Jaroslaw Kaczynski are şanse duminică, arată Gfk.

  0

  Cercetatea realizata de Gfk pentru cotidianul Rzeczpospolita indica un rezultat strâns în alegerile prezidentiale de duminica. Este cert doar ca avantajul foarte mare de care se bucura liberalul Komorowski (20% la începutul campaniei, micsorat la 11% dupa primul tur, în urma cu zece zile) s-a topit, iar alegerile sunt de-acum deschise oricarui rezultat.

  Mai grav pentru liberalii lui Tusk & Komorowski este ca cercetarea Gfk, realizata telefonic, pe 1000 de repondenti, arata ca 49% dintre alegatori sunt hotarâti sa se duca sa-l voteze pe conservatorul Jaroslaw Kaczynski, iar 47% sunt la fel de determinati sa-i dea votul lui Komorowski. Institutul a spus ca nu poate evalua cum vor vota cei 4%, înca nehotarâti, iar analistii precizeaza ca în aceste conditii rezultatul va depinde de gradul de mobilizare a celor doua tabere.

  Institutele serioase se feresc sa mai faca predictii clare dupa manipularile grosolane de la primul tur, în care partizanii mediatici ai lui Komorowski, Gazeta Wyborcza si TVN24, l-au dat drept câstigator detasat pe liberal. Se pare ca pe Kaczynski l-au avantajat prestatia buna de la dezbaterea de miercuri precum si atacurile la persoana la care a fost supus de catre politicienii liberali (seful grupului parlamentar al Platformei Cetatenesti, formatiunea liberala, si apropiat al lui Komorowski, Janusz Palikot, s-a distins in competitia de atacuri murdare).

  In orice caz, exista evident sanse ca liberalii sa repete cosmarul electoral din 2005 (când Tusk a pierdut desi începuse cu un avantaj de 17% în fata lui Lech Kaczynski) . Iar noi nu le putem tine decât pumnii sa nu rateze reluarea acestui cosmar (De ce vrem sa câstige Jarek, si nu Komorowski). GMT

  Print Friendly, PDF & Email

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here