Pompierul piroman (China comunistă)

  1

  Actiunea tip pompier-piroman (ori, mai corect spus, piroman-pompier) a Chinei comuniste îmi aminteste de URSS-ul lui Stalin față de Polonia între 1939-1944. Rusia Sovietică, internațional-socialistă, a distrus Polonia în septembrie 1939 cot la cot cu național-socialistul Adolf Hitler. URSS suferit apoi rusește în 1941, a declanșat Marele Razboi pentru Apărarea Patriei, și, după ce l-a câștigat, a „eliberat” în 1944 atât Polonia pe care tot Rusia o împărțise cu Hitler, cât și restul țărilor din Est pe care le-a făcut un mare lagăr socialist după chipul și asemănarea „eliberatorului”.

  Cam așa vine acum si China comunistă. Vine cu „experți”, experiență dobândită – lessons learned, cum ar veni – și savoir-faire ca să ne scape de virusul din Wuhan.

  Culmea este că nătărăi de prin Occident, precum și de la noi (vezi Vlad Voiculescu, care implora „expertiza” chinezească), îl aplaudă entuziast pe piroman crezând că dacă este îmbrăcat în roșu musai să fie și pompierul care vine să ne salveze. Nu-i văd și steluțele galbene de piroman.

  Print Friendly, PDF & Email

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here