Poliția gândirii din Londra

  0

  Poliția metropolitană din Londra a devenit instituția de thought police descrisă de Orwell în romanul 1984. Distopia literară s-a transformat din avertisment în realitate atotcuprinzătoare. Trăim acum într-o lume în care nu există „eu”, există doar „noi”.

  Tweet al poliției metropolitane din Londra. Thought crime is a serious offence.

  Am ajuns aici prin înrobire voluntară. Ne-am lăsat, treptat, mintea și sufletul colonizate de virusul nepăsării și al autosuficienței. Am permis înrobirea individului și transformarea lui într-o ființă fără conștiință și liber arbitru.

  Ce este de făcut? Așa cum ținta acestei noi forme de sclavie este individul, tot de la individ pornește rezistența și lungul drum al recuceririi libertății.

  • Păstrează-ți integritatea.
  • Nu fi indiferent și nu te lăsa ademenit, sau copleșit. Rostește adevărul cu glas tare.
  • Poartă-te ca un om liber, nu te lăsa intimidat și nu dispera.
  • Găsește semeni ca tine, fii îmbărbătat de faptul că nu ești singur și luptați împreună.
  • Construiește comunități dedicate libertății și demnității omului, sau participă la cele care există deja.
  • Nu te feri de politică – vrei, nu vrei – însăși opțiunile tale de om liber sunt considerate cea mai subversivă formă de politică, de aceea asaltul noilor tirani împotriva individului.
  • Continuă cu încăpățânare tradiția bunului simț a celor dinaintea ta și construiește pentru viitor.

  Cînd tu ești sămânța omenescului nepervertit, cînd semenii tăi sunt și ei semințe ca tine, pe plaiul existenței umane vor rodi iarăși florile libertății.

  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentIntrarea Domnului în Ierusalim
  Articolul următorÎn apărarea Viorichii-twenty-twenty
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here