Revoluția Europeană a indignaților, o banală reluare progresistă a ”Demonilor”

  54

  Sclavii trebuie să fie egali: fără despotism n-a existat încă nici libertate, nici egalitate, dar în turmă trebuie să domnească egalitatea.” (DEMONII)

  Și a fost Ziua Revoluției Europene la Cluj. În Manifestul Mișcării ”spontane” a indignaților stă scris, printre altele: ”Vrem sistem sanitar gratuit și eficient”, sau ”Fără partide, doar democrație”.

  Am încercat să aflu care e mecanismul logic din spatele unei astfel de înțelegeri a mersului lumii și l-am rugat pe organizatorul Mișcării să mă lămurească. Așadar, redau din memorie:

  Vreți democrație în absența pluripartidismului? Nu-ți sună a utopie curată?

  Păi, ba da, puțin, dar noi vrem un guvern de tehnocrați.

  Independenți cu toții? Democrația presupune stratificarea comunității pe crezuri, care pot ajunge chiar să se bată cap în cap. Cei care simt la fel, se coagulează în partide. Și voi aici sunteți un soi de partid, sau țineți de viziunea unuia, cel socialist.

  Se poate să fie și partide, sigur. Asta cu „fără partide” e pentru ca mesajul să fie mai radical, să fim luați în serios.Nu avem soluții concrete, dar starea actuală ne indignează.

  Ok, mai am o nelămurire: cum vă imaginați voi un sistem sanitar gratuit și eficient, în același timp. O altă utopie, nu crezi?

  Nu, e simplu, prin contribuții sociale.

  Adică eu să plătesc pentru tine, chiar dacă ești doar un ipohondru?

