Gafă monumentală a lui Obama la palatul Buckingham

  27

  O gafă de proporţii a lui Barack Hussein Obama s-a produs pe parcursul dineului oficial de la palatul Buckingham din data de 24 mai. Când îşi rostea toastul închinat Reginei Elizabeth şi toată lumea era în picioare, o scurtă pauză între propoziţii a fost interpretată de organizatori drept momentul în care trebuia să înceapă imnul Marii Britanii, God Save the Queen. Preşedintele SUA, neînţelegând că trebuie să rămană nemişcat, şi-a continuat discursul pe care l-a încheiat întinzând paharul Reginei. Aceasta l-a privit timp de o secundă şi i-a ignorat invitaţia. Cineva din lateral i-a facut un semn lui Obama şi doar atunci Preşedintele Americii şi-a dat seama – oarecum – de situaţie. După cum se vede, nu numai lipsa teleprompterului nu îi prieşte lui Obama, cu siguranţă că ar fi trebuit să adauge pe ştatul de plată al Casei Albe şi un post pentru un maestru de ceremonii.

  Văd ca media mondiala nu a băgat de seamă acest mega-incident. Dacă ar fi fost George W. Bush ce s-ar mai fi răţoit, ce discuţii savante am fi auzit şi citit despre cât de neciopliţi şi de proşti sunt aceşti fii de cowboy etc. Pardon, nu este cazul să vorbim în acest fel despre The One, el nu e de acolo. Cu sufletul, binenţeles, el este un community organizer

  Print Friendly, PDF & Email

  27 COMENTARII

  1. Realitatea TV intreaba: de ce l-a ignorat regina pe obama cind acesta i-a intins paharul?
   Telespectatorii raspunde: ıɹƃǝu nɔ lnɹɐɥɐd ǝʇsǝuɔoıɔ nu ɐuıƃǝɹ

  2. Corneliu,
   Nu am putut vedea boacana a doua a lui Obama ca nu merge linkul. poti sa dai altul?

  3. Michele Malkin :

   When Toasts to the Queen Go Bad

   If he gifts the Queen with another pre-loaded iPod, I doubt this particular moment will make the cut.
   I’m starting to wish President Obama hadn’t been excluded from the invitation list for William and Kate’s wedding now — who knows what fun we missed out on.

   (Ză Uan nu duce lipsă de continuitate, articolul de mai jos e din 2008, unicul său an important, dovadă că n-a realizat – vezi comentariul #1 – că totuși au trecut trei ani deja de atunci!)

   Barack Obama: Gaffe machine

   Barack Obama – promoted by the Left and the media as an all-knowing, articulate, transcendent Messiah – is a walking, talking gaffe machine. How many more passes does he get? How many more can we afford?

  4. Și pentru că veni vorba de înaltul nivel cultural al Husseinului, n-ar strica să aruncăm o privire pe blogul lui Kevin Jackson The Black Sphere (sînt acolo muuulte alte articole interesante!).

   Articolul Obama’s Dirty Secret începe frumos, cu un motto din gîndirea MultPreaAlesului:

   “The only people who don’t want to disclose the truth are people with something to hide” ~
   Barack Hussein Obama 8/21/10

   Cîteva fragmente:

   …Trump rightfully questions how a terrible student at Occidental College–the equivalent of Whats-A-Matta-U–gets into Columbia. And if that’s not impressive enough, how does a terrible student at Columbia then gets into Harvard?

   Obama is heralded as a mental giant because he was president of Harvard Law Review, though he was the first such appointee selected based on “popularity.” The orchestration of Obama’s persona was propelled, but not because of his grades. When you consider the manipulation involved to gain such a coveted position, it was a real coup, particularly because Obama’s grades sucked. Like the presidency of Harvard Law Review, Obama now has gained two presidencies based simply on being black.

   Why am I so sure that Obama’s grades sucked? Because, upon graduation from Harvard with a Juris Doctorate degree and being president of Law Review, Obama received a whopping ONE job offer.

   Can you imagine the scandal when the Left has to admit publicly that the guy they have touted as the smartest guy in the world had WORSE grades than Bush?!! This is potentially huge, much more so than the birth certificate issue. The Left is fine with a foreign communist dictator running the country, as long as he “shows well.” But to find out that the man they went “all in” on is stupid, well I predict they turn on him like a German eating a wiener schnitzel.

   The truth about Obama’s lack of great intellect would erode the bedrock of the Liberals’ foundation. To find out that their smart guy is dumber than ‘Larry the Cable Guy’ would be devastating. The Left would have to rethink their support of all Obama’s “revolutionary” policies. What will people think about all those “great” Harvard ideas then?

   The Left has been duped by a lunatic of their own choosing. Which is it lunatic Left? You either put a liar in the White House who is a foreign student and thus ineligible to be president, or you elected a guy too stupid to choose his own socks.

  5. Daniel:

   Imi pare rau ca va pierdeti timpul si energiile intelectuale cu o gafa absolut minora, care nu are nimic de-a face cu politica lui Obama si speech-ul sau. Cineva a apasat grabit pe sound-track-ul „God Save the Queen” in timp ce Obama abia isi incepuse toast-ul. Imnul incepe la 0:17 sau 0:18. Nici un protocol nu-l obliga pe Obama sa taca in caz de malfunctie tehnica.

