în toi la UNTOLD
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  1 COMENTARIU

  1. Iată un nou tip de câmp de acțiune a ceea ce se poate numi „noua stânga-dreapta libertinistă” cu dirijare tipic neo-kgb-istă . Ca o scurtă privire asupra fisurilor în acest vector de propagandă, se pot analiza punctele din articol:
   1- libertate de „analiză” a specialiștilor ruși în dezinformare dirijată
   2- deplin prilej de comentarii „încălziriste” cu tendințe de dezinformare dirijată
   3- să ne opunem, tovarăși, intervențiilor imperialiste în țările cu resurse, ca să le rămână numai rușilor (și chinezoilor) acest drept sacru……………..
   4- dreptul la autodeterminare este foarte sacru, mai ales când referendumurile le putem dirija noi, neokgb-iștii !
   5- evident că finanțăm și noi, neokgb-iștii , ia acolo, ceva parțial….

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here