  Nu, nu așa, dar ție îți place cum e acum, ești mulțumit? (eterna lamentație, când argumentația e în plop, n.n.)

  ~~~Aici a mai sărit o studentă cu exemplul Suediei. Am rugat-o să se intereseze mai atent de starea suedezilor, în picaj liber (evident, domnișoara mi-a aruncat un: ”nu-i adevărat”), și am reluat subiectul cu organizatorul.~~~

  Fără competitivitate, și e valabil în orice domeniu, nu există eficiență. Gratuitea și asistența socială sunt o invitație la indolență și impostură, sau încă nu știm asta? Ne dorim în continuare intervenționism statal?

  Da, nu credem în laissez-faire. Trebuie ceva intervenționism, sunt prea mari discrepanțele, prea multe nedepretăți sociale.

  Legile economiei nu țin de moralitate, atâta obiectivitate trebuie să le recunoști.

  Da, sigur, dar trebuie schimbat ceva. Nu avem soluții, ți-am zis.

  Deci trebuie intervenționism. Vă place cum arată fostele țări comuniste, unde a domnit intervenționismul?

  Păi, nu chiar așa, dar ceva intervenționism trebuie, ți-am zis, așa nu se mai poate, prea mari diferențe sociale.

  Problema e că joaca asta de-a revoluția într-o Europă și așa foarte șubrezită poate degenera urât.

  A, nu, n-o să se-ntâmple așa ceva.

  Fără soluții azi, vă imaginați totuși că mâine va fi mai bine. Dar cum veți schimba ceva? Veți ajunge și la concluzia că numai prin violență vă puteți face auziți și puteți realmente schimba ceva de pe azi pe mâine.

  Nu, nu… (abia îngăimând)

  Cam așa a decurs scurtul nostru dialog. M-am retras, reporterii își doreau prea mult un interviu. Oricum, e suficient de limpede viziunea bravilor noștri studenți, intelectualii de mâine, cei care vor ocupa funcții decizionale și se vor bucura de protecționismul statului, pe care azi îl blamează roșii de indignare. Din nefericire, tinerii noștri nu au răspuns tocmai la această ultimă întrebare. Ei nu știu CUM să schimbe, dar sunt extrem de încântați de lozincile distructive: ”Hai să schimbăm totul!”; moral este, pentru ei, ca alții să-i scoată din neajunsuri, ca cei ce au să plătească, doar ei pot fi vinovați pentru criza generalizată, nicidecum etatismul promovat asiduu de atâtea decenii. Iar drumul de la demonul moral, la demonul revoluționar este extrem de scurt. Cine a citit ”Demonii” lui Dostoievski înțelege: de la Stavroghin (chipul Răului brut, capabil doar de sentimente mărunte, colcăind de resentimente), la Verhovenski (revoluționarul insidios, manipulator abil, care visează doar la răsturnarea ordinii vechi prin crimă și calomnie) e doar pas.

  actualizare

  Liviu Crăciun: ernu are loc in fata la revuluția hipstereasca
  Ernu la Revulutie

  costin: Criticatacii au avut şi ei reprezentanţi acolo, încîntaţi de ideea protestului, dar nemulţumiţi că a fost mai mult o chermeză şi demonstranţii nu au sărit la bătaie cu poliţia, aşa cum îi stă bine unui om de stînga serios:

  Despre democrația radicală. Clujul s-a alăturat sutelor de mii de tineri protestatari din peste 130 de oraşe europene

  e greu să nu îi dai dreptate lui Slavoj Žižek, care susține că o doză de violență este necesară pentru a fi luat în seamă, deoarece predispozițiile structurate de mass-media funcționează, din păcate, în acest fel.[2]

  Citiți și:
  Ziua Revoluției Europene;
  Revoluția Europeană ajunge la Cluj: ”Democrație Reală Acum!”

  Print Friendly, PDF & Email

  54 COMENTARII

  1. Am si eu o intrebare: de ce ar trebui sa gaseasca manifestantii de la protest solutii, in conditiile in care avem o ceata mare de intretinuti la Bucuresti tocmai pentru ca sa ne reprezinte pe noi, poporul, si sa gaseasca solutii la aceste probleme?

  2. Multumesc, Vlad P.!
   Raspunsurile organizatorului confirma asteptarile (si e bine sa ai dovezi concrete pt o argumentare corecta).
   Un plus pt galeria foto (mi-a placut imaginea cu „demnitate la toti” -vai mama ei, limba romana!).
   @1 pai, „camelia” : Ce spui tu, suna cam asa: vrem fara voi, rezolvati problema!
   Sau: „mama, tata, va urasc, nu-mi convine viata pe care mi-o impuneti, nu-mi convin regulile voastre etc.! Dati-mi baaanii de buzunar, ca merg la o beeere cu amicii!”

  3. Mih,

   Mă uitam la tip și nu-mi venea să cred cât de slab pregătit e pentru Cauză. Din păcate, nu se poate reda în scris și bâlbâiala. Răspunsurile lui par coerente, așa cum le-am redat eu, au o sintaxă, dar nu a fost deloc așa. Era copleșit de semnificația momentului 😆

  4. @Vlad P
   Slab pregatit pt orice…
   Student-Cluj-Marga-nu reformei in educatie …
