În Grecia, pedofilii şi piromanii pot solicita pensie de handicap

  2

  În Grecia, în ciuda spectrului falimentului, Ministerul Muncii a declarat că pedofilii, exhibiţioniştii, sadomasochiştii, piromanii şi jucatorii de noroc pot solicita pensie de handicap. […]

  Revoltată de întregă situaţie este Conferinţa Persoanelor cu Handicap din Grecia, care a declarat că permiterea solicitării de către pedofili şi sadomasochişti a pensiei de handicap este o insultă la adresa persoanelor cu handicap, pentru care pensia se acordă în aceleaşi condiţii.

  Cu toate acestea, autorităţile elene sunt de neclintit şi apreciază că propensiunea pentru pedofilie sau sadomasochism limitează capacitatea de muncă, îndeplinind criteriile de bază pentru solicitarea pensiei de invaliditate.

  E interesant că pedofilii, exhibiţioniştii, sadomasochiştii, piromanii şi jucatorii de noroc primesc o pensie mai mare decât, de exemplu, pacienţii cu diabet zaharat, deoarece autorităţile au considerat că diabeticii sunt în incapacitate de muncă doar 10 %, iar pedofilii 35 %.

  Grecja: renty dla… pedofili i sadomasochistówNIEZALEZNA.PL

  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentUn gînd de Anul Nou pentru cei 99%
  Articolul următorFurtuna războiului
  Anca Cernea
  De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

  2 COMENTARII

  1. Adevarul – Grecia: sado-masochiştii şi pedofilii, ajutaţi de stat

   Pedofilii, exhibiţioniştii, cleptomanii, piromanii şi sado-masochiştii au fost adăugaţi de guvernul lui Lucas Papademos pe lista categoriilor de persoane cu handicap. Ei ar putea primi indemnizaţii de la stat.

   Fetişiştii şi dependenţii de jocurile de noroc sunt şi ei adăugaţi pe lista persoanelor cu handicap, potrivit aceleiaşi decizii anunţată luni de guvernul de de la Atena, transmite Associated Press. Organizaţiile persoanelor cu handicap din Grecia au criticat măsura, spunând că ea va duce la micşorarea beneficiilor primite de ei de la stat.

   Confederaţia Naţională a Persoanelor cu Dizabilităţi (CNPD) din Grecia a protestat faţă de această decizie, spunând că este „de neconceput”. Reprezentanţii organizaţiei spun că pedofilii primesc acum un coeficient mai mare de handicap decât diabeticii sau unele persoane care au suferit transplanturi de organe, potrivit AP. Gradul de handicap contează la calcularea indemnizaţiei.

   Mai „bolnavi” decât diabeticii

   Noua listă dă piromanilor şi pedofililor un coeficient de invaliditate de până la 35%. Pentru comparaţie, cei care au suferit un transplant de inimă primesc grad de invaliditate de 80%.

   „Este incorect , atâta vreme cât diabeticii, care au nevoie de injecţii cu insulină de cinci ori pe zi, primesc numai 10%”, a spus Yannis Vardakastanis, preşedintele CNPD, care este nevăzător. Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii de la Atena, un grup de experţi medicali a decis să includă pe listă aceste categorii de tulburări de comportament, dar „aceasta nu înseamnă că ele se califică pentru a primi ajutor de la stat”.

   „Noua listă a fost întocmită din nevoia de a actualiza vechile reguli, care datează din 1993″, se arată în comunicatul dat publicităţii de Ministerul Muncii din Grecia. „Niciun cetăţean asigurat nu a primit niciun fel de beneficii potrivit noilor procente”, explică reprezentanţii ministerului. Dar liderul CNPD, Yiannis Vardakastanis, a avertizat că noua listă ar putea să funcţioneze cumulativ, astfel încât o persoană care primeşte un procent de 20% pentru un handicap şi un alt procent pentru alt handicap să se încadreze în punctajul necesar pentru a obţine beneficii”. În plus, el spune că noua legislaţie ar putea crea noi dificultăţi pentru grecii cu invalidităţi, care deja se confruntă cu reducerea beneficiilor, din cauza crizei financiare prin care trece ţara.

   „O mare greşeală”

   „Ceea ce se întâmplă e de neconceput. Cred că e o mare greşeală. Ministerul ar trebui să aibă o politică diferită”, a declarat Vardakastanis pentru Associated Press. „Lista conţine schimbări majore ale coeficienţilor de dizabilitate, ceea ce ar putea, efectiv, să scoată mulţi oameni de pe lista accesului la beneficii”, a spus el. O persoană nevăzătoare şi neangajată în muncă primeşte în Grecia 700 de euro pe lună ca ajutor de dizabilitate, iar o persoană nevăzătoare care are un job primeşte 360 de euro, potrivit lui Vardakastanis.

   Statul elen are o datorie de peste 350 de miliarde de euro, iar UE şi FMI au cerut guvernului să reducă drastic cheltuielile. Un al doilea ajutor de urgenţă de la UE şi FMI, în valoare de 130 de miliarde de euro, e condiţionat de măsuri severe de austeritate.

   Fraude masive

   Mii de persoane care beneficiază de indemnizaţii sociale acordate de stat pentru bolnavii de maladii durabile vor fi controlate, după descoperirea unor fraude masive, potrivit presei greceşti. După luni de cercetări, Ministerul Sănătăţii a descoperit concentrări uluitoare de boli în anumite regiuni ale ţării, potrivit cotidianului „Kathimerini”. Astfel, regiunea Viotia, din centrul ţării, are un procent enorm de astmatici, iar în insula Kalymnos există cazuri frecvente de boli mentale.

   Ministrul adjunct al Sănătăţii, Markos Bolaris, a observat de asemenea că peste 1.000 de locuitori ai celui de-al doilea oraş al ţării, Salonic, erau înregistraţi ca având handicapuri grave, „care ar fi fost poate mai credibile dacă Grecia ar fi participat la războiul din Vietnam”, după cum s-a exprimat el. Circa 210.000 de persoane din Salonic beneficiază de anumite beneficii – o cifră mare, care sugerează că unii sunt înscrişi de mai multe ori.

   Protest

   Confederaţia Naţională a Persoanelor cu Dizabilităţi (CNPD) din Grecia a protestat faţă de decizia guvernului, spunând că este „de neconceput”. Reprezentanţii organizaţiei spun că pedofilii primesc acum un coeficient mai mare de handicap decât diabeticii sau unele persoane care au suferit transplanturi de organe.

   Insula nevăzătorilor

   Ministerul Sănătăţii a ordonat deschiderea unei anchete privind beneficiile acordate handicapaţilor, după ce a descoperit că 600 de locuitori ai insulei turistice Zante (1,5% din populaţie) beneficiază de ajutor pentru nevăzători. În urma recensământului din februarie-martie, autorităţile speră să descopere fraudele şi să facă economii de cel puţin 250 de milioane de euro, dintr-un buget anual de 6,2 miliarde de euro pentru ajutoare sociale.

  2. Le-am spus catorva ca in Grecia pedofilii si piromanii pot solicita pensie. Nu a crezut nimeni. Asta inseamna ca realitatea, atunci cand depaseste granitele fanfasticului, nu mai este credibila.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here