Mustafa Zayed vs. Robert Spencer

  2

  Pe 28 ianuarie a avut loc o dezbatere găzduită de postul tv ABN Sat între apologetul islamic Mustafa Zayed şi criticul islamic Robert Spencer. Subiectul a fost următoarea moţiune: „Mahomed a predicat faptul că musulmanii trebuie să îi subjuge şi să poarte război împotriva necredincioşilor”. Dl. Zayed a argumentat în favoarea unui răspuns negativ, iar dl. Spencer a susţinut răspunsul afirmativ.

  Robert Spencer este greco-catolic şi în 1986 a absolvit facultatea de studii religioase din cadrul Universităţii Carolina de Nord, iar în anul 2003 a iniţiat situl Jihad Watch. El este autor al mai multor cărţi despre islam, între care succesul de public Adevărul despre Mahomed: fondatorul celei mai intolerante religii din lume. Mustafa Zayed a absolvit Universitatea Alexandria din Egipt cu o specializare în Ingineria Sistemelor de Comunicaţii, este membru al Comitetului Ştiinţific al Coranului şi Cercetării Sunna din Egipt şi trăieşte în New Jersey, unde predă şi ţine conferinţe în cadrul Societăţii Islamice din Jersey. Ca răspuns la cartea lui Spencer, Mustafa Zayed a publicat în 2010 volumul Minciuni despre Mahomed: cum aţi fost înşelaţi prin islamofobie.

  Înregistrarea dezbaterii durează două ore. De la minutul 3:40 începe dezbaterea propriu-zisă. Recomand celor interesaţi să îşi facă timp pentru vizionare, chiar dacă pe bucăţi mai scurte. Este o dezbatere exemplară din mai multe puncte de vedere, între care de interes deosebit este disputa din final în jurul unui punct teologic important al islamului: evreii şi creştinii adevăraţi sunt de fapt musulmani. Exact în ce sens şi răspunsul lui Robert Spencer sunt cât se poate de instructive. Interesant este şi răspunsul dat de Zayed la o întrebare din audienţă în care este rugat să explice dacă Mahomed poate sau nu să fie considerat drept pedofil datorită actului sexual cu fetiţa de nouă ani pe care o luase de nevastă când ea avea şase ani.

  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentFelix Voiculescu, chipul hidos al Securităţii
  Articolul următorDilema lui Obama
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  2 COMENTARII

  1. Un arab mergea pe strada. La un moment dat un tip striga:
   – Ahmed… nevasta-ta te inseala!
   Arabul se face rosu la fatza … scoate cutitul si fuge catre casa. Pe drum, este calcat de o masina. In ambulanta, in drum spre spital, incepe sa reflecteze:
   – Ar trebui sa ma calmez un pic…. intai si intai…. sunt burlac… in al doilea… nici nu ma cheama Ahmed …

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here