Neînfrânta Sarah Palin

  48

  Din vara anului 2008, când a apărut că o ameninţare la adresa alegerii lui Barack Hussein Obama şi până în prezent, stânga liberală americană şi excrescenţele sale europene au ţinut-o sub un permanent şi injust atac, demonizând-o şi atribuindu-i toate relele şi racilele pe care le-au putut imagina şi confecţiona. Banii şi mijloacele media de atac nu le-au lipsit nenumăraţilor ei detractori care au elaborat şi un Palin-e-mail-leaks doar-doar or să descopere ceva care să le pună o armă politică mortală în mână. Armate de ziarişti, cameramani, trimişi speciali, detectivi, trăgători cu urechea, avocaţi, pupeze şi pupăzoi, o urmăresc, o spionează, caută în coşul de gunoi din faţa casei şi îi cercetează coafura şi mersul cu rezultatul? Ei da, cu rezultat zero, mai bine zis negativ pe toată linia, Sarah Palin este în ofensivă, ea reprezintă o armă deosebit de puternică în confruntarea care va veni pentru preşedinţia Statelor Unite.

  De ceea ce le era teamă democraţilor şi stângiştilor nu au scăpat. Din nenumărate motive, este foarte probabil ca Barack Hussein Obama să fie reales în 2012 dacă va avea de înfruntat un contracandidat bărbat. Există încă un foarte puternic sentiment permisiv în ceea ce-l priveşte pe Obama, minorităţile americane cu pondere la vot – afro-americanii şi latinos – încă îi acordă credit actualului Preşedinte pe considerentul că le va compensa şi sprijini economic prin acţiunea statului. Pe urmă, niciunul dintre posibilii candidaţi bărbaţi republicani nu demonstrează că ar avea acea capacitate de a-i înflăcăra şi întări pe militanţii partidului. De charismă, ce să mai vorbesc! Uitaţi-va la Mitt Romney, veţi hotărâ că nu are rost să vă duceţi la vot! De aceea, este posibil că baza republicană să se hotărască pentru o înfruntare Barack Obama – Sarah Palin, aceasta din urmă având un discurs puternic şi neiertător la adresa statului gigant, ineficient şi mare consumator de resurse, extins şi consolidat de actuala Administraţie.

  Sarah Palin este o luptătoare pe care nici insuccesul din 2008, nici hărţuiala permanentă din partea ziarelor şi televiziunilor nu au făcut-o să lase garda jos. Ea se bate şi se va bate pentru America, acesta este şi mesajul filmului documentar The Undefeated, care rulează de câteva săptămâni pe marile ecrane din anumite cinematografe din Statele Unite şi din care va prezentăm trailerul. Atacată şi devorată de media liberală, fostul guvernator al Statului Alaska îşi continuă acţiunea politică cu zâmbetul pe buze şi cu ochii către viitor.

  Print Friendly, PDF & Email

  48 COMENTARII

  1. The battle of the giant… idiots. Ambele personaje sunt la fel de idioate. Ce daca Sarah Palin are un discurs „puternic si neiertator”? Tot idiot este. Cu discurs „puternic si neiertator” a castigat si Obama si-a facut pe dracu’ ghem.

  2. Comentariile 1 si 3 sunt tipice unora care au urmarit subiectul prin prisma relatarilor mediei de stanga. Daca Palin este o alta idioata si oh, nu! sa nu mai aducem aici acest subiect – putem spune si despre miscarea Tea Party acelasi lucru.
   Niste idioti de care sa nu ne batem capu’.
   Mai conteaza faptul ca Palin a fost guvernatoare si a reusit sa mentina un buget balansat?
   Sau faptul ca vocea ei a sustinut cu succes inlocuirea unor republicani care votau frecvent agenda democrata – cu republicani simpatizanti tea party, in alegerile din 2010?
   Oh, nu! Hai sa o numim idioata si sa nu mai vorbim de ea.
   Cat de convenabil.

  3. Oricit ai fi tu de indragostit, peppere, tre’ sa recunosti ca femeia e cam subtirica…

   Gagicile astea doua (Palin si Bachmann) ar face un serviciu imens, inestibabil, patriei recunoscatoare daca ar renunta la veleitati aiurea si si-ar vedea naibii de treaba lor.

   In fapt, n-am nimic cu Palin. Inca nu si-a anuntat nici o candidatura si deci, cel putin din afara, impresia pe care o lasa este ca a inteles sa renunte la veleitati (ce-are ea in capshor, numai ea stie). Daca o va tine tot asa, o pun pe frunte! Daca se baga, stima mea pentru ea va suferi o cadere vertiginoasa si iremediabila.

  4. @dr pepper

   sufar sa jignesc sentimentele cuiva, fie si politice, dar roadrunner are dreptate .

   In alta ordine de idei, ca sa nu ramanem la Palin si Bachmann, am o intrebare banala, dr pepper, prin care urmaresc sa-mi indrept un eventuala gresita intelegere din partea mea, a fenomenului Tea Party . Deci:

   „Este posibila exprimarea in max 250 cuvinte a obiectivelor Tea Party ?”

   Multumesc anticipat .

  5. @Scorpion #6:

   Tea Party is whatever one wants it to be…

   Din cite imi aduc eu aminte sintagma a intrat in atentia presei mainstream incepind din 15 Aprilie 2009. 15 Aprilie este ziua festiva in care americanul de rind iese la iarba verde ca sa-si exprime recunostinta ca partidul si guvernul ii da voie sa plateasca taxe. In 15 Aprilie 2009 o anumita parte a presei (Fox News in particular) a observat ca in pietele centrale din multe tirguri si orase americane s-au strins niste grupuri neorganizate care-si exprimau din toata inima susnumita recunostinta. Unii dintre participanti erau chiar imbracati in costume de epoca de pe vremea lui Washington. Asa au gasit ei cu cale sa sublinieze faptul ca recunostinta asta nu dateaza de azi, de ieri, ci reprezinta o traditie de secole.