  6. @ 5 Silvapro
   Linkul e bun, dar acum am observat ca site-ul Hotnews are in aceasta dimineata o defectiune.
   Este ceeace a prezentat mai departe Pataphyl (la Westminster)

  7. @9
   Nu poti numi intonarea imnului „malfunctie tehnica”. Imnul, odata inceput, este IMN si te opresti din orice ai fi facut pana atunci. Cu atat mai mult, nu ii conturbi pe ceilalti. E problema de cunoastere a protocolului, de respect si de bun-simt. Sau crezi ca BHO ar fi fost indreptatit chiar sa se intoarca si sa spuna „Alo! opriti muzica!”?

  8. De fapt, nu cred că problema principala este „dimensiunea” gafei. Problema este că Obama demonstrează și cu această ocazie (a mai dat până acum câteva rateuri) că face parte din aceeași categorie de politicieni fabricați pe care mulți dintre noi nu mai sunt dispuși să o înghită. Este vorba de acei politicieni (politruci) care nu se descurcă fără un prompter, un protocol executat papagalicește și o legătură permanentă wireless cu consilierul de imagine. Nici Bush nu era mai bun, dar incompetența unuia nu o scuză pe a celuilalt. Măcar în stilul lui Bush era ceva autentic care mirosea a pământ și a grajd. Nu era mai inteligent, dar avea un aer mai onest.

   Cât despre reflectarea părtinitoare în presă, nu cred că trebuie exploatat atât de mult clivajul dreapta – stânga. Obama e un tip popular, iar oamenilor populari li se iartă mult mai multe. În plus, media britanică nu avea nici un interes să pună accentul pe această bâlbă.

   Oricum, în toată istoria umanității liderii care promit pomeni și flexibilitate au avut priză la gloată. Nu cred că acest lucru se poate schimba. Grija principală a conservatorilor ar trebui să fie limitarea influenței și puterii de decizie a gloatei, nu reorientarea ei, lucru care mi se pare aproape imposibil fără a obține întâi pârghiile de putere.

  9. Totdauna cineva poate sa faca o gafa, poate fi pe picior gresit. N-as teoretiza atita gafa lui Obama. It is human. E o gafa draguta si comica. Oricum formalizarea nu ma atrage.

  10. Mie mi se pare anormal ca presedintele Americii sa nu recunoasca imnul Marii Britanii.

   Si sa nu uitam ca la vizita precedenta Michelle a atins-o pe regina pe spate – alta boacana.

   Silvapro, daca Obama ar fi facut gafe si la curtea Arabiei Saudite n-as fi zis nimic.

  11. Daca se fac gafe la curtea Arabiei Saudite, cine stie ce repercursiuni pot avea…

  12. Dragilor:

   Inteleg ca la nivelul unei vizite de stat tot ce faci are un caracter simbolic si orice pas gresit e infinit interpretabil in directia motivatiilor presupus incarcate de sensuri psiho-politice.
   De aici pina la a declara ce-a comis Obama la banchet o „gafa monumentala” e pura hiperbola si senzationalism. Sorry.

   http://www.bbc.co.uk/news/magazine-13558270

  13. U.S. President Barack Obama (L) and first lady Michelle Obama react as the car carrying Queen Elizabeth and Prince Philip, Duke of Edinburgh, arrives at Winfield House in London, May 25, 2011. (Reuters Pictures)

  14. Inteleg ca si calculatorul de la Scotland Yard este „deschis” si nu-si poate stapini sentimentele, fapt pentru care a ales la intimplare numele codificat pentru Obama – smart alec :).

   Se vede ca e si profet acel calculator.

  15. Monumentala n-a fost, dar in mod cert a fost o gafa care nu i-ar fi fost iertata unui republican. Jenant moment. 🙂

   P.S. Emil, poza aia face toti banii.

  16. Archbishop-Cranmer.blogspot.com scrie:

   „Este clar ce a mers prost la banchetul de stat în onoarea preşedintelui Obama, dar dificil să se cunoască cu exactitate cine a fost de vina. Fie Preşedintele a actionat intr-o maniera neasteptata si a dat dirijorului orchestrei din greşeală semnalul de începere, sau acesta a auzit prematur ceva care a semanat cu tacul de incepere pentru imnul naţional. Dar răspunsul Majestatii Sale este interesant: ea se intoarce putin , spunând politicos Preşedintelui in dreptul paharului sau ridicat, „Sunteti foarte amabil,” înainte de a reveni la a se uita în faţă. Dar acest lucru il lasa sa para stangaci si in mod clar stanjenit.

   Profesionalismul actorului este egal cu capacitatea lui sau al ei de a ascunde o eroare de ochii publicului. Există o binecunoscuta poveste despre momentul cand regina Victoria a gazduit un dineu pentru un conducator din Africa, acesta, când s-au adus boluri pentru degete, nefiind familiarizat cu obiceiul, a ridicat la gură şi a băut continutul. După câteva secunde jenante, Regina Victoria si-a ridicat bolul şi a făcut acelaşi lucru pentru a-si feri de umilinta pe distinsul oaspete. Toată lumea apoi a urmat-o cu curtoazie pe Regina, band conţinutul bolulilor.

  17. e gafa oricum ai intoarce’o. iar episodul asta, pentru mine, l’a facut pe obama mult mai simpatic.
   imi aduc aminte de o mare gafa diplomatica facuta pe vremea lui emil constantinescu cand guvernul Romaniei a trimis felicitari de craciun tarilor musulmane de au luat aia foc.
   acum, englejii, in special cei de vita nobila, sunt crescuti de mici sa tina cont de eticheta, intrebarea mea este cum isi demonstreaza armata aia de consilieri, salariile.
   istorioara lui francesco de la 24, face toti banii.
   ma intreb daca in bolul respectiv erau felii de lamaie sau petale de trandafir.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here