Lecția Facebook pentru Oprișan: cine n-are progresiști, să-și cumpere!

  0

  OFENSAT că a fost făcut NABAB si BARON într-un articol on-line, Marian Oprisan se tot chinuie prin instanțe cu Sebastian Oancea, ziarist din Focșani și bun prieten.

  Justiția vrânceană a fugit ca dracul de tămâie de dosar. Numai în pielea unei judecătoare din Focșani să nu fii când baronul ofensat îți cere să pedepsești un ziarist corect cu vreo 45.000 euro.

  Magistrații, inclusiv cei din Vrancea, știu că s-au dus anii ’90 ori vremea haiduciei de sub Rodica Stănoiu. Numai Marian Oprișan, aflat în fruntea județului din 1994 încoace, trăiește în trecut, deschide televizorul și-i vede tot pe Paul Everac și Adrian Păunescu.

  După doi ani de chinuri dosarul său a ajuns la Tribunalul Brăila, unde ziaristul a avut câștig de cauză.

  Cum spuneam, vremurile au trecut. Să te chinui în instanță tu, aflat în fruntea bucatelor județene de mai bine de două decenii, cu un pârlit de jurnalist, cu avocați, judecători, proceduri, norme, legi, cu CEDO alea-alea? Baron de modă veche.

  Pe Facebook e fără legi, judecători și proceduri

  Aceasta este vestea bună. Să vă spun vestea prostă. Partea interesantă și îngrijorătoare pentru noi.

  Mai simplu era să-l reclame direct la Facebook pe ziarist. Îi închideau ăștia contul în doi timpi și trei mișcări. Fără judecători, fără termene, fără proceduri, fără apel, fără cereri de intervenții accesorii, fără de legi, fără avocati, fără decizii CEDO invocate etc.

  Unde mai pui că, bonus, se putea trezi ziaristul și cu milițian la ușă. Așa s-a întâmplat pentru postări „ofensatoare” pe Facebook, primarii din Odobești și Târgu Jiu au acționat cu milițienii, la fel poliția din Timiș pentru convocarea pe FB a unor proteste. În Germania devine practică obișnuită.

  Îți trebuie doar o mână de tineri neo-marxiști, îndoctrinați la SNSPA, care să se ocupe de reclamații. Nici șoșonarii pe care îi hăituiește de decenii pe ulițele desfundate ale Vrancei în campaniile electorale, nici proletarii care ridică chioșcuri de ziare cu macaraua, nu-i sunt de folos șefului de Consiliu Județean în astfel de situații.

  Pe Facebook era simplu. Rapid era „ofensa” înlăturată. Și fără vreo motivare ca la instanță, fără vreo justificare, alta decât că: Sebi, „se pare că un lucru postat de tine nu e conform cu Standardele Comunității noastre”.Atât.

  Și asta nu e tot. Puteai să-i scoți postări „ofensatoare” de cum doi-trei ani. Rescriai istoria. Călătoreai în timp.

  Uitați aici despre „standardele comunității”: 

  sau asta

  ori asta, dragilor, antologică:

  Print Friendly, PDF & Email

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here