   Din ziua aia, multe s-au mai intimplat. Fox News a sesizat imediat potentialul ideii si l-a muls (si inca il mai mulge!) cit au putut ei de bine. Canalele de televiziune vecine si prietene au simtit si ele pericolul pe care fenomenul l-ar putea avea pentru linistea noastra si, de atunci, n-au mai prididit sa-l descrie in tot felul de culori in care nuanta majora este maroniul. Nu mai departe decit ieri aceste canale prietene deplingeau faptul ca Obama nu reuseste sa ajunga la o intelegere cu republicanii numai si numai datorita faptului ca ei, republicanii, sint tinuti ostatici de catre Tea Party. Altfel, daca n-ar fi existat Tea Party, laptele si mierea ar fi curs riuri-riuri iar lupul ar fi stat la aceeasi masa cu mielul.

   Veleitari, operatori de mina a doua, jurnalisti ratati, politruci, pretendenti, tot felul de lume pestritza, se bat care mai de care, isi dau coate, se calca pe bataturi ca sa se suie in bandwagon-ul lui Tea Party, de la care fiecare dintre ei asteapta sa obtina vreun ce profit. Daca un Bill Wittle (vezi #7), colaborator de baza la doua oficine neoconservatoare (Pajamas Media si National Review) ajunge sa ne explice noua ce-i aia Tea Party, iti dai seama cam se se intimpla… Multi incearca s-o captureze pe Tea Party, s-o deturneze in directia scopurilor lor, sa pretinda ca ei au inventat-o si ca de la ei a inceput toata tarasenia.

   Ramine de vazut daca ea, Tea Party, se va lasa capturata…

   Daca ne intoarcem cu inca doi ani in urma, prin Decembrie 2007 a mai avut loc o manifestare/comemorare a aceleiasi traditii americane. Pe asta au facut-o suporterii lui Ron Paul. Numai ca, vezi tu, atunci nici una dintre gratziile mass-mediei americane n-au observat-o si nici n-au realizat/intuit potentialul ideii. Nici macar Fox News! De ce? Pentru ca subiectul Ron Paul nu este un subiect potrivit de discutat intr-o societate politicoasa. Inclusiv Fow News!

   Daca ar fi observat-o atunci, cine stie, poate alta ar fi fost soarta Republicii noastre…

  6. … si sa nu uitam de un moment antologic din primavara lui 2009. Rick Santelli, corespondentul de business al postului tv CNBC, explodeaza intr-o tirada televizata din incinta bursei din Chicago. A fost un moment care a galvanizat formarea miscarii Tea Party.

  7. Obama is most afraid of Palin


   In curand si de RomneyCare si alti republicani. Cel mai prost presedinte de la Carter incoace.

  8. @emil b.

   Borceanu, chiar nu-mi amintesc sa te fi intrebat ceva, si te rog, explicit, sa nu mi te mai adresezi direct . Inca mai bantui pe aici ?…

   Of, Marse… zau ca esti un imbecil incurabil. Tu si cohorta ta de clone – marcos, Ratonu, Scorpion – uitati un lucru elementar. Scripta manent. Mai ales intr-o baza de date, unde esti radiografiat ca la doctor. Baiete, te-am data afara o data (Marse), te-am dat afara a doua oara (marcos) si te dau afara si acum (Scorpion). Ia o vacanta la Techirghiol… te dai bine cu namol, iei laptopu pe burtica si ne citesti plutind fara efort pe apele ultrasarate ale litoralului. Incearca sa intri pe site si sub numele unei bacterii din ecosistem. Cine stie, poate vei reusi din nou. 🙂

   emil borcean

  9. Scorpion @6

   Citatul următor e de aici: DREPT LA REPLICĂ
   Alin Fumurescu faţă cu Tea Party

   Se întîmplă ca articolul să fie scris de Emil (ca moderator), dar cuvintele aparțin prietenei și colaboratoarei noastre Cristina R. (aka Panseluța), deloc întîmplător membră Tea Party, ca și subsemnatul; (dacă ai alergii la persoane nu e problema mea, nici pastile de scărpinat alergiile n-am) deși nu avem încă un tag Tea Party, poți găsi multe și instructive discuții dînd un simplu search pe site! Zic instructive, pentru că această cheie de căutare se va dovedi extrem de utilă în următoarele 16 luni, cel puțin aici în State. 🙂

   Tea Party nu are nevoie de un singur “cap”, de un Salvator Mundi, de o Mesia, de un “Căpitan”. “Capul” şi “coada” astea se regăsesc în fiecare manifest al Tea Party de oriunde în SUA:
   Guvern cît mai mic, în limitele dictate de Constituţie.
   Responsabilitate fiscală cu banii contribuabilor productivi.
   Pieţe libere.

   Sînt mult mai puțin de 250 de cuvinte. Credem în ele.

  10. pataphyle, doar asa ca virgula curiozitate:

   Ce-i aia, mey, „membru/membra Tea Party”. Trebuie sa faci vreo cerere undeva? Iti trebuie recomandari (il cunosc pe dl. … din scoala primara, de cind ne jucam cu ea in tzarina…)? Primesti vreun card de membru? Platesti vreo cotizatie? Nu de alta, da’ as vrea si eu sa ma inscriu.

  11. @ Vlad M. #10

   Zice Rush: „I would not run against Rick Perry”

   Pina nu ajunge cota de entuziasm sa creasca prea mult: Rick Perry este un fost democrat care i-a facut pe vremuri campanie lui Al Gore. Este membru in CFR (faimosul Council of Foreign Relations) si participant la reuniunile Bilderberg. Republicanilor care s-au indragostit deja de el le zic doar atit: „Good luck with that!”

