Cel mai cinstit gubern este un „grup infracțional organizat”

  25

  Mai întâi uslașii s-au făcut de râs cu Victor Alistar, Corina Dumitrescu, Ioan Mang, Liviu Pop, plagiatul lui Dottore și ‘telectualul liberal pro-rus Andrei Marga. Disperați, au plusat și au dat lovitura de stat, înlocuind președinții Camerelor parlamentului și suspendând președintele țării într-o acțiune tip kamikaze. Au lătrat la toate țările și organizațiile internaționale care le-au criticat sau denunțat acțiunile anticonstituționale și ilegale. Au organizat un referendum la care au furat ca în codru, inventând milioane de voturi doar-doar s-or apropia de pragul necesar de 50%. Când au văzut că nu le iese nici măcar așa, au instigat la ură față de unguri, Viktor Orban, Ungaria, Traian Băsescu și susținătorii său. Au amenințat judecătorii Curții Constituționale și și-au forțat pionii din CCR să blocheze instituția. Și-au activat slugile din toate sectoarele administrative pentru a se asigura că se va face voia lor, dar cu toate discursurile și intervențiile președintelui discret Crin Antonescu, nu au reușit să obțină victoria finală. Mai grav, pare-se că li se apropie sfârșitul.

  Acum câteva zile, liberalul Victor Paul Dobre și Ioan Rus au demisionat din „cel mai cinstit guvern” român. Astăzi avem și motivația neoficială a gestului lor: USL s-a transformat în „grup infracțional organizat”. Nu vor să își petreacă „bătrâneţile în puşcărie” așa că au părăsit nava lui Dottore, prea se scufunda în ritm alert.

  Interceptări

  În ziua de 03 august 2012, la ora 20:48:02, Dobre a discutat cu Ioan Rus despre presiunile la care era supus de colegii din USL.

  Victor Paul Dobre: Vă salut! Domnule ministru, nu vreau să vă stric seara, dar am înţeles că preşedintele şi cu premierul s-au înţeles să demisionez. Asta e viaţa!

  Domn: Eu nu ştiu despre aşa ceva.(!!!)

  Victor Paul Dobre: Aşa mi-a spus domnul Chiţoiu. A fost o video-conferinţă la PNL, eu eram pe drum. M-au atacat oameni importanţi cum e domnul Fenechiu şi când am întrebat mi s-a spus că aşa s-a înţeles Preşedintele cu Ponta. Nu am nicio problemă.

  Domn: De ce?

  Victor Paul Dobre: Nu ştiu. Că am semnat că sunt 18.300.000 pe liste. Ceea ce… aşa este, dar aia e o altă problemă.

  În ziua de 03.08.2012, la ora 20:53:05, Victor Paul Dobre se plângea unei o persoană în următorul sens:

  V: Da, Victor!

  Victor Paul Dobre: Salut! Azi, cât eram pe drum, a fost o video-conferinţă a înaltei conduceri cu filialele.

  V: Am auzit, da.

  Victor Paul Dobre: Crin l-a remandatat pe Daniel. Vela, ăla de la Prahova şi Fenechiu m-au făcut zob: că n-am semnat, că nu am făcut, că nu ştiu ce.

  V: În teleconferinţă?! În video-conferinţă?

  Victor Paul Dobre: În video-conferinţă, da.

  V: Cretini!

  Victor Paul Dobre: Am vorbit cu Chiţoiu. Zic: „Daniele, ce ştii?” Zice: „Ştii că Crin şi cu Ponta au hotărât că e mai bine, nu ştiu ce.” Zic: „Bine.” Deci, eu cred că până duminică îmi dau demisia şi îmi văd de concediu.

  V: Mamă-mamă!

  Victor Paul Dobre: Treaba lor ce vor face!

  V: Ce să zic?!

  Victor Paul Dobre: Îţi spun eu ce vor: vor să dea Ordonanţe, să facă o nebunie întreagă.

  V: Nu pot să cred!

  Victor Paul Dobre: Da, da! Să facă o Ordonanţă, să nu voteze ăia de afară, să-i scoată de pe liste, o nebunie întreagă.

  V: Victore, hai să vedem dacă nu ne dăm demisia de tot! Pe bune!

  Victor Paul Dobre: Cum?

