Paris, cuarci şi bozoni

  1

  Nu demult am semnalat decizia ministrului de interne francez de a interzice obiceiul rugăciunilor islamice pe străzile din Paris. Ministrul a indicat chiar posibilitatea de folosire a forţei în cazul încălcării acestei interdicţii.

  Între timp a devenit clar la ce forţă se referea ministrul însărcinat cu ordinea publică. Este vorba despre forţa de interacţiune slabă, una din cele patru forţe fundamentale din natură. Bozonii W şi Z dezlănţuiţi de jandarmul şef al republicii franceze, chiar dacă sunt capabili să transforme un electron într-un neutrino, nu au fost totuşi capabili să împiedice încălcarea noii reglementări stradale.

  Interdicţia a intrat în vigoare pe 15 septembrie. A doua zi, musulmanii din arondismentul 18 s-au rugat iarăşi în stradă şi au ţinut un marş în care au scandat „Allahu Akhbar” şi „Moarte evreilor” (cele două sunt inseparabile, însuşi Profetul a pus în practică al doilea slogan). De remarcat tirada de la inceputul clipului: predaţi teritoriile islamice din Franţa, sau va fi conflict armat.

  Sau, altfel spus, e timpul ca francezii să ia calea cuarcilor şi bozonilor: timpul lor a expirat.

  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentBRIC, palestinienii şi libertăţile
  Articolul următorViitorul pe care ni-l promite Rusia
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here