   De Romney, ca-i un statist de rind si ca crede in global warming, cred ca nu e cazu’ sa mai mentionez. O stie si Rush! Daca nu ma crezi, intreaba-l.

  12. @13 (număr cu virgulă noroc! 🙂 )

   Păy mey, gugălești teaparty.org, bagi zipcod-ul și afli unde să dai un telefon. În rest e ca-n politică, nu contribui financiar decît dacă vrei, răspîndești ideile dacă vrei etc. Dacă nu, nu! (n-am card de membru, doar niște bannere cu Gadsden flag și niște prieteni). La mine în NJ ne-a fost destul de greu acum 2 ani, acum avem mare influență. În Vest nu prea știu, TP e tare în AZ, habar n-am cum e-n CA ?!? 🙂 🙂 🙂

  13. roadrunner @14

   De acord, cu observația că Perry cred că e mai solid decît mult prea ambiguul Romney, resping ideea de „fost democrat”, și Reagan a fost unul, nu? Se vehiculează tot felul de analize privitoare la Guvernatorul meu, Chris Christie – e adevărat că are unele poziții la prima vedere ambigue, de fapt cred că-i un jucător politic înăscut, cu talent imens în negocieri și cu putere de convingere copleșitoare – e unul din foarte puținii politicieni „cu replica la purtător”! Am vorbit cu noul congressman Jon Runyan și ne spunea că a rămas uimit de profunzimea convingerilor conservatoare ale lui Christie.

  14. @ #15 & #16

   teaparty.org

   Pai tocmai asta-i problema pe care ma chinui eu aici s-o spun… Who the hell are those guys? Cine-s organizatorii? M-am uitat pe site si n-am gasit nici un nume, neam! Tradare, tradare, dar s-o stim si noi!

   Cine sint aceia care ne baga un articol din trei (ba chiar mai des!) anti-Obama, ca la gazeta de perete? Tu nu te-ai plictisit inca de ele? De cite ori trebuie sa citim ca Obama e o catastrofa, ca e stingist, marxist, redistribuist, m*ist? I f*cking got it! Inca de acum trei ani! Daca asta e singura lor marfa, pe mine m-au pierdut de client!

   Restul articolelor alcatuiesc o echo-chamber a mass-mediei „noastre” rupertiene. Nici de asta nu te-ai plictisit? Nu te-ai saturat sa citesti ca (iau la intimplare din primele pagini) „blacks, liberals flee in droves…” (sanchi!), de scandalul ATF, ca Obama scade in sondaje ca la cotele apelor Dunarii, ca Geithner minte ca o gazeta burgheza, s.a.m.d, scl., scl., scl? Daca si asta e marfa de-a lor, iar m-au pierdut de client!

   Inca nu ti-e clar ca Fox si American Thinker sint fratii gemeni ai lui MSNBC si The New York Times, sarcina lor fiind sa tina in priza, la inalta tensiune, worked-up, fiecare tabara lui, ca sa nu avem timp sa ne adunam gindurile, sa intelegem adevarata natura a problemelor si sa le cautam solutii?

   Unde-s substanta, filozofia, gindirea? Unde-s propunerile, chiar daca nu perfecte, chiar daca gresite? Propuneri de la oameni din popor, nu de la jurnalisti. Unde-s articolele curajoase care sa puna problema entitlements-urilor? Unde-s articolele care sa puna problema de cum sa terminam razboaiele in care sintem bagati ca musca-n kooru’ calului?

   Si mai si dau in pagina a doua a site-ului peste marele mogul (sau mongol?) lasvegasian Steve Wynn ca-l musca de varice pe Obama! F*cking Wynn! Wynn, care-i buddy-buddy cu Dingy Harry, care l-a sprijinit pe Dingy Harry in 2010, care-i democrat si care-n 2008 a votat (si-a contribuit din gros!) cu Obama? De ce nu-l trimitem noi pe Wynn sa cinte/plinga la alta masa? Pentru ca-l aduce Hannity pe Fox?

   Daca tot ce ma aleg vizitind site-ul tau sint lozinci a la Palin/Bachmann, iar m-au pierdut de client!

   Perry, ca a fost democrat la viata lui, nu-i asta pacatul lui cel mai mare (desi, ce inveti in tinerete ramine batut in cuie pe viata). Alelalte, cu CFR-ul si cu Bilderbergu’ in fac pielea maciuca de gaina.

  15. Revin si retractez o tzira: am gasit pe site un articol ne-rupertian de pe prisonplanet cu Federal Reserve. Way to go, teaparty.org!

  16. Daca asta e singura lor marfa, pe mine m-au pierdut de client!

   Pune mîna pe Goagăl, pe telefon, caută-i, vezi ce vor, dacă-ți plac rămîi. Am uitat să-ți spun că l-am întîlnit pe Jon Runyan prin mai 2010, înainte de alegeri deci. Chestiile discutate erau concrete, justificate de principii. Tea Party e grassroot, nu plătește pe nimeni să-i scrie articole, vezi și tu ce fel de oameni a scos în față!

   Și pur și simplu nu-nțeleg de unde vine înverșunarea asta a ta contra Palin/Bachmann, e nevoie și de ele în spectru, te asigur. Oamenii devin tot mai conștienți că trebuie să aleagă și că trebuie să-i descoase pe candidați pînă cad jos. Cei care nu cad jos au șanse să urce în preferințele oamenilor.

   Vezi că și Ron Paul și fiul său sînt T.P.