   Atatia stangei gaunosi…
   Trist, foarte trist!

   @Vlad M
   Nascutul, ca nascutul, da’ traitul? Nici acum nu ar fi tarziu pt o schimbare de domiciliu.:)))

  5. Vad intr-o fotografie ca e afisat si drapelul anarhistilor.
   Deci ce vor: ”Fără partide, doar democrație” sau anarhie?

  6. Cin’ să mai știe, bugsy, dacă nici ei nu știu? 🙂

   Tot ”Demonii” ne învață: de la nihilism (sau anarhie), la socialism. Verhovenski era liderul unei bande secrete de nihiliști, cu rol subversiv, urmărind răsturnarea ordinii țariste

  7. de pe pagina lor de face…..: „Nu suntem un partid politic,nu pretindem a forma unul si nici nu simpatizam unul,urmarim sa ni se dea o democratie reala si acum,satui de taxe, impozite,coruptie,saracie,politicieni incompetenti si in general de situatia in care ne aflam.Este un protest pasnic,cerem o schibare,vrem sa traim decent,vrem invatamant,sanatate,cultura,locuri de munca,sa ni se recunoasca valorile,sa nu mai fim nevoiti sa parasim tara.Spunem nu la violenta,nu la rasism,nu la acest guvern!Protestam in solidaritate cu restul tarilor europene si in mod special pentru noi,pentru ca nu avem democratia promisa dupa Decembrie 1989,pentru ca nu avem o democratie,pentru ca ne simtim tot mai lipsiti de valoare si pentru ca suntem valorosi,pentru ca putem fi la nivelul celorlalte tari europene si pentru ca vrem o schimbare,pentru ca suntem indignati!”

   asta mi se pare definitorie: pentru ca ne simtim tot mai lipsiti de valoare si pentru ca suntem valorosi

   cred ca acum e randul profesorilor lor de limba romana sa protesteze!

  8. Dar … sunt doar cativa, nu-i asa ?… Din poze asa reiese … Nu e tambalaul cam mare ?….

  9. @Marse,

   da, nu erau multi, cel putin cat am stat eu pe acolo, insa merita mentionata mica adunare, daca ne gandim ca e in cuget si simtiri sincron cu alte 130 de orase europene. Ei sunt cadetii lui ErnuRogo&Co.

  10. Revolutia Europeana a Ignorantilor era un titlu mai potrivit zic eu. Ne miram ca taranii isi vand votul pe un kil de ulei cand ‘telectualii de maine si-l vand pe… ideea de schimbare?
   Nu trebuie sa ai o ideea coerenta despre cum trebuie sa arate lumea de maine inainte sa incepi sa strigi ca vrei schimbare?
   A fost de curand un reportaj la TV despre analfabetii din romania. Tarani in varsta de 30 de ani care nu stiu sa citeasca ceasul. Uite aici analfbeti cu facultate care vor servicii medicale gratuite platite din contributii sociale.

  11. criticatac e incintat:
   Despre democrația radicală. Clujul s-a alăturat sutelor de mii de tineri protestatari din peste 130 de oraşe europene

   criticatac e nemultumit. protestul a fost mai degraba o petrecere, nu au sarit la bataie cu politia asa cum ii sta bine un critiatacant:

   e greu să nu îi dai dreptate lui Slavoj Žižek, care susține că o doză de violență este necesară pentru a fi luat în seamă, deoarece predispozițiile structurate de mass-media funcționează, din păcate, în acest fel.[2]

  12. Cati au fost ? 100 , 200 ? caci din ce vad eu in pozele acelea a fost o gasca, caci grup nu il pot numi, de hypsteri care au iesit la intilnire cool in jurul lui Matei Corvin. Sa ii bag in seama ? nu cred ca merita efortul. daca nu era link-ul de pe twitter cine mai stiade ce s-a intimplat la cluj, altceva in afara de TIFF ?

  13. Auggie,

   în jur de 50 au fost, nici pomeneală 100, cum se laudă ”unii” 🙂

   Numărul lor a fost la concurență acerbă cu cel al jurnaliștilor, deci să zicem că așa ajungeau la 100 😆

   Cum am precizat și mai sus, le-am acordat atenție doar în contextul ”Revoluției” Europene (zice-se undeva la 130 de orașe). Altfel, a fost un fâs, bun doar pentru ego-ul criticatacanților, deși până și ei par nemulțumiți de lentoarea cadeților

   În sfârșit are și Ernu un scop în viață

  14. Asta e siteul lui boc si al lui base?ii pupati in fund cumva?Gaozarilor
   Sa mi spui tu mie ce ai vrea sa se schimbe in tara asta daca ai iesi in strada si ce solutii ai da….f…..’n gura de m…i…cine ai vrea sa iasa in strada?aia cu salarii de mii de euro?sau profesorii de limba romana …cu banere scrise corect gramatical?asta e problema cea mai mare?..greselile de ortografie?…important e ca este roman si se gandeste la viitorul si soarta lui si incearca sa schimbe ceva..nu k voi gaozari imputiti ce sunteti …SA VA FIE RUSINE

  15. NU EXISTA NICI UN ORGANIZATOR RETARDATULE. ORICE IMBECIL POATE FACE UN BLOG SI UN INTERVIU FICTIV.
   BRAVO DOMNULE BOGDAN STANCIU PENTRU ACEST ARTICOL MINCINOS SI ABERANT, ALTA TREABA NU AI ?

