Anca Cernea la By Alexa despre implicarea Moscovei de partea USL si rolul pe care il joaca Vocea Rusiei

  7
  3

  Anca Cernea: Vreau să trecem la al doilea articol, cel despre România condusă de la Budapesta, în care Vocea își arată nemulțumirea față de anumite abateri ale tinerilor jucăuși Crin și Ponta care nu au ascultat Vocea cu suficientă supușenie. Dacă ne amintim, Crin și Ponta, la miez de noapte, când s-au anunțat rezultatele, și-au anunțat victoria cu niște fețe sumbre, de o tristețe nemărginită, au felicitat pe cei care au fost la vot, și-au pus încrederea în numărătoare și „să așteptăm rezultatele finale” că încă nu știm nimic, dar aveau niște fețe deosebit de sumbre și Șova era, cum să zic, de înmormîntare când a anunțat că au 52%. Și cu aceste fețe a început noaptea.

  Spre dimineață, la primele ore ale dimineții, Ponta a zis, destul de morcovit, că nu crede că referendumul s-ar putea repeta. Și atunci vine Vocea, la câteva ore mai târziu, mustrătoare (esta e o mustrare scrisă, cu avertisment) și îi ia de urechi de nu se văd, îi scutură foarte bine și le spune că dacă nu au curajul să meargă până la capăt – asta e expresia, să meargă până la capăt cu Băsescu, să ducă războiul până la capăt -, atunci foarte bine: n-au decât să coabiteze cu un președinte care i-a făcut „pușcăriabili”, un președinte care-și ia ordinele de la Budapesta ș.a.m.d.

  Și mai zice o chestie care chiar sună amenințător. Să știe USL-ul că dacă își trădează electoratul – electoratul, vezi Doamne, e format numai din oameni care îl urăsc pe Băsescu – și dacă electoratul vede că ei sunt pacifiști, au atitudine defetistă și nu repetă referendumul, atunci s-ar putea ca electoratul să se supere pe ei și să se radicalizeze și să avem de a face în România cu apariția unor forțe politice mult mai radicale decât USL-ul.

  Aici nu știu la ce să mă gândesc. Dogaru și băieții lui de trupă cu care USL-ul a semnat contract, s-a legat pe viață că vor dărâma Curtea Constituțională și alte instituții staliniste cum ar fi CNSAS-ul?

  Alexa Ionescu: Sau Voiculescu.

  Anca Cernea: Sau Voiculescu ar putea să fie.

  Alexa Ionescu: Radu Moraru a scris un articol pe platforma Nașul în care a lansat această idee că se încălzește Voiculescu pentru președinție.

  Anca Cernea: Noi am simțit că băieții ăștia sunt de unică folosință.

  Citiți și USL dezbină România la ordinele Moscovei

  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentUSL dezbină România la ordinele Moscovei
  Articolul următorDoar 600000
  Anca Cernea
  De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

  7 COMENTARII

  1. habar nu aveti ce vorbiti! ii aparati pe securistii lui Base aiurea. pentru populatie este fix acelasi lucru care dintre cele doua gasti este la putere. de preferat este sa fie amandoua ca sa se muste continuu si sa mai slabeasca haturile de pe populatie

   toata lumea informata stie ca Rusia a garantat Romaniei prin tratat Ardealul. ‘Vocea’ face jocul lui Base, incercand sa-l faca pe Ponta sa scoata jandarmii pe strada si sa-si rupa singur gatul. voi chiar credeti ca cei din USL sunt niste tablagii idioti?

   Moscova e de partea lui Base; a fost, este si va fi, din motive pe care nu le stiti. Ministrul Rus i-a facut jocul lui Base pentru ca a intervenit Blaga. Blaga a facut treaba asta pentru ca PDL sa ii ramana lui si nu lui Base care isi dorea foarte mult partidul dupa ce pleca de la Cotroceni. in felul acesta Blaga a castigat jocul iar lui Base nu-i mai raman decat 2 ani de mandat.

  2. @1 Hm, nu prea se leagă, Cristi și-a uitat caietul acasă, și i-au scăpat alea cu americanii care vor să-l dea jos pe Băsescu, alea cu extratereștrii buni care țin cu rușii și trimit OZN-uri cu gânduri pașnice, alea cu Viktor Orban care încălzește planeta ca să se dilate Ungaria pe hartă – cam multe i-au scăpat lui Cristi! Și ILD nu o să-i mai dea foarte multe șanse spre a aduce completări.
   Slabă treabă mai fac și răspândacii din ziua de azi. Dar ce pretenții poți să ai? Nici Ponta nu mai e ca Năstase, nici Năstase ca Iliescu, nici Iliescu ca Andropov (în rusă asta nu e cacofonie). Ăștia de acum se fac doar că lucrează. Poate ca sunt și mai puțin motivați, în sfârșit, Putin știe. Nici rubla nu mai e ce era odată.

  3. Mi-a placut in mod deosebit acest program, si in special din seara de ieri. Ma intristeaza ca iese in concediu, tocmai acum cind ramin multe semne de intrebare inca neelucidate si probabil vor mai aparea incidente ale caror interpretari s-ar fi discutat la By Alexa la Nasul. Dar ne ramine ILD, ale carui eforturi sint f. binevenite si apreciate.

   In orice caz dorec Alexei un concediu placut si odihnitor, si sa na revedem in septembie cu bine si sa dea D-l ca situatia pina atunci sa se imbunatateasca!

  4. Clipul nu merge in SUA! Zice „This video contains content from SME. It is not available in your country”. WTF!

  5. @2 cand se dezbat lucruri atat de importante, nu cred ca e cazul sa faceti glumite de genul asta. Nu am nicio legatura cu USL si nici nu am fost la vot. Nu am afinitati politice si nici nu as putea sa-mi dau votul vreunui politician actual. Va rog totusi sa tineti minte comentariul meu, pentru ca veti vedea peste ceva vreme ca nu am aterizat ieri si nici nu am un OZN in fata casei. Jocul e pe parale exclusiv, doar ca jucatorii au devenit prea pasionali. Buba e ca PDL si-a asumat o doctrina care nu-i apartine si pe care nu a inteles-o. Jumatate dintre deciziile luate in timpul guvernarii sunt pur de stanga. Dreapta si-a pierdut total credibilitatea in Romania, iar asta e cea mai mare problema a noastra pe termen lung. Pentru asta ar trebui ca USL sa-i pupe mana Presedintelui.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here