  17. Și pur și simplu nu-nțeleg de unde vine înverșunarea asta a ta contra Palin/Bachmann

   Nu-mi plac veleitarii. Nu mi-au placut niciodata. Daca m-a scot din sarite veleitarismul lui Obama nu inteleg de ce sint presupus sa-l pasez pe al lui Palin/Bachmann.

   Sigur ca e nevoie si de ele in spectru. E nevoie de oricine. Cu conditia sa nu se duca above his/her pay grade, ca sa citez un clasic.

   P.S.: Palin este o marioneta minuita de niste handleri. Chestia este evidenta ca lumina zilei. Si, avind in vedere si subtirimea intelectuala a personajului, chestia imi da fiori…

  18. @20

   Fiorii sînt semn de viață, nu? 🙂

   veleitarii

   Termenul e-așa de vag că mă abțin să comentez. La fel de relativă e și chestia cu „marioneta mînuită” – păi de ce-au ales-o pe ea și nu pe altcineva? lasă chestia să se răcească și vezi ce rămîne. Frumusețea sistemului american vine de aici: alegeri primare, desemnare directă la urma-urmei a candidatului etc. Mai bine spune-mi de pe acuma cu cine votezi dacă pe ticket scrie Obama vs Palin sau Bachmann? Nu-mi place să mă repet, dar am comentat pe site rezervele mele în ce-o privește pe Sarah, dar un lucru știu: nu va mări taxele, nu va supradimensiona executivul, nu va pactiza cu teroriștii. Și va avea o majoritate în ambele camere, să nu uităm asta, Darie! 🙂 🙂 🙂

  19. Mai bine spune-mi de pe acuma cu cine votezi dacă pe ticket scrie Obama vs Palin sau Bachmann?

   None of the above! Pe buletinul de vot american se afla si aceasta alegere.

   A vota cu the lesser evil este cea mai perversa gaselnita a culturii politico-electorale americane. Pe chestia asta se bazeaza establishmentul care ti-i baga in fata pe alde Romney si Perry. Ce-au sa faca? zic ei, smecherii. Au sa voteze cu Obama?.

   Voting for the lesser evil este singura cauza care ne conduce, obligat-fortat, la a avea de ales intre Kerry si Bush. Sau intre Obama si McCain.

   Sint citeva Maritze-n tirg care se ingrijoreaza nevoie-mare ca nu care cumva Tea Party s-o ia urit de tot pe aratura si sa ne trezim cu vreun third party sau cu vreun candidat independent. Why not? intreb eu. Evident ca Maritzele sint ingrijorate ca nu cumva baietii lor sa ramina fara coledzi. Da’ de ce sa nu ramina? intreb eu, din nou.

   But, that won’t be necessary! Nu am nevoie de vreun al treilea partid ca sa votez „none of the above”.

   Pentru ca, in fond si la urma urmei, intre un empty suit ca Obama si o empty skirt ca Palin/Bachmann, nu prea vad care-i marea diferenta.

   Palin va avea ambele camere, zici tu. Si stie ea ce sa faca cu ele? Sau vor fi ele, camerele, la dispozitia cine stie carui think-tank cu cine stie ce idei cretze?

  20. La fel de relativă e și chestia cu “marioneta mînuită” – păi de ce-au ales-o pe ea și nu pe altcineva?

   M-am luat cu altele si am omis intrebarea asta.

   Pai, nu e clar de ce?

  21. roadrunner, cu opt ai reusit sa demonstrezi ca n’ai nici cea mai vaga idee ce este tea party.
   si de acolo in sus ai tinut sa intaresti ideea.

   Oricit ai fi tu de indragostit, peppere, tre’ sa recunosti ca femeia e cam subtirica…

   subtirica? nici un politician nu a avut o presa mai ostila, dealtfel s’a si inventat termenul de palinizat.
   de indragostit, nu sunt indragostit – insa ii ascult ideile.

   cand obama ( si apropos poate renuntati la apelative atat in privinta lui cat si a lui palin) a zis ca spread the wealth around is good – palin i’a raspuns – don’t tread on me.
   cand obama a spus ca vrea sa ridice la cer ( skyrocket) preturile pentru energia produsa de carbune si sa ingroape industria de petrol – palin a raspuns: drill, baby, drill.
   cand obama a spus ca americii ii trebuie un sistem de sanatate socialist – palin i’a raspuns cu death panels.
   A.T. si PJM – neoconservatori?
   mai sa fie! poate imi dai si mie niste adrese de website-uri conservatoare, sa ma dumiresc si eu ce si cum.

   hai sa iti aduc aici definitia:

   empty suit 129 up, 16 down

   Someone puffed up with his own importance but really having little effect on the lives of others. It is often used as an insult to disparage others who really don’t deserve the title. The true empty suit, which conjures up the image of a business suit of clothing without a person, really doesn’t know what he or she is doing. He or she is ineffectual, perhaps a phony, and is about as relevant or helpful as a suit hanging on a rack.

   obama nu este un empty suit absolut deloc, isi urmareste propria agenda foarte constiincios.
   numai un singur exemplu pot sa iti dau: obamacare.
   mai vrei?
   stimulusul, imprumuturile continue pentru a sustine statul welfare, incalzirea globala ( a deturnat satelitii nasa ca sa masoare cu cat de mult scade gheata la polul nord), cresterea impozitelor, tradarea aliatilor ( mai tineti minte episodul honduras? dar polonia, cand a anuntat anularea scutului in momentul in care polonia se pregatea sa comemoreze invazia rusa, dar cehia? dar israel? – toate acestea sunt convins ca sunt convingerile nu numai ale socialistilor – dar si a „conservatorilor” get-beget precum roadrunner), nationalizarea fabricii GM si obligarea acestuia sa produca masini electrice, investitia masiva in moristi si panouri solare, insistenta cu care vrea sa construiasca trenuri, criza petroliera din golful mexic unde a reusit sa interzica forarile de ani buni, vanzarea a jumatate din rezervele de petrol strategice ale americii si cate si mai cate!
   asta inseamna pentru tine empty suit?

