Obama a jucat golf în timpul funeraliilor Preşedintelui Kaczynski

  0

  Site-urile poloneze comenteaza un articol din Washington Times (Obama skips Polish funeral, heads to golf course) care arata ca Obama si-a umplut cu o partida de golf locul lasat liber in programul sau dupa anularea participarii la funeraliile Presedintelui Kaczynski. „Este a 32-a partida de golf jucata de domnul Obama de cand si-a inceput mandatul”, arata Washington Times.

  Publicatia americana subliniaza ca „domnul Obama nu s-a dus la Ambasada Poloniei din Washington dupa accident, dar s-au dus secretarul de stat Hillary Rodham Clinton si vicepresedintle Joseph R. Biden. Acolo au semnat in cartea de condoleante.”

  Washington Times arata ca Sarkozy si Merkel nu au participat la funeralii, dar subliniaza eforturile depuse de sefii de state din Estul Europei pentu a se duce la Cracovia. Presedintele sloven Danilo Turk a calatorit 800 de kilometri cu masina, presedintele Basescu a mers cu elicopterul pana la granita Romaniei, apoi cu masina prin Ungaria si Slovacia, premierul Estoniei Andrus Ansip a calatorit timp de 18 ore cu masina, presedintele ceh Vaclav Klaus a mers cu masina si cu trenul, iar fostul presedinte Yuscenco a plecat din Ucraina de la 7 dimineata pentru a ajunge a timp la Cracovia, arata publicatia americana.

  Washington Times remarca si faptul ca fostul presedinte Bush nu a mai jucat golf din 13 octombrie 2003, precizand ca a renuntat sa mai joace golf „din solidaritate” cu familiile soldatilor care mureau in Irak: „Nu vreau ca o mama al carui fiu a murit recent sa-l vada pe comandantul suprem jucand golf. Cred ca a juca golf in timpul unui razboi transmite un semnal gresit.”

  Dupa 24 de partide jucate intre 2001 si 2003, George Bush a renuntat sa mai joace cand a a primit vestea unui atac mortal asupra soldatilor americani din Irak petrecut in timp ce el juca golf.

  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentRămas bun! Îţi mulţumim, Lech Kaczynski!
  Articolul următor“Leszek, prietene drag. Ostaş al Adevărului!”
  Gelu Trandafir
  Gelu Trandafir a studiat jurnalismul în Franţa. A fost producător de emisiuni pentru ProTV, realizator şi editor pentru BBC World Service, editorialist la România liberă şi redactor-şef adjunct la Evenimentul Zilei şi Cotidianul. A făcut parte din Delegaţia Permanentă a PNŢCD la începutul anilor '90 şi este membru fondator al Fundaţiei Ioan Bărbuş. A fost membru CNA între 2006 și 2012.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here