  V: Dacă nu cumva e bine să fugim din acest grup infracţional organizat! Pe bune!

  La fel se întâmplă și în ziua următoare, 04.08.2012, când la ora 14:07:05, DOBRE VICTOR PAUL, discută despre demisia sa.

  L: Cum să-ţi dai demisia?! De ce să-ţi dai demisia?! Asta-i culmea! Ai avut tu vreo influenţă în chestia asta?

  Victor Paul Dobre: Nu!

  L: Păi?!

  Victor Paul Dobre: Nu, atât că am dat un răspuns. M-a întrebat Curtea câţi sunt pe listele electorale permanente şi i-am răspuns exact.

  L: Am înţeles….

  Este relevantă în acest sens și discuția din ziua de 04.08.2012, la ora 18:19:29, pe care o poartă DOBRE VICTOR PAUL cu Rus Ioan.

  Ioan Rus: Luni cred că vor fi două hârtii! Nu ştiu exact. Mă mai văd cu premierul şi cu…dar aşa se profilează.

  Victor Paul Dobre: Aţi apucat să vorbiţi cu el?

  Ioan Rus: Da, am vorbit, dar ei vor, în primul rând vor să fie minus 1600 de aia, ori…aşa ceva nu…i-am spus că nu sunt, fizic şi nu sunt dispus la niciun fel de…nimic şi atunci nu cred că va fi altă soluţie!

  Victor Paul Dobre: Îhî.

  Ioan Rus: Deci, ei ţin, neapărat, să fie aşa, deci să fie…să se demonstreze faptul că nu…că ăla e valid şi că majoritatea, cvorumul, e ăsta şi noi trebuie să facem cvorumul ăla. Punct. Păi, de unde…să-l facem?

  Victor Paul Dobre: Îhî.

  Ioan Rus: Că sunt unii care zic că aşa este şi că noi ne opunem sau eu mă opun, că-s omul preşedintelui şi dumneata te-ai convertit. Am zis: Măi, deci, e în regulă, numai că voi vreţi să ne învăţaţi…ce? Că suntem tâmpiţi amândoi, eu şi cu omul ăla! Om fi proşti, dar chiar tâmpiţi nu suntem! Am băgat şi noi de seamă câţi sunt, cum sunt, iar eu nu semnez niciun singur om în plus sau în minus! Şi cu asta basta! Dacă sunt care cred că ştiu ei mai bine ca noi şi ştiu ei să numere aşa, încât aşa să fie, n-am nicio împotriveală să încurc pe cineva. Că nu înţeleg, că ăsta e un gest politic important care…Bun, e important, dar eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie!

  Victor Paul Dobre: Acum nu ştiu ce să fac, să-i dau şi eu un telefon să-i spun? Nici nu ştiu cum e mai bine!

  Ioan Rus: Poţi să-i dai un telefon. Eu i-am spus: Măi, gândeşte-te… nu ştiu ce, mâine seară ajung la capitală, luni dimineaţă sunt acolo şi, dacă chiar există această posibilitate eu nu am nicio…chiar nu am nicio problemă. Asta e, înţeleg că e un imperativ major care voi ziceţi că poate fi susţinut, noi zicem, în tâmpenia noastră că nu poate, deci, tâmpenia noastră nu are cu ce să vă încurce!

  Victor Paul Dobre: Atunci, zic aşa, trec eu mâine pe acolo, înainte de a pleca, scriu ce a am de scris şi o las la dumneavoastră şi o găsiţi de dimineaţă.”

  [Disperarea care a cuprins tabăra uslașă este evidentă. În timp ce scriu acest articol, Antena 3 bate câmpii, în regim de avarie, cu libertatea care este amenințată în România și cu înscenările anti-USL orchestrate de Victor Paul Dobre și Ioan Rus. Vai de capul lor! Cred că și simt cum le fuge pământul de sub picioare. 🙂 ]

  Pe profilul Facebook al jurnalistului Dan Tăpălagă se află întregul referat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Vă recomand să îl citiți, interceptările sunt foarte interesante (cea cu cei 40.000 de morți din Gorj este de senzație: „Rămâne domnul premier fără…”). Îmi confirmă bănuielile: mulți uslași sunt conștienți că liderii lor îi forțează să participe la un joc foarte periculos din care nu pot ieși întregi. Cred că este numai o chestiune de timp până când cei doi lideri sinucigași, Crin Antonescu și Victor Ponta, vor fi „decapitați” (că tot le place atât de mult să amenințe cu pierderea vieții pe unii sau pe alții) de la conducerea Uniunii Social-Liberale.