  22. Rasmussen Report spune ca un candidat generic Republican il bate pe Obama cu 6% in preferintele electoratului, informeaza HotAirPundit.

   The latest Rasmussen Reports national telephone survey of Likely U.S. Voters shows the generic Republican with 48% of the vote, tying the highest level of support earned by either candidate to date. The president picks up 42% support. Three percent (3%) like some other candidate, and seven percent (7%) are undecided.

   E o vara foarte fierbinte pentru Barack Hussein Obama, taxe in plus nu i se aproba, somajul este la peste 9%, il mai doare si spinarea de cat s-a incovoiat in fata sauditului generic

  23. Daniele, HotAir (ce nume perfect! :mrgreen;) nu spune ca daca „genericul” este inlocuit cu un personaj in carne si oase, treaba de schimba nasol de tot:
   http://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/elections/election_2012/election_2012_presidential_election/generic_presidential_ballot/election_2012_generic_presidential_ballot

   When the Republican candidate is named, however, the contest is closer. Former Massachusetts Governor Mitt Romney runs essentially even with the president now. In April, Obama held a five-point edge over Romney.
   The president enjoys a modest 44% to 39% lead in a matchup with Texas Governor Rick Perry. If Minnesota Congresswoman Michele Bachmann is the GOP nominee, Obama leads 46% to 39%. Congressman Ron Paul is also competitive with the president for now.

   Obama-Romney: 42-43 (-1)
   Obama-Paul: 41-37 (+4)
   Obama-Perry: 44-39 (+5)
   Obama-Bachmann: 46-39 (+7)

   Poti sa-mi explici tu mie ce naiba se intimpla cu „genericul” de-si pierde „avantajul”?

   Ehei… mai e mult pina departe.

  24. Exista o obsesie a natiunii americane fara de care Obama ar fi ramas un slujbas in the second tier democrat: un acut simt al culpabilitatii fata de trecutul in care rasa a fost un factor conflictual. Acest raport Rasmussen arata ca exista un orizont de asteptare al celor care vor sa voteze, in care parerile sunt impartite intre cei cei care ar vota republican.

  25. Wow, neinfrinta Sarah Palin? Mi se pare ca a fost destul de infranta la ultimele alegeri. Tin minte ca McCain figura ca favorit inainte sa o ia si pe ea in echipa.

  26. @29: McCain a crescut in polls dupa ce a anuntat-o pe Sarah Palin as VP si a crescut continuu after that. Problema a fost ca:
   1) Cum spunea si Ann Coulter, americanii in 2008 ar fi votat si un ceainic cu conditia sa fie Democrat.
   2) McCain a fost/este un RINO. Un fel de Republican yes man pentru Democrati, un Trojan Horse democrat within. Rep Party. De aia a si aparut Tea Party dealtfel – pentru ca oamenii s-au saturat de RINOs.
   In sfarsit, personal am mai multa incredere in Sarah Palin decit in iubitul tovaras Obambi care „Yes we can” in schimb a facut „Yes we could have, but…”

  27. @ #30

   1) Cum spunea si Ann Coulter, americanii in 2008 ar fi votat si un ceainic cu conditia sa fie Democrat.

   Mai mult decit atit, Dane.

   Era pre-ordained. De la FDR incoace nici un partid nu a tinut prezidentia mai mult de doua mandate. Trebuiau sa iasa democratii, si trebuia sa iasa o „minoritate”. In 2007 inca nu erau hotariti daca o femeie sau un negru. In 2008 s-au hotarit.

   McCain avea rolul figurantului care trebuia sa simuleze combativitatea, si el o stia pe asta. Lui Palin nu i-a zis-o. De-aia ea crede, pina si in ziua de azi, ca a fost pe bune.

  28. @31: Da, „prostia” Sarei Palin e vinturata-n lung si-n lat peste tot in MSM. Asta pentru ca MSM a fost cu catel si purcel in tabara lu’ The One.
   OK, no pb, nu i-am facut nici-un IQ test, probabil she’s not the sharpest knife in the drawer, insa US are din ’08 un baiat destept, nu? Harvard graduate, fost senator, mare orator, blah blah blah. Si? Ce-a facut? Obambi e deja worst president in US history si inca nu si-a terminat cei patru ani. A facut o varza din politica externa, iar pe plan intern socialismul lui radical nu a ajutat deloc. Iar acum, la mai putin de-o saptamina de prapastie, tot mai freaca menta in fata publicului ca sa fie cum zice el „my way or the highway”. Ironic 🙂 n-a luat niciodata o decizie buna, iar acum el este cel care trebuie sa decida cu Debt Ceiling.

  29. #32

   Sarah Palin nu e proasta. Nimeni nu este prost, cu citeva exceptii. Este doar subtzirica intelectual si pregatita, pentru in ce vrea ea sa se bage, numai cu ce-a prins din pliante si-a citit de pe scrumiere.

   Chestia cu MSM-ul e cu dus si-ntors. Multi dintre ei o fac din pura prostie (ei chiar sint prosti! :-)) insa unii o fac si pentru ca sa ne tina in priza. Tine-o pe Sarah Palin pe prima pagina oricit de nesemnificativ ar fi issue-ul, alor lor le dau portia zilnica de red meat, alor nostri li se umfla vena de indignare si se reped sa dea mintenash replici si contra-replici, si cine sa mai bage de seama ca Federal Reserve creaza din thin air $16 Trillion In Secret Loans As America Rockets Into Debt. Astia se dau de ceasul mortii cu cele 14 trilioane de datorie a lor, iar Fed-ul dubleaza potul inflatiei, pe neve, intr-un singur an, cu 16 trilioane impinse numai catre banci domestice si straine. Te umfla si risul! Si de astea nu stie nimeni, ca-s toti ocupati fie s-o besteleasca, fie s-o apere pe Sarah Palin.

