Gerhard Schröder radiază în îmbrăţişarea lui Putin

  2

  Gerhard Schröder radiază în îmbrăţişarea lui Putin, în plină invazie rusească în Ucraina.


  sursa foto: spiegel.de

  Poza a fost făcută la Sankt Petersburg, pe 7 aprilie, când fostul cancelar a împlinit 70 de ani. Schröder, preşedinte al acţionariatului într-o companie controlată de Gazprom, a fost însoţit de un alt important socialist german, şeful landului Mecklenburg-Vorpommern (în nord-estul ţării).

  Schröder n-are nicio jenă în a ţine partea lui Putin. În 2004 îi revolta pe nemţi spunând că rusul este un democrat perfect, iar despre actuala criză din Ucraina a zis că Uniunea Europeană nu e capabilă să înţeleagă structura regiunii.

  În general însă, socialiştii nemţi îl apreciază mai mult pe despotul de la Kremlin decât la valorile spaţiului occidental şi o arată cu mai mult sau mai puţin curaj. Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, susţinea că nu e de acord cu înăsprirea sancţiunilor împotriva Moscovei şi că anexarea Crimeei e un fapt împlinit, iar Sigmar Gabriel, actualul preşedinte al Partidului Socialist German, respingea luna trecută ideea căutării unei alternative la gazul rusesc.

  în curând: mondorama.info

  Print Friendly, PDF & Email

  2 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here