Cioloș arată cât este de mic

  6
  Căciula pentru băieți Mic Pitic
  Căciula pentru băieți Mic Pitic

  Apropos de scandalul legat de partidul lui Cioloș, lecția este una veche și bine cunoscută, dar prea des ignorată.

  „Să nu vă faceţi idoli şi nici să ridicaţi
  Nici-un chip cioplit, ca să vă-nchinaţi”

  Levitic 26:1-2

  La obiect.
  Respectiva firmă de avocatură (care s-a ocupat de înregistrarea partidului Plus) nu a prestat un serviciu neutru. Fiul securistului, care este managing partner la acea firmă, este și secretar general al partidului lui Cioloș.

  Încă o data, fiul unui securist deține o funcție de conducere în partid. Acest lucru este foarte important.

  În mod normal prima reacție a lui Cioloș ar fi trebuit să fie de a anunța demisia acestui individ din respectiva funcție de conducere și demararea unei comisii de investigație internă. Doi, Cioloș ar fi trebuit să anunțe că își retrage candidatura la europarlamentare pentru a se ocupa de această problemă serioasă în partid. Trei, Cioloș ar fi trebuit să ceară scuze membrilor de partid și intregului electorat pentru (cel puțin) neglijența sa.

  Așa ar fi procedat o persoană integră și responsabilă. De aceea reacția lui Cioloș îl descalifcă complet ca lider de partid, europarlamentar, sau eventual prim-ministru.

  Imaginați-vă că, la 30 de ani dupa căderea nazismului, se înființează un nou partid în Germania și se află că secretarul general al acelui partid este fiul unui ofițer Waffen SS, iar respectivul fiu este și titularul firmei de avocatură care a înregistrat partidul în registrul oficial. În urma scandalului public declanșat liderul acelui partid, în loc să își toarne cenușă în cap, în mod public, pentru imbecilitatea de a nu se interesa cine sunt persoanele care îi înregistrează și conduc partidul, latră la conaționalii săi și le spune că toți au sămânță de naziști în ei. What a dumb Nazi!

  Ceea ce ar fi putut fi un moment de responsabilitate și demnitate în politica românească a devenit o nouă pagină de lașitate și incompetență.

  Indiferent dacă sunt atei sau nu, este important ca susținătorii Plus și publicul larg să cugete în liniște la această instanțiere a versetului biblic de mai sus. În ce-l privește pe dl. Cioloș, dânsul ne-a arătat adevărata dimensiune a caracterului său.

  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentTop 5 al lingăilor lui Dăncilă
  Articolul următorThe benefit of the doubt? Da, dar nu pentru căței. Cazul elevilor de la liceul catolic Covington
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  6 COMENTARII

  1. Chiar nu se mai gasesc cetateni integrii ? Sunt sigur ca mai sunt o groaza ,dar nu vor sa intre in mocirla politica .

  2. Ce naste din pisica, soareci maninca!
   Sa incetam cu afirmatiile ce le vezi mai peste tot ca nu poti judeca copiii pentru faptele parintilor.
   Si e plina politica romaneasca de fii si fiice, nepoti si nepoate, sau de coincidente ciudate.
   Ciolos vine din acelasi sat cu Magureanu! Si ajunge mare europarlamentar si premier. Mai sa fie! Ce coincidenta!
   Va amintiti? „Cine-a stat cinci ani la rusi/ Nu poate gindi ca Bush!

  3. Ar mai fi ceva de făcut: să nu înghițim pe nemestecate ce spune Marius Oprea. În plus: știți în ce partid este dânsul?

  4. In sfarsit a aparut in „biserica”. Nu m-am mirat sa-l vad sub lupele pastorului satanei. Cine se-aseamana se-aduna.

  5. Deci domnul Ciolos considera poporul roman a fi o masa amorfa, alcatuita in totalitate de oameni fara constiinta, usor de manipulat. Aceasta proiectare a propriilor pacate e un simptom caracterizand aproape toata clasa politica activa si inactiva dupa ’89. Absolut revoltator!

  6. @D.Paun: Pai chiar santem! 🙂 Adica votam de 30 de ani aceleasi lepre si santem un popor destept+constiinta+devreme-acasa&insert-your-positives-here?

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here