   E si asta o schema. Si ce schema! Si ce bine le reuseste! Uite ce discutam noi: daca Sarah Palin e proasta sau desteapta!

   Din nou, MSM-ul o fi avind motivele lui s-o faca proasta. Dar noi nu trebuie s-o scoatem geniu doar pentru ca o face MSM-ul proasta.

   I-ai citit cartea Going Rogue? Eu da. Cind a aparut, MSM-ul a zis ca i-a scris-o un ghost writer. Evident ca minteau de inghetau apele. E suficient s-o citesti ca sa-ti dai sema c-a scris-o ea singura, cu minutza ei. Un ghost writer ar fi scris-o mai bine… :mrgreen:

  30. Ia d-aci, da’ sa ai grija sa nu-ti cada prea greu la stomac.

   Lumea e mai mult decit AT si PJM, peppere! Nu incepe si nici nu se termina doar cu ele.

   rodranahre, o fi – nu zic nu – dar nu toata lumea le cunoaste asa de bine pe toate ca tine.
   m’am uitat putin pe websiteurile aduse de tine.
   new american – primul articol pe care l’am citit: Obama Battles Increasing Odds for Reelection e scris de un libertarian.
   Am observat ca websiteul se refera destul de des la ron paul ceea ce m’a dus la gandul ca influenta libertariana este mai mare acolo.
   Una peste alta – nu e rau, arata bine, are articole bunicele.
   celelalte doua sunt insipide.
   ce ma contrariaza pe mine este faptul ca libertarienii astia se considera cei mai conservatori dintre toti cand defapt eu nu prea vad deloc asa.
   si un mic exemplu care mi’a venit in minte instantaneu: Ron Paul: I wouldn’t have killed bin Laden

   „I think things would be done somewhat differently,” Paul said, of how he would have handled the situation, citing „respect for the rule of law and world law and international law.”

   Paul says that instead of sneaking into Pakistan and killing bin Laden, he would have cooperated with the Pakistani government and put the al Qaeda leader on trial – a strategy, he argues, that has worked for the United States in the past.

   „I would suggest …the way they got Khalid [Sheikh] Mohammed,” Paul told Conway. „We went and cooperated with Pakistan. They arrested him, actually, and turned him over to us, and he’s been in prison.”

   „What’s wrong with that?” Paul asked. „Why can’t we work with the government?”

   am impresia ca voi traiti asa, cumva pe alta planeta.
   deci ala traia in inima pakistanului, protejat de pakistanezi, serviciile secrete pakistaneze il tineau la curent cu tot ce se intampla operatiunea a fost reusita tocmai datorita faptului ca a fost tinuta secreta fata de „partenerii” pakistanezi, dupa atentat pakistanezii au arestat pe cei ce i’au ajutat pe americani si libertarienii cred prin vocea liderului ca trebuia conlucrat cu pakistanul pentru prinderea lui bin laden.
   hai ca sunteti nostimi.

  31. Te umfla si risul! Si de astea nu stie nimeni, ca-s toti ocupati fie s-o besteleasca, fie s-o apere pe Sarah Palin.

   chiar ca m’a bufnit risul!
   deci pana la urma totul e o conspiratie, unde sarah joaca rolu’ principal.

   E si asta o schema. Si ce schema! Si ce bine le reuseste! Uite ce discutam noi: daca Sarah Palin e proasta sau desteapta!

   adanc.

   I-ai citit cartea Going Rogue? Eu da. Cind a aparut, MSM-ul a zis ca i-a scris-o un ghost writer. Evident ca minteau de inghetau apele. E suficient s-o citesti ca sa-ti dai sema c-a scris-o ea singura, cu minutza ei. Un ghost writer ar fi scris-o mai bine… :mrgreen:

   pana la urma am ramas cu impresia ca asta e argumentul tau.
   e proasta pana la urma ca a scris o carte care nu se ridica la valoarea intelectului tau.
   dupa cate tin minte, dupa ce si’a dat demisia a lucrat la carte cu o scriitoare de profesie ( banuiesc ca multi politicieni fac asta) si din cate am inteles este povestea alegerii ei de catre partidul republican pentru functia de vicepresedinte.
   nu cred ca s’a lasat sa se inteleaga pe nicaieri ca ar fi vreun tratat de psihologie, sociologie sau vreo culegere de probleme matematici.

   ma rog, una peste alta – ar fi bine sa nu mai discutam despre fotbal, femei sau bancuri ca asta ne sustrage atentia de la fed.

  32. ca tot scriu degeaba si nu apare nimic.
   daca sarah, asta e o neocoana care acopera fedul, de ce o ataca karl rove cu toata artileria din dotare?
   de ce se simt amenintati republicanii ( rino) care voteaza constant agenda democrata de sarah asta subtirica la mijloc-ul intelectual?
   ah, stai! ca sigur e schema si asta.

   Era pre-ordained. De la FDR incoace nici un partid nu a tinut prezidentia mai mult de doua mandate. Trebuiau sa iasa democratii, si trebuia sa iasa o “minoritate”. In 2007 inca nu erau hotariti daca o femeie sau un negru. In 2008 s-au hotarit.

   hai sa iti dau o duma.
   ca tot esti citit.
   ce presedinte a fost ales dupa ronald reagan?

  33. #34

   Io ti-am zis sa ai grija, sa nu-ti cada cumva la stomac.