  16. Umblă vorba-n târg că nu ar fi existat un organizator.
   Sigur că nu, tot așa cum, după spusele lor ”s-au întâlnit la colț de stradă (nu parafrazez, citez) și au decis să se solidarizeze cu grecii”. Așa-s umaniștii ăștia, dom’le, ei simt enorm și spontan.

  17. apropo de poza lui Francesco 😆

   nu stim ce vrem, dar de ce sa ne batem noi capul cu prostii? basta!!! („Leano, nu-i asa ca imi sta cool cu pancarta asta?” )

  18. MUIE,

   ”cine ai vrea sa iasa in strada?aia cu salarii de mii de euro?”

   Da, muuult mai degrabă ei. Cel puțin ar știi ce să ceară, ar avea soluții, pornind de la fiscalitate. Voi, în schimb, sunteți praf, știți doar să vă lamentați și să cereți mai mult (gratuit ȘI eficient :lol:, sau aia cu ”fără partide, doar democrație” – trebuie să fii cretin rău să scoți asemenea perle și să le mai afișezi și public, mândru de avântul patriotic). Printre participanți erau studenți la economie. Gurul Ernu-”politici publice ăăăă” e perfect pentru ei/voi, vă conduce la extincție.

   80.000 de oameni în fața Parlamentului în Atena. Numărul vostru redus poate fi o rază de speranță pentru mentalitatea poporului român. Sunteți puțini și extrem, extrem de prost pregătiți. Nu stăpâniți nici măcar ce studiați. Varză de Bruxelles. Vă dorim s-o țineți tot așa. Viitorul foarte apropiat va fi al acelora bine pregătiți. Practic sunteți în plin proces de extincție naturală.

  19. hai bai lasati prostiile oricum stim cu totii ca peste 100 de ani toata planeta va fi comunista

  20. Cum sunt atât de multe minţi luminate p-aci, nu găsiţi voi o variantă funcţională în loc să vă ascundeţi în spatele unui calculator? Să-ţi dai cu părerea, e uşor. Să faci revoluţie, e greu. În România, aproape imbosibil…da, şi din cauza miilor de imbecili, dar şi din cauza voastra – VEGETAŢI ŞI CRITICAŢI – Dacă tinerii ies în stradă, nu-i bine. Dacă sunt indiferenţi în ce priveşte realitatea socială şi politică, iar nu-i bine… Dacă se încearcă ceva, se aud voci, da’ stau acasă pentru că le este frică.
   Şi dacă vă e frică de acţiune… de ce nu vă e frică şi atunci când vă daţi cu părerea?
   Sunteţi noul val de dătătoricupărerea? La asta se rezumă „inteligenţa” pe care spuneţi că o aveţi? E uşor să critici, e mai bine să faci sau să taci!
   Să urmezi uşor, uşor starea de supunere şi spălare de creier, să te alături mulţimii şi să ai mereu păreri proprii care n-ar putea fi susţinute de fapte.
   Serios acum… nu vă simţit deloc răspunzători pentru „ineficienţa” unor astfel de activităţi atunci când le priviţi de la distanţă? Vă simţiţi mai puterici în spatele unui monitor şi cu o minte goală?
   Dacă nu aveţi alternative, găsiţi-le! Nici varianta voastră nu-i cea corectă în situaţia de faţă. Ne adâncim, ne adâncim şi atât! Şi-o să vă pară rău că nici măcar un protest fără soluţii concrete n-aţi făcut! Cei 40 de spanioli agresaţi de jandarmi în prima zi, n-au venit cu soluţii, au venit pentru a da un semnal de alarmă, pentru a deschide minţi. I-au bătut şi au ieşit mii. Voi vă solidarizaţi pe chat numai?
   Şi atunci vă mai miră că generaţiile mai în vârstă vă condamnă pentru nepăsare şi afirmă că tinerii din ziua de azi n-ar fi în stare niciodată să facă revoluţie, că au uitat să lupte şi că se centrează în jurul persoanei lor şi atât…
   Şi totuşi vorbiţi mult şi faceţi puţine… încercaţi voi să daţi un exemplu! Oricum… oriunde… oricând… prin orice mijloc… de acţiune civică, individual şi în grup, dacă tot vă simţi în măsură să judecaţi.
   Cum să se nască pui de greci când voi aberaţi pe un site? Asta presupune tinereţea… nu risc? Realitatea e cum ţi-o faci, dacă ţi-o faci! De nu ţi-o faci, ţi-o fac alţii şi atunci realitatea nu mai e chiar aşa reală. Oferiţi voi un model, în loc să faceţi ce fac şi imbecilii de „formatori de opinie de la televizor” şi poate o să aveţi mai mulţi susţinători!
   Vă opreşte cineva sau ceva? Aveţi locul de muncă de pierdut aşa cum l-ar avea părinţii voştri dacă ar ieşi în stradă? Vă scade cineva la facultate nota la purtare? Vă respinge societatea? Ce vă lipseşte să vă organizaţi voi propria revoluţie?
   CURAJUL.
   (şi n-o să-l dobândiţi comentând pe un site; dar e posibil să-l dobândiţi când veţi dicuta cu doamne în vârstă care scriu 2 pagini de nemulţumiri de luat în calcul de către toate grupele de vârstă… care vorbesc 3 limbi străini… ai căror copii sunt plecaţi în afară pentru că acolo sunt repectaţi sau studiază cu adevărat… cu oameni cărora le tremură vocea când îţi spun „poate o să ne iertaţi vreodată c-am votat rău timp de 20 de ani”. De ce oamenii ăştia te impulsionează? Pentru că ei sunt de 10 ori mai curajoşi decât un robot egoist. Faceţi voi orice mai bun, de dreapta, de stânga, de ce-o fi… dar centrat pe oameni!