  Se apropie „finalul finalului”.

  În ziua de 04.08.2012 , la ora 20:46:19, Dobre Victor Paul, are următoarea discuție:

  Domn: Acum, Victor, pe de altă parte, am stat și eu de vorbă cu ai mei… Ce s-a vorbit la tele-conferință, este instigare la infracțiune… aia a PNL-ului. Pe bune!

  Victor Paul Dobre: Da, sunt convins.

  Domn: Iar aceștia au chemat-o pe aia de la Evidența Populației, care, tu știi foarte bine că este ofițer MAI.

  Domn: Și aia a venit la primar și i-a zis: Domnule primar, când a fost scandalul cu moldovenii, acum trei luni, ne-am panicat, și am mai luat o dată la mână tot. Astea sunt listele! Scandalul era în altă parte.

  Victor Paul Dobre: Nu, dragă, deci ei… teoria este să scoată 1.600.000.

  Domn: Ce să scoată?! Cum îi scoate?

  Victor Paul Dobre: Să îi scoată pe ăia de afară, că sunt mai mult de 12 luni. O nebunie întreagă!

  Domn: Dar nu ai lege pentru asta! Nu ai lege, pentru numele lui Dumnezeu!

  Victor Paul Dobre: Știu, știu, știu.

  Domn: Iar nebunia că să dai ordonanță, mie mi se pare…

  Victor Paul Dobre: Aia poate fi chiar…

  Domn: Finalul finalului!

  P.S.1. Pentru anteniști, ca să fie liniștiți și să nu sară cu tunurile pe Dan Tăpălagă:

  NOTA: Stenogramele fac parte din refereratul procurorilor care însoţeşte cererea de aviz transmisă de Parchet către parlamentul României. Referatul a fost obţinut de gândul.info în baza unei cereri pe legea 544/2001.

  Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public

  P.S.2. Păstorel Teodoreanu:

  S-a dus guvernul la Kremlin

  La Moscova s-a dus guvern

  La Chişinău sosi gubern!

  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si

  25 COMENTARII

  1. Romania este condusa de o gasca de raketi filo-rusi. Sper ca acesti indivizi sa fie judecati si sa li se dea pedeapsa cuvenita pentru inalta tradare.

  2. Chestorul Manoloiu stia ca romanii cu domiciliul in strainatate nu erau pe listele electorale:

   Ăi cu domiciliul în străinătate … Nu sunt pe listele permanente?

   Manoloiu Constantin: Nu sunt, nu!

   Domn: Deci, nu sunt probleme acolo.

   Manoloiu Constantin: Cei care sunt, ceredesiştii, se găsesc în Evidenţa Paşapoartelor …

   Domn: Da, da, asta ştiu.

   Manoloiu Constantin: Deci, nu sunt pe listele care sunt acum.

   Domn: Şi câţi sunt, în jur de 400.000?

   Manoloiu Constantin: Numai puţin, că mi-a dat chiar astăzi, mi-a dat Sime (?) o situaţie şi mă uit pe ea acum. O secundă! Ia să vedem … Deci, avem aşa … Deci, la situaţia cetăţenilor români domiciliaţi aşa … Deci, la 1.1.2012 aveam …

   Manoloiu Constantin: 471.301.

   In mod ilegal au fost scosi de pe liste Cetatenii Romani cu Domiciliul in Strainatate (CDRS – „cederesistii” din convorbire). Memorandumul lui Ponta vrea sa-i scoata din nou din liste!
   http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/stenograme-manoloiu-stia-ca-pe-listele-electorale-permanente-nu-sunt-si-romanii-cu-domiciliul-in-strainatate-273378.html

  3. Trebuie sa-ntelegeti ca astia nu mai pot fi inlaturati la putere decat cu forta. Acum este mai mult decat clar ca avem o situatie Gaddafi sau Assad.