   Cu chestia cu bin Laden: Ron Paul a propus, el singur, in 2001, un mijloc constitutional de a rezolva problema: Letter of Marquee and Reprisal care, in principiu, ar fi dat posibilitatea initiativei private sa se implice. Ceva cam a la John Wayne… Subiectu’ e prea stufos, studiaza-l cu google, daca vrei. A fost zilele trecute un comentator pe aici, anarchix, care v-a povestit cam aceeasi idee. Vezi http://inliniedreapta.net/cursul-de-poezie-sa-urim-america/ #71. O idee mai buna, zicea el, decit sa tii o armata de 150,000 timp de 10 ani care sa le construiasca scoli, spitale, drumuri si poduri. Sau sa platesti niste contractori care nu stiu altceva decit sa ceara bani.

   Khalid Mohammed a fost prins de pakistanezi… Iar de colaborat cu ei a facut-o Bush. N-o sa-mi spui acum ca Obama e un presedinte mai bun decit Bush.

   „I wouldn’t kill bin Laden…” Tu probabil ai inteles din fraza asta ca Ron Paul l-ar fi primit cu flori. Ma rog…

   In fine, nu-ti place, nu minca. Voteaza cu palin, cu cine vrei tu. Si sa traiesti bine!

   Nu ti-a placut Southern Avenger? Pai clipurile alea sint asa de clare, ca o carte cu poze.

  34. daca sarah, asta e o neocoana care acopera fedul, de ce o ataca karl rove cu toata artileria din dotare?

   Nu stiu draga, intreaba-l pe Karl Rove.

   Tu nu intelegi ca faptul ca Palin este atacata de diversi indivizi, din diverse motive, nu constituie o dovada ca gagica este geniala?

   Da, mi-a scapat GWHBush. Si care-i problema? Cu pre-ordaindedu’

  35. dl pepper
   cine a spus (dar fara goagal)
   „If you analyze it I believe the very heart and soul of conservatism is libertarianism.”
   si
   „I stand on my statement that I think that libertarianism and conservatism are travelling the same path.”?

   daca stii (fara goagal am zis), cind ma vezi intr-un bar sa imi aduci aminte ca iti datorez o bere.

  36. Wow, neinfrinta Sarah Palin? Mi se pare ca a fost destul de infranta la ultimele alegeri. Tin minte ca McCain figura ca favorit inainte sa o ia si pe ea in echipa.

   dezgust(y)atul asta saracu’ nici macar nu stie despre ce e vorba in propozitie.

  37. e proasta pana la urma ca a scris o carte care nu se ridica la valoarea intelectului tau.

   Da, mah, de-aia! Ce vrei sa fac? Fiecare cu intelectu’ lui.

  38. Si care-i problema? Cu pre-ordaindedu’

   pai nu stiu care ar putea fi. in primul rand trebuie sa dibuiesc ce inseamna preordiandedu’.

   “I wouldn’t kill bin Laden…” Tu probabil ai inteles din fraza asta ca Ron Paul l-ar fi primit cu flori. Ma rog…

   nu.
   asta ai inteles tu ca am inteles eu.

   Nu ti-a placut Southern Avenger? Pai clipurile alea sint asa de clare, ca o carte cu poze.

   a, pai de ce n’ai zis de la bun inceput ca s. avenger e mai pe intelesul meu? – o sa ma uit pe poze mai incolo.
   si daca tot veni vorba – imi place reason tv si news busters.
   nicky si matt imi plac destul de mult ca deh – exista libertarieni si libertarieni.

   Pakistan: friend or foe in the fight against extremism?

   Pakistan arrests CIA informants who fingered bin Laden

   US cutting millions in aid to Pakistan

   bush nu le’a recomandat sa instituie nu’s ce tribunale. nici nu era nevoie- in europa exista deja la bruxelle o echipa care intra in sedinte interminabile la aparitia oricarei crize si rezultatul este acelasi: americanii si evreii sunt de vina.
   bush le’a pus in vedere faptul ca daca nu colaboreaza, le niveleaza tara.
   conditiile de atunci nu mai corespund cu ce se intampla in zilele noastre.
   daca tie nu iti spune nimic faptul ca obl se ascundea intr’o periferie a islamabadului la o aruncatura de bat de cea mai vestita academie militara pakistaneza, acolo unde n’ar fi ajuns dronele niciodata, daca faptul ca pakistanul nu a fost implicat in operatia respectiva – nici asta nu iti spune nimic, ramane sa crezi in continuare in westernuri.
   ca sa nu mai spun ca pakistanul a fost in stare sa ii aresteze pe informatorii cia care au ajutat la dibuirea lui obl insa nu au fost in stare sa il gaseasca pe obl care li se ascundea in dormitor inseamna ca o sa ajungi si tu sa confuzi revolutia americana cu teroristii cum facea intelectuala ailalta din conferinta lui horowitz ( apropos, frontpage e alt website care imi place si caroline glick imi place foarte mult).
   si am tot citat din ele pe aici.
   revenim la palin?
   ce o face asa de inferioara intelectual?

  39. Da, mah, de-aia! Ce vrei sa fac? Fiecare cu intelectu’ lui.

   bineinteles, ideea era cu ce argument vi in favoarea afirmatiei ca sarah e inculta.
   doar ca trebuie sa te cred pe cuvant ca ai citit cartea?
   apropos, despre ce e vorba?
   are poze?

  40. emil b a pus la un moment dat un video unde o utila sustinea nici mai mult nici mai putin ca in cazul in care sarah palin va fi aleasa, va porni un razboi cu china.
   intre timp laureatul nobel pentru pace a pornit un razboi din senin impotriva Libiei.
   si tot intre timp: Obama Can’t Say the Word „China” pe yahoo mai scapa si articole interesante.

  41. @ pataphyl

   Am vorbit cu noul congressman Jon Runyan și ne spunea că a rămas uimit de profunzimea convingerilor conservatoare ale lui Christie.