  21. @anon: este decent sa consider ca nu voi mai trai peste un secol desi, mare este puterea Domnului, mai tinere … dar chiar si atunci copii copiilor copiilor mei vor lupta contra comunismulu, fara sa se teama de epitetul nemeritat de „fascist” …

  22. unde-i domul tau? :))
   intre ideologia de stanga si cea de dreapta este evindent ca cea de stanga este benefica pentru toti, are standarde morale mult mai ridicate fata de dreapta, si urmareste sa faca viata mai buna pentru toti locuitorii planetei. dar voi sunteti incuiati la minte, tineti de traditii ca orbul de bata, fara sa va dati seama ca din cauza lor e lumea in halul in care e.
   nu vreti nicidecum sa stai pentru un moment si sa ganditi critic, ideile voastre au facut si fac rau in lume, pentru ca pur si simplu nu sunt bune. si nu-mi spune ca si comunistii au ucis nevinovati, stalin a fost la fel de comunist ca si hitler.

  23. Andreea, anon, diferenta dintre noi si voi e ca noi cunoastem foarte bine modul vostru de gindire, si in primul rind lipsurile care va fac sa fiti vrajiti de aceste „revolutii”, si sa fluturati aceasta caricatura de „indignare”.

   in schimb, cum bine zici tu Andreea, voi nu cunoasteti nimic despre noi si ce ne misca (” încercaţi voi să daţi un exemplu!”), motiv pentru care anon vorbeste ca ultimul idiot util despre socialism si ne face fascisti (pun pariu ca nu stie ce inseamna de fapt acest cuvint), iar tu nu iti explici cum de poate cineva sa obiecteze „revolutiei” voastre.

   aici pe blog, Andreea, daca vrei exemple, vei gasi cu sutele. nu trebuie decit sa ai curiozitatea de a le afla. dar cum tu esti atit de perplexata de atitudinea noastra, inseamna ca nu ai nici cea mai vaga de existenta alternativelor, deci curiozitatea este o calitate pe care nu o ai. pentru orice eventualitate: http://inliniedreapta.net/category/oikonomia/economie/

   Tie anon, iti dedic asta: http://inliniedreapta.net/category/carticica-progresistului/miturile-stangii/
   vei vedea de aici de ce ideologia de stinga NU „este benefica pentru toti”, de ce NU „are standarde morale mult mai ridicate fata de dreapta”, si de ce NU „urmareste sa faca viata mai buna pentru toti locuitorii planetei”.

   anon, nu merge cu „ideile voastre pur si simplu nu sunt bune” si sa te crezi mai bun, mai special, doar pentru ca esti de stinga, e nevoie de argumente, nu de „purisme” si „simplisme”.

   stalin a fost la fel de comunist ca si hitler

   gresit! stalin a fost la fel de socialist ca si hitler.

   Cit despre indignare, draga Andreea si draga „antifascist”, ea e ceva mai mult decit credeti voi si Vasile Ernu:

   H R Patapievici- Etica indignarii

   Asculta mai multe audio diverse

   P.S. http://inliniedreapta.net/insemnare/statul-social-si-victimele-lui-comunismul-n-a-murit/

  24. stalin a fost la fel de comunist ca si hitler.

   ai nimerit’o fara sa vrei, puiutz, desi corect era socialist. ma intreb daca ai fi capabil, in ipoteza ca ai deschide o pagina de istorie, sa recunosti identitatea ideatica intre un text propagandistic socialist din interbelic si accesele tale logoreice. ce’ai face daca, printr-o absurda intamplare, ti-ai recunoaste ideile intr’un discurs de’al fuhrerului? ai fi jenat sa descoperi ca ideile ‘tale’ au fost deja utilizate de progresistii secolului trecut sau, din contra, mandru de inaintasii si modelele tale si gata sa faci pasul inainte?

   ghinionul vostru ca sinteti tot mai putini [omul nou, socialist, dispretuieste familia si valorile sale, asa ca se face homosexual sau se emasculeaza sau se dedica placerii pure, sexuale sau narcotice] si nici nu va mai finanteaza statul socialist reproducerea pe banii altora. cat de curand o sa va fie taiate si stipendiile pentru familii de bugetari si o sa va intoarceti de unde ati plecat: din mahalale, la crasme, sa va beti mintile si sa scutiti lumea de tevatura degeaba, de zgomotul pentru nimic, de izul acru de gloata pe care’l imprastiati. cine stie, poaste unii dintre voi s’or da pe brazda cu timpul si si’or gasi un loc de munca, la sapa sau in birtul comunist, singur loc unde domneste egalitatea si inca mai prind ideile de stanga.

  25. Nu ma asteptam la altceva de la aceasta specie pe cale de disparitie, NOUA DREAPTA… FFS(For Fucks Sake) Voi