  4. Salut Adrian! Ma bucur ca esti alaturi de noi, este un plus de calitate, dar te-ai grabit cu comentariul. Nu suntem pentru revolutii de niciun fel, suntem pentru lege, legalitate, stat de drept. Cine greseste trebuie sa plateasca dupa cum si meritele trebuiesc rasplatite.

  5. Deutsche Welle: Microbul puterii l-a cuprins fără scăpare pe Antonescu:

   De la un preşedinte ‘discret’, aşa cum se anunţase la începutul preluării funcţiei de preşedinte interimar, am putut vedea în toată această perioadă un şef politic însetat de putere, zgomotos şi acuzator la adresa nu doar a preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi a PDL, ci şi faţă de presă şi acele instituţii ale statului care îndrăznesc să-şi păstreze autonomia”.

   Un Crizel in full swing, asta avem la Cotroceni. A inceput sa-i sperie si pe unii liberali, cunoscuti in general pentru extremismul lor.

  6. @Daniel Francesco
   Imi pare rau si sunt chiar surprins ca intelegeti prin „forta” numai revolutie violenta sau atac cu arma-n mana. Cred ca am mai postat tot aici un comentariu in care spuneam ca numai arestati Ponta si Crin pleaca de la putere. Acesta este sensul pe care-l intentionam. Din considerentele ca nimic, absolut nimic, nu-i va face pe acestia sa demisioneze. Cand EndoCrin spune ca nu renunta la razboiul lui decat „daca astia ma omoara”, ce concluzie poti trage? Vorbind despre revolutie, asa ca tot ati amintit-o, aceasta este dupa parerea mea in anumite conditiuni absolut democratica. Nu dezvolt acest subiect acum ca vreau sa va provoc si sa va fac trafic. Asta nu inseamna ca afirmatia nu e serioasa pentru simplu fapt ca eu nu practic astfel de metode.

  7. Am uitat sa mentionez un aspect. Eu nu postez aici sau pe EVZ si Hydepark, ca pe Blogary si Contributors sunt banat de 2 ani, respectiv 8 luni, pentru a ma „refugia” intelectual intr-un grup ce „trebuie” sa-mi sustina ideile si sa nu ma critice. Nici nu doresc sa postez in locuri unde exista idei monolit sau unice iar orice critica este extirpata brutal de administratorii sau monitorii site-urilor ce se dau prometeii democratiei dar care, de fapt, isi etaleaza caracterul tiranic. Vreau doar sa mentionez ca am o viziune diferita a intelesului cuvantului „critica” decat cel uzitat ce vine de la Marx.

  8. Tocmai pentru ca ma asteptam la un astfel de raspuns am scris comment-ul 4! Multumindu-ti pentru clarificarea care ne scuteste de acuzatiile celor care ne considera „extremisti”, te rog sa scrii ceea ce simti si ce crezi, avem mult de lucru. Impreuna. 🙂

  9. 60000 de morti la Timisoara. Vai de capu’ lui Ceausescu! Asta nici dictator n-a fost in stare sa fie! Uita-te frate la Basescu: 40000 de morti numai intr-un singur judet! Si asta numai in cateva zile! Va dati seama ce hecatomba umana, ce apocalipsa statistica este la nivelul intregii tari? Pai sa se termine numaratoarea in toate cele 40 de judete plus Bucurestiu’, atunci sa vezi! Milioane si milioane de morti! Noroc cu USL-ul, ca altfel nici n-avea cine sa-i ingroape!

  10. Au devenit evidente cateva lucruri care vor gasi o solutionare rapida. In cateva zile, maxim o luna.
   Primul lucru este legat de cei doi complotisti: Victor Ponta si Crin Antonescu’
   Victor Ponta este la „obarsia sa profesionala” procuror comunist. Se pare ca are pe multi pe suflet si lucrurile se vor agrava continuu pana la deznodamant care este de altfel previzibil. Probabil ca va infunda puscaria!
   Crin Antonescu – supranumit „Crizel” este un om bolnav de nervi si lucrul se vede cu ochiul liber.
   Romanii vor iesi in strada. Nu ar fi exclus ca starea conflictuala sa degenereze grav.
   Dupa lamurirea situatiei cei doi vor merge sa-i tina de urat lui Adrian Nastase. Dar spre deosebire de Nastase care „locuieste comod” cei doi vor ajunge in celule obisnuite.
   Asteptam cu interes moartea politica definitiva a celor doi nemernici!