   Da, stiu ca e cam aiurea sa reinvigorezi un thread mort, dar sint curios, si ia-o ca intrebare personala:

   „profunzimea convingerilor conservatoare ale lui Christie…” Ca asta din urma, ca crede in global warming?
   http://www.politico.com/news/stories/0511/55793.html
   http://www.freerepublic.com/focus/f-news/2726008/posts
   http://www.forbes.com/sites/jamestaylor/2011/06/01/chris-christie-exposes-his-right-flank-on-global-warming/
   … si pot sa mai pun inca o mie de linkuri…

   Vezi, de-aia mi-e frica mie de politicieni care se dau dupa cum bate vintul. Au ei asa un talent sa zica ce ii place lumii sa auda. Mai putin cind, din ignoranta, isi dau singuri cu tesla-n co*ie. Si, daca isi arata ignoranta din cind in cind, de unde sa stim noi ca nu sint ignoranti tot timpul si ca vorbesc si ei dupa ureche, sau dupa scriptul care le este bagat sub nas?

   In timpurile astea pe care le traim ne trebuie vigilenta maxima, pataphyle! Cartile la decoratie si ochii la inamic! 🙂

  42. @roadrunner

   OK, am comentat de nenumărate ori pe site despre Chris Christie în particular și despre spectaculoasa revenire a Republicanilor în NJ în general. Evident că sînt la curent despre laudele și reproșurile ce i se aduc, ce-i important e că e un om cu un simț politic uluitor și cu remarcabile aptitudini de lider, altfel n-ar fi reușit în doar un an și jumătate ca Guvernator să echilibreze aproape complet economia statului, singur împotriva tuturor. Chiar acum o săptămînă și ceva s-a întîmplat o chestie ce va rămine probabil în Cartea de Aur a stupidității sindical-liberale: supărați foc pe congresmen-ii locali Democrați ce au căzut la pace cu Christie și i-au aprobat bugetul, NJEA (puternicul sindicat al învățămîntului) a anunțat că la anul va boicota pe toți cei care „s-au dat cu fiarele de Republicani”. Dacă se vor ține de cuvînt, Democrații vor pierde la scor alegerile în New Jersey! Mai adaug și că în interiorul sindicatelor cam apar fisuri, de exemplu propunerea de susținere a realegerii lui Hussein a fost aprobată în proporție de doar 76% comparativ cu 99.9% în ’08! – și n-au votat sindicaliștii, ci delegații lor, „atent aleși”… 🙂

   Acuma să comparăm toate astea cu realizările lui Rick Perry, într-o perioadă de timp de zece ori mai lungă, într-un stat cu solidă majoritate Republicană și unde, în plus, lucrurile mergeau bine oricum, iar Guvernatorul are puteri clar limitate. Și să mai comparăm și principalele reproșuri aduse celor doi ca fiind RINO’s. Tragem linie și mai vorbim, bine? A, threadul e departe de a fi mort, chestiile astea vor tot fi discutate în anul de foc ce urmează. Chiar mi-a venit să rîd azi 23 August și mi-am adus aminte de șablonul cu „un august în flăcări”, căci am avut un cutremur bunișor pe la două după amiază și am pronunțat faimosul îndemn „agitați materialele!” (eram la doctor, vizită de rutină, a trebuit să-i explic ce și cum).

  43. #47

   Da, am aflat de cutremur astazi de la un coleg de pe coasta de est care ne-a trimis imediat un email. Am zis: „Sa fie la altii, Doamne…” 🙂 Eu, dupa cele trei traite in Romania nu mai vreau sa vad cutremure nici la televizor. De-aia m-am si stabilit intr-o zona absolut neseismica. 😉

   Sper ca esti bine.

   Da’ curios lucru, epicentrul in zona Washington, semn ceresc, nu alta! Nici pamintul nu-i mai rabda… 🙂 🙂 🙂

   Ce-mi povestesti tu cu Christie si NJ este aceeasi paradigma de care m-am saturat ca de mere paduretze, democrati vs. republicani, albastri vs. rosii, antrenorii ii suduie pe jucatori, galeriile se bucura precum copiii la fiecare gol marcat fara sa bage de seama ca ambele echipe joaca execrabil. Exact asa il vedeam si eu pe Christie: bun de primar, presedinte de bloc, ceva pe-acolo, bun la contabiltate si p*zdos atit cit trebuie. Dar la ce bun ca a „echilibrat” un buget, cind ce-o sa vina (si nu mai e mult!) o sa le mature toata contabilitatea! Prabusirea care ne atirna deasupra capetelor noastre nu va fi la nivel de un stat, nici nivel de America, ci va fi la nivel de lume intreaga. Ce-or sa faca ei atunci cu bugetul lor „echilibrat”?

   Intr-o problema precum global warming-ul (care, in fapt, e o problema politica) unul cu pretentii de lider national trebuie sa aiba o pozitie clara, nu sa se ascunda dupa experti. Si mai trebuie sa stie ca adevarurile stiintifice nu se stabilesc pe baza de vot majoritar. In general, realitatea nu se stabileste pe vot majoritar. Daca afara ploua, poa’ sa voteze majoritatea 90% cit vrea ca e senin, tot ploua!

   Daca el zice ca problema il depaseste, too bad for him! Cind ai pretentii de lider national nu trebuie sa te depaseasca. Chiar daca nu esti expert. Faptul ca a zis ca 90% din experti sustin ca exista global warming si ca oamenii sint de vina e un semn rau. Foarte rau! Mult prea mult politica in tara asta a fost determinata de tot felul de „experti” iar „liderii” semnau ca primarii ce li se punea sub nas. Dar, ce sa-i faci? De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here