Elveţia şi restul Europei

  1

  Mîine au loc alegeri în Elveţia. E interesant de urmărit care va fi performanţa SVP (Swiss People’s Party), singurul partid elveţian opus imigrării necontrolate, multiculturalismului şi interferenţei Uniunii Europene în afacerile interne. Evident, SVP este descris în mediile progresiste drept „extremă dreapta”, „xenofobic”, „rasist”. Ţinînd cont de popularitatea partidului şi incăpăţînarea elveţienilor de a-şi apăra propriile interese, e posibil ca rezultatul acestor alegeri să devină un alt prilej de lamentări şi ameninţări din partea establishmentului progresist.

  Brussels Journal are un articol despre realitatea multiculturală elveţiană:
  Cînd Heidi l-a întîlnit pe Mehmet în poiană

  Reluînd aceeaşi temă dintr-o perspectivă pan-europeană şi concentrîndu-se asupra reacţiei la islamizarea Europei, Pravda londoneză publicată sub numele de The Guardian lamentează creşterea îngrijorătoare a „islamofobiei” în Europa şi cataloghează cu epitetele obişnuite opoziţia faţă de islamism:

  From London’s docklands to the rolling hills of Tuscany, from southern Austria to Amsterdam and Cologne, the issue of Islamic architecture and its impact on citadels of „western civilisation” is increasingly contentious.

  The far right is making capital from Islamophobia by focusing on the visible symbols of Islam in Europe. In Switzerland it is the far-right SVP that is setting the terms of the debate.

  Pentru gardienii corectitudinii politice, civilizaţia vestică e un anacronism bun de pus între ghilimele sarcastice, iar cine încearcă să o păstreze este automat far-right, un eufemism pentru fascist.

  Înălţarea moscheilor devine catalist de conflict în Europa

  update
  Brussels Journal revine cu un nou articol despre SVP şi peisajul politic elveţian.
  How to Achieve Extremist Status

  update 2
  SVP a obţinut 29% din voturile electoratului, devansînd celelalte partide, şi presa internaţională are frisoane.

  Do the election results show Swiss have become racist?

  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentForeign Office şi islamiştii
  Articolul următorIdentitatea europeană: urăşte America cu pasiune
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  1 COMENTARIU

  1. SVP, Partidul Poporului Elvetian a castigat procente bune la aceste alegeri dar guvernul va fi tot unul de coalitie. Etichetat de multi ca fiind un partid xenofob si anti-UE, SVP a convins pe multi alegatori elvetieni ca tara lor nu poate sa fie pasiva la imigrarea in masa. Statisticile sunt prezntate pe diverse site-uri din care am ales :
   http://www.typo3start.ch/sites/ausschaffungf/
   Este evident ca atunci cand peste 85% din violurile din 2005 sunt comise de straini, nu poti ramane chiar indiferent, mai ales ca toate rubricile sunt la peste 50%.

   Prin ce s-a remarcat SVP la ultimele alegeri? Prin faptul ca vor sa trimita in tarile de origine pe cei condamnati dupa ispasirea pedepsei, un lucru normal pentru o tara mica in care proportia strainilor este de 20%.

   Bosniaci, albanezi kosovari sau din leaganul Albaniei Mari, turci si alti reprezentanti de frunte ai „religiei pacii” nu se despart de aceasta tara frumoasa si bogata. Necazul lor cel mare este ca nu pot deveni cetateni, nici prin stationare nici daca li se nasc acolo copii. Poate ca noi europenii ar trebui sa invatam acest lucru de la elvetieni, ca sa nu mai existe acel „turism al nasterilor” datatoare de cetatenie ce face sa creasca anual numarul de britanici cu zeci si zeci de mii de Mohamezi, Muhammad si altii ca ei. cunosc un caz in care in mai putin de 11 luni o familie (musulmana) din Libia a produs pe solul britanic doi copii care vor avea drept la cetatenie. Familia era venita la studii (pentru sot, of course) si si-au programat copii unul la sosire, altul acum la plecare…

   Asta in timp ce guvernul britanic a anuntat ca vor fi instituite cote de maximum 20000 de cetateni romani pe an cu drept de lucru in UK!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here