Germania: AfD, Alternativa Rusiei

  3

  26 apr. 2016 – Organizaţia de tineret a Alternativei pentru Germania (AfD) ar fi încheiat un acord de colaborare cu Garda tânără, organizaţia de tineret a Rusiei Unite, partidul preşedintelui Putin.
  Liderul tineretului AfD explică: „Pe întregul continent mişcările eurocritice şi suveraniste devin tot mai puternice. De aceea trebuie constituită şi o reţea care să-i lege pe tinerii implicaţi, iar Rusia nu trebuie să lipsească din ea… În politica externă, a venit momentul ca Germania să-şi urmărească interesele sale vitale şi nu trebuie să devină grădiniţa lumii.” El mai ţine însă să menţioneze pe pagina sa de facebook că „nu este o colaborare oficială…. între cele două formaţiuni au fost discuţii de sondare a terenului, despre interesele comune.”

  Ambasadorul Ucrainei la Berlin a reacţionat înaintând o notă de protest împotriva preşedintelui tineretului AfD, care a călătorit în Crimeea fără acordul Kievului: „O intrare ilegală acolo nu e un delict minor, ci o infracţiune gravă”, arată diplomatul.
  Crimeea a fost anexată de Rusia în martie 2014.

  Nu de mult, vicepreşedintele aceleiaşi organizaţii, care acum salută această apropiere, a făcut o vizită în Sankt Petersburg, unde s-a întâlnit cu ideologul lui Putin, Alexandr Dughin.

  Der Spiegel, publicaţia care a vorbit în premieră despre acord, mai susţine că în AfD e un curent care cere ieşirea Germaniei din NATO şi o mai mare apropiere de Rusia.

  Alianţa pentru Germania (AfD) este o formaţiune eurofobă, care şi-a concentrat discursul pe problemele create de valul migraţionist din ultimul an în spaţiul vest-european. Partidul nu a intrat în Bundestag, dar sondajele îl plasează în prezent într-o continuă creştere, pe la 13%, apărând drept al treilea sau al patrulea partid al Germaniei. În landuri din Est, AfD reuşeşte chiar să-i depăşească pe social-democrati, unul dintre cele două mari partide tradiţionale.

  Șeful tineretului AfD, Markus Frohnmaier. (sursa)
  Șeful tineretului AfD, Markus Frohnmaier. (sursa)

  vedeți și: http://sputniknews.com/world/20151130/1030994839/sanctions-russia-party.html

  sursa: Mondorama

  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si

  3 COMENTARII

  1. Rostonline.ro, 14 martie 2016 de Corneliu Berari: „Dreapta conservatoare câştigă tot mai mult teren în Germania”:

   Aș mai vrea să adaug că, în general, conducătorii acestui partid îmbrățișează o morală apropiată de valorile creștine

   Dacă Alternativa pentru Germania reușește să crească în anii următori, există posibilitatea unor schimbări profunde atât în Germania, cât și în Uniunea Europeană.

   cu siguranta exista posibilitatea unor schimbari profunde, ale unui nou Ribbentrop-Molotov.

  2. Markus Frohnmaier e roman.

   Născut pe data de 25 februarie 1991 la Craiova, în România, Markus Cornel Frohnmeier, este şeful tineretului din cadrul Alternativei pentru Germania şi a candidat pe listele partidului, pe poziţia a patra, în landul federal Baden-Württemberg pentru un loc în Parlament.

   Frohnmeier a crescut în Germania, la Weil der Stadt, în landul sud-vestic Baden-Württemberg, după ce a fost adoptat alături de sora sa geamănă dintr-un orfelinat de către un cuplu german. Nu-şi cunoaşte părinţii biologici, după cum a declarat într-un interviu acordat în aprilie 2016 cotidianului „Die Welt“, interviu în care a povestit că a avut o copilărie fericită.

   http://m.adevarul.ro/international/europa/alegerile-germania-markus-frohnmaier-politicianul-orgine-romana-intrat-bundestag-listele-extremei-drepte-1_59c8f1c65ab6550cb883ed74/index.html

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here