  11. #4, @Daniel Francesco
   Este o mare problema. Ei de buna-voie nu pleaca. Deci e nevoie cu forta. Dar cum? Razboi civil , chiar ca e nebunie si nu poate intra in discutie.
   Tu spui legi, stat de drept, legalitate. Dar guvernul tot schimba legile, persoanele de pe pozitiile influente, OUG-uri. Si chiar daca mai exista legi, tot nu le respecta.

   Au facut deja o groaza de lucruri ilegale. Dar cine este in posesia dreptului sa-i dea in judecata? Opozitia? Un simplu cetatean? De ce nu se foloseste deja acest drept? Cu cit prind putere, cu atit instaleaza tot mai mult totalitarismul, devine din ce in ce mai imposibil. Putea cineva sa-l dea in judecata pe Ceausescu sau pe ministrii lui?!

  12. @ 12 Silva, nu e chiar așa. USL-ului îi fuge pământul de sub picioare. Încă nu se știe cum o să iasă, dar nu se poate spune că măcar se apropie de victorie. Nu controlează toate instituțiile, nația nu îi vrea, Occidentul nu îi vrea, între ei se ceartă și se acuză, marii elefanți din PSD nu se bagă în guvernul Ponta, liberalii mișună, totuși, nu au cum să fie toți atât de ticăloși și de orbi, încât să nu le fie rușine de Căcărăul lor de șef.
   USL e o adunătură extrem de periculoasă, complet lipsită de scrupule, dirijată de la Vocea Rusiei, etc. Dar nu sunt atotputernici.
   Sunt cretini, neobrăzați și disperați.
   Uite ce zice Bleen aici, pe Blogary. Mi se pare a good point:
   De ce cred că procurorul Panait va fi răzbunat
   http://www.blogary.ro/2012/08/de-ce-cred-ca-procurorul-panait-va-fi-razbunat/

  13. @11
   Este foarte adevărat că obârșia carierei politice a lui Ponta e 100% comunistă. Pentru că, politic vorbind, Ponta nu exista fără Năstase, Năstase nu exista fără Iliescu, Iliescu nu exista fără Andropov, Andropov nu exista fără Stalin.
   Este foarte probabil ca Ponta să aibă, într-adevăr, niște lucruri pe conștiință, și ca procuror. Deși e născut în 1972 și nu a apucat să lucreze în regimul comunist propriu-zis, ci numai în prelungirile post-comuniste ale acestuia.
   Este foarte just că locul celor doi indivizi este la pârnaie. Și va trebui să fie dați afară din politică pentru totdeauna.
   Dar nu-mi place cum sună chestia cu moartea, chiar dacă e vorba de o metaforă, și se spune clar ”moartea politică”.
   Este de dorit ca păcătoșii să se întoarcă și să fie vii. Și să apuce să-și ispășească păcatele în lumea asta, ca să nu se osândească veșnic în ailaltă. Pârnaia o să-i ajute la chestia asta.

  14. In scrisoarea trimisa ieri guvernului Ponta, Manuel Barroso a cerut trimiterea de urgenta a listelor electorale la CCR si a adaugat urmatoarele:

   „I am deeply concerned about recent developments relating to the Constitutional Court’s validation of the referendum, despite the assurances you have personally given me in our contacts.”

   In scrisoarea de raspuns adresata presedintelui Comisiei Europene care tocmai ceruse retiere din partea tuturor actorilor politici, guvernul USL crezand ca ii da o lovitura lui Traian Basescu isi autoadministreaza o palma zdravana:

   „Este pentru prima data cand Comisia Europeana observa in mod oficial ca Traian Basescu si PDL pot fi facuti raspunzatori pentru presiuni la adresa Curtii Constitutionale.”

