Cinema al unui protest civil

  2

  Babylon 13 este un proiect inițiat de mai mulți autori de film documentar din Ucraina. Proiectul își propune să realizeze un jurnal cinematografic al evenimentelor cunoscute sub numele Euromaidan, printr-o serie de scurte înregistrări video care prezintă evoluția protestelor, oamenii care participă, momente reprezentative. Ideea s-a născut într-un bar din Kiev numit Babylon 13.

  Prezint aici o selecție recentă din aceste materiale video, realizate în perioada 21 – 26 ianuarie. Colecția completă (dar nicidecum definitivă, piese noi sunt constant adăugate) se găsește pe canalul YouTube cu același nume.

  PS

  Al treilea clip, intitulat The Citizen, este subtitrat în franceză. Este posibilă o subtitrare și pentru cei mai degrabă familiari cu limba engleză. Apăsați butonul play, apoi cel de pauză. În bara de jos, în dreapta, apare butonul CC (closed captions). Apăsați pe el și în meniul care apare deschideți micul drop-down unde selecția curentă este Franceză. Apare opțiunea Translate Captions, apăsați pe ea și apoi selectați limba engleză. Subtitrarea va fi în engleză. Este o traducere aproximativă a celei în franceză, dar suficient de inteligibilă.

  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedenteuobserver: Romanian journalists challenge EU opinion on media freedom
  Articolul următorCicerone Ionițoiu 1924 – 2014
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  2 COMENTARII

  1. Iti dai seama ca unii au asteptat ani de zile ca sa se bata cu politia. Am vazut si eu destule scene asemanatoare care nu fac altceva decat sa starneasca dezgust si enervare. E si spatiul sovietic, sa nu uitam, iar violenta sovietica e ceva cu totul aparte.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here