Je Suis Volnovakha

  3

  În data de 13 ianuarie 2015, teroriștii ruși din Donbas au lovit cu o rachetă un autobuz civil, oprit în stația Volnovaha. Au fost ucise pe loc 10 persoane, altele 18 fiind rănite. Ulterior au murit încă trei dintre cei răniți.

  Investigators work at the site were a passenger bus was damaged by shelling, at a checkpoint of the Ukrainian forces in the village of Bugas, near the town of Volnovakha in Donetsk region

  Autobuzul era în apropierea oraşului Volnovaha, pe şoseaua ce leagă Doneţk şi Mariupol, în momentul în care a fost lovit de o rachetă cu rază lungă de acţiune, scrie digi24.

  „Aceşti morţi sunt pe conştiinţa găştilor separatiste din Doneţk şi Lugansk, dar şi a celor care stau în spatele lor, care îi hrănesc, îi înarmează, îi antrenează şi îi inspiră să comită aceste crime sângeroase”, a declarat președintele Ucrainei, Petro Poroşenko, după atentat. „Din cauza atacului terorist, trebuie să întărim restricţiile la punctele de trecere, acolo unde sunt zone din Donbas sub controlul rebelilor”, a adăugat acesta, citat de digi24.

  Mii de ucrainenii au început o acțiune pe rețelele sociale, „#JeSuisVolnovakha”, prin analogie cu mișcarea apărută după atacul terorist din Franța, scrie segodnya.ua.

  Print Friendly, PDF & Email

  3 COMENTARII

  1. propaganda rusa a si gasit explicatia , o mina speciala de tip sovietic care ,spun ei ar fi fost amplasata de partizanii ucrainieni

  2. @1 silviu
   Dovada că propaganda rusă minte: atacul a fost imortalizat de o cameră video. Iată clipul.


   Atacul începe la min 0.07-0.08, venind din fața camerei.
   Autobuzul nu e vizibil inițial în imagine. Se află staționat undeva la dreapta de drum, în spatele camerei.
   De la min. 0.19, se vede cum crește o umbră pe zăpada aflată la dreapta de drum (lângă marginea dreaptă a cadrului). Umbra provine de la explozia rachetei care a lovit autobuzul.
   La min 0.39, camera începe să se rotească spre dreapta, și la min 0.43 se vede chiar autobuzul lovit.

   sursa: kresy24.pl

  3. Iohannis: România condamnă ferm atacurile asupra civililor și sprijină aspirațiile europene și euroatlantice ale Ucrainei

   „În aceste zile de grele încercări, doresc să transmit familiilor îndurerate, întregii națiuni ucrainene compasiunea mea și sentimentul de solidaritate al tuturor cetățenilor români”

   „România a sprijinit, sprijină și va sprijini întotdeauna Ucraina vecină și prietenă, independentă și suverană în aspirațiile sale europene și euroatlantice”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here