   Iata presiunile asupra Curtii facute de Ponta si ai lui:

   1. Victor Ponta (ar) trimite Parchetul General peste Curte:

   „Eu nu ştiu să se fi întâlnit Curtea Constituţională, dar nu era sarcina Monitorului Oficial să verifice dacă s-a întrunit sau nu Curtea. E foarte clar însă că Parchetul General va trebui să vadă dacă sunt false acele adrese şi cine le-a falsificat”

   http://www.gandul.info/politica/ponta-monitorul-oficial-a-primit-din-partea-curtii-constitutionale-un-inscris-extrem-de-ciudat-semnat-cu-o-bara-9934454

   2. Norica Nicolai:

   Dar nu pot să nu consider că este absolut îngrijorător, fără precedent într-un stat din Uniunea Europeană, ca trei judecători ai Curţii Constituţionale să facă public faptul că procedurile prevăzute de lege, subliniez, procedurile prevăzute de lege – articolul 51, articolul 65 din Legea Curţii Constituţionale sunt încălcate de Curtea Constituţională.

   Le cer celor care sunt judecători ai Curţii Constituţionale să-ţi asume responsabilitatea odată pentru totdeauna de a respecta legea în această ţară.

   http://www.pnl.ro/stiri/norica-nicolai-usl-cere-public-pre-edintelui-suspendat-traian-basescu-sa-inceteze-sa-dea-indica-ii-in-direct-institu-iilor-statului

   3. Radu Stroe, ministru:

   „Cel puţin ultima aventură pe care eu personal o pun în cârca cetăţeanului Băsescu Traian – a reuşit aruncarea în derizoriu până şi a CCR prin cel de-al doilea document de care cu siguranţă ştiţi, acea erată care de fapt reprezintă un fals în cadrul instituţiei Curţii Constituţionale”

   http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/radu-stroe-erata-curtii-constitutionale-este-un-fals-273344.html

  15. @12 Silvapro
   „Dar cine este in posesia dreptului sa-i dea in judecata? Opozitia? Un simplu cetatean? De ce nu se foloseste deja acest drept? Cu cit prind putere, cu atit instaleaza tot mai mult totalitarismul, devine din ce in ce mai imposibil. Putea cineva sa-l dea in judecata pe Ceausescu sau pe ministrii lui?!

   Intrebari incarcate de logica bunului simt! Mi-as permite sa raspund doar la ultima: NU!

   Anca Cernea @13
   In momentul de fata singura institutie despre care putem fi siguri ca nu o controleaza, este Parchetul General. Tocmai datorita actiunilor acestei institutii, USL-ul se afla intr-un moment dificil, dar trecator. CCR va urma sa dovedeasca, pe 31 aug., daca este sau nu controlata. Daca datorita pozitiei CCR, dupa 31 august, Basescu nu se va putea intoarce la Cotroceni, atunci, in octombrie, va cadea si Parchetul General.
   Atunci, singura noastra speranta, va ramane “natiunea”, care nu este cu ei! “Speranta, visul omului treaz” – de cate ori imi amintesc cuvintele astea, ma simt cu totul altfel. 🙂
   “marii elefanți din PSD nu se bagă în guvernul Ponta”. Am o intrebare, pentru ca am mai intalnit afirmatia asta: cine sunt “marii elefanti din PSD” care stau deoparte, rumegand linistiti, si se uita nepasatori cum “guvernul Ponta” isi rupe gatul?
   “liberalii mișună, totuși, nu au cum să fie toți atât de ticăloși și de orbi, încât să nu le fie rușine de Căcărăul lor de șef.”
   Singurul “Liberalii Misuna Totusi” a fost Andrei Chiliman! Pe asta l-am vazut cu totii. Nu am cautat, intr-adevar, pe sub paturi, prin pivnite, debarale, prin budele din fundul curtilor, hatisuri, tufisuri, gauri si cotloane secrete. Acolo, zic unii, s-ar afla liberalii disidenti, carora le este “foarte rusine” cu Seful lor; numai ca nu o arata si nu se arata. Acest lucru imi intareste convingerea ca, uneori, oamenii se dovedesc a fi, in numar mare, neasteptat de ticalosi si de orbi.

  16. Cuvantul si mai exact verbul flip-flop este des folosit in stiintele politice mai ales de analisti si se refera la schimbarea frecventa a opiniilor si deciziilor. Asa ca nu vad nici un name-calling aici.

  17. #16 Calehari,
   Intrebarea cu Ceausescu era retorica, tocmai la celelalte intrebari astept raspuns: Dar cine este in posesia dreptului sa-i dea in judecata? Opozitia? Un simplu cetatean? Institutiile statului? De ce nu se foloseste deja acest drept?

   Daca nu se joaca aceasta carte si nu se epuizeaza pina la capat, nu vad cum pot fi opriti. Sa se stea pasiv si sa se puna toata increderea ca CCR va pecetlui soarta referendumului, mi se pareprea putin. Speranta e buna, dar trebuie ajutata activ.

   Deci repet intrebarea: cine e in masura sa se ocupe de chestiile ilegale care au fost efectuate? Acesti factori au si interes sa-si dea silinta?

  18. Adrian, nu e cazul sa-mi faci educatie, te asigur. 🙂

   Vad ca nu ai inteles ce ti-am zis. Uite, sa iti dau un exemplu: am si eu cuvinte si verbe pentru a-i caracteriza pe aia care nu-s de dreapta, cu atat mai mult pe aceia care sunt dincolo de stanga si dreapta, dar dupa cum ai observat, nu le-am folosit pentru a-ti arata care este parerea mea pe subiect. Banuiesc ca intelegi de ce. Nu cred ca am gresit.

  19. Eu cred ca este cazul sa-ti „fac educatie” atata timp ma acuzi absolut gratuit, si dupa parerea mea din ignoranta referitoare la sensul si utilizarea cuvantului in cauza, ca il jignesc pe individ folosind expresia respectiva care este, repet, uzitata frecvent asa cum am mai spus. Dupa cum observi eu nu ma joc cu cuvintele si nici nu insinuez sau dau intelesuri ascunse comentariilor mele. Spune ce-ai de spus ca d’aia suntem liberi.

  20. Si daca tot veni vorba de ideologii iata un citat din Gerhart Niemayer:
   “The term ‘ideological’ refers to the subordination of
   contemplative theory [theoria] to the libido
   dominandi, which manifests itself in the building of
   closed systems around dogmatically willed
   ‘positions,’ in reductionism of both scope and
   materials of analysis, and in the determination to
   substitute an intellectually fabricated ‘Second Reality’ for the
   reality given to man.”

   Gerhart Niemeyer, Between Nothingness and
   Paradise, (Baton Rouge: Louisiana State University
   Press, 1971), p. 141f

  21. @20 Silvapro
   Singurul mod in care ar fi putut fi opriti, ar fi fost ca o parte semnificativa din „natiunea” despre care vorbim atata sa fi iesit in strada inca din prima zi; dupa cum stim nu s-a intamplat lucrul acesta. Chestia cu judecata cade! Ea este valabila intr-un stat de drept, in care legea este respectata si judecatorii sunt independenti. Romania nu se mai afla in situatia asta. Mai mult sau mai putin constient si Opozitia a realizat lucrul acesta. Chestia cu CCR am spus-o glumind cu amaraciune, sau visand cu ironie, sau sperand cu… toata silinta. Dupa cum vezi mai sunt ” factori care au inters sa-si dea silinta” 🙂

  22. Dogaru, ultimă armă a USL: „Dacă referendumul va fi invalidat, vom ieşi în stradă şi vom declanşa haosul!

   În cazul în care Curtea Constituţională va decide să invalideze referendumul, noi nu vom sta cu mâinile în sân. Vom chema la nesupunere civică, ieşiri în stradă, neplata impozitelor, nesupunerea la citaţii, tot ce este nevoie. Din moment ce insituţiile statului nu mai funcţionează, înseamnă că trebuie făcut ceva. Vom ieşi în stradă şi vom declanşa haosul. Şi aşa ţara este cuprinsă de haos.

   dogaru urmeaza inca indeaproape instructiunile venite de la Vocea Rusiei.

   se intelege foarte bine cu partea hipster a societatii civile: Costi Rogozanu cheamă minerii la București

   încă există percepţia, alimentată de o bună parte din media, care s-ar putea rezuma cam aşa: “aolio, vin minerii în Bucureşti”. E totuşi incredibil că mai apar astfe de reacţii după atîta timp.

   Aş vrea să-i văd în Bucureşti lipindu-se de manifestaţiile de la Piaţa Universităţii. Cred că s-ar închide în sfîrşit o etapă. Oamenii ăştia au problemele pentru care s-a urlat şi în ianuarie, pentru care se urlă şi acum. Ce rost mai are toată demonizarea minerului? Dacă oamenii vor să vină în Bucureşti, să vină să îşi strige revendicările.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here