Daca Occidentul ar fi fost mai dur cu Rusia, poate nu ar fi existat tragedia din Ucraina

  2

  B1TV, 18 iulie 2014, emisiunea Evenimentul Zilei cu Silviu Sergiu, Mircea Marian, Bogdan Dospinescu si George Ripa (ILD).


  cateva pasaje:

  • Nu exista „insurgenti pro-rusi”, exista rusi care lupta in Ucraina, condusi de ofiteri rusi.
  • Un avion care zboara la 12.000 de metri nu poate fi doborat cu armament obisnuit, pe care il cumperi de pe piata neagra, chiar si din fosta Uniune Sovietica.
  • Eu nu stiu pe ce lume traieste Dl Dusa. Cand ai o asemenea drama la cateva sute de Km de granita ta, ar trebui convocata de urgenta o reuniune a CSAT-ului.
  • Auzim ca acest avion ar fi fost dat jos de „insurgentii pro-rusi”. Nu exista „insurgenti pro-rusi”, exista rusi care lupta in Ucraina, condusi de ofiteri rusi si care lupta cu armament rusesc. A spune ca acest avion a fost dat jos de niste „rebeli” care s-au trezis sa lupte cu guvernul ucrainean, iar guvernul ucrainean, care are una dintre cele mai performante armate din Europa, nu reuseste sa ii invinga, si ca acestia si-au cumparat cu totii armele de la supermerket, e o prostie.
  • Cred ca trebuie sa vedem ce este mai important. Eventualele pierderi economice, care cu siguranta vor fi majore, sau libertatea noastra? Sau viata noastra. Pentru ca ma uit la ce face Rusia si imi amintesc foarte mult de actiunile lui Hitler, si imi amintesc de Chamberlain care se intoarcea la Londra, in ’38, fluturand un document si spunand ca a castigat „pacea pentru 100 de ani”. Iata, asta facem si noi, de cativa ani buni, cu Putin.
  • Sa ne gandim ca daca Occidentul ar fi fost mult mai dur fata de Rusia, chiar in toamna, sau chiar in primavara cand au a invadat ilegal si a ocupat ilegal Crimeea, poate ca nu am fi avut astazi acest eveniment.

  intreaga emisiune

  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si

  2 COMENTARII

  1. Foarte adevărat!
   De exemplu, faptul că investigația legată de Smolensk a fost o bătaie de joc totală, fiind lăsată pe mâna lui Putin de către Tusk și Sikorski – în timp ce Obama juca golf, Merkel se pieptăna, iar UE stabilea ce volum să aibă rezervoarele de la WC ale locuitorilor continentului – nu a putut decât să le amplifice rușilor tupeul criminal.
   Polonezii se întreabă acum cât va mai dura până găsesc rușii un mesteacăn ucrainean blindat (ar trebui să fie lung de 10 km, dar asta nu ar fi o problemă), ca să explice științific de ce a picat avionul malaezian. (Atunci, Dușa o să fie mândru că a avut dreptate!)

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here