De ce uneori este blocat accesul la ILD

  4

  Câțiva utilizatori ne-au semnalat că uneori le-a fost blocat accesul la ILD. În loc de a vizualiza pagina home a site-ului le-a fost prezentată o pagină în care li s-a comunicat faptul că Wordfence le-a blocat accesul la site.

  Explicația e următoarea: Wordfence este aplicația de securitate pe care o folosim pentru a ne apăra de atacuri cibernetice. Această aplicație stabilește un firewall care blochează o serie de încercări de acces care provin de la adrese de IP cunoscute ca surse de atac. În general Wordfence folosește intervaluri de adrese de IP și uneori se întâmplă ca un utilizator care încearcă să acceseze site-ul nostru de pe un telefon mobil să fie întâmpinat de un astfel de blocaj. Aceasta înseamnă că adresa temporară de IP alocată telefonului său mobil se încadrează într-o plajă monitorizată de Wordfence. Întrucât adresele de IP ale telefoanelor mobile sunt realocate frecvent de furnizorul de servicii mobile ale aparatului respectiv, după un timp relativ scurt utilizatorul va putea să acceseze din nou ILD.

  Singura modalitate prin care noi putem preveni o astfel de situație este să introducem într-o listă de excepții toate adresele de IP pe care Wordfence ar trebui să le ignore atunci când monitorizează traficul. Din păcate, nu are sens să folosim această modalitate de prevenție pentru aparatele mobile, deoarece adresele de IP alocate acestor aparate sunt dinamice și se schimbă constant. De aceea nu putem garanta un acces permanent în timp, deoarece nu putem ști în avans ce adrese de IP vor fi alocate unui utilizator mobil.

  În acest caz ne cerem scuze pentru inconveniență și vă rugăm să accesați site-ul nostru, cel puțin pentru un timp, de pe un desktop sau laptop.

  Dacă întâmpinați totuși același gen de probleme și de pe un desktop, sau laptop, atunci vă rugăm să ne comunicați adresa dumneavoastră publică de IP. O puteți afla de pe acest site:

  https://www.whatismyip.com/what-is-my-public-ip-address/

  O vom adăuga la lista de excepții și cel puțin accesul de pe desktop sau laptop va continua nestingherit. Motivul pentru care adresele de IP de desktop sau laptop pot fi exceptate cu succes de Wordfence constă în faptul că acestea sunt de obicei statice, adică nu se schimbă în timp.

  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentCuba trăiește acum, in sfarsit, viitorul comunismului – lipsesc toate, dar e liber la căsătoriile între homosexuali
  Articolul următorDe Bobotează
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  4 COMENTARII

  1. Solutia simpla si rapida pentru a obtine un nou IP public:
   1. Optiti telefonul mobil (Power Off).
   2. Scoateti bateria (daca se poate) si lasati-l asa pentru 5 sau 10 minute. In acest interval providerul vorstru de internet (speram) va re-aloca adresa altcuiva.
   3. Puneti bateria la loc si porniti-l.

   Iar pentru desktop/laptop:
   1. Scoateti router/modem/gateway din priza pentru 5 sau 10 minute.
   2. Bagati-l(e) inapoi in priza. Un restart la calculator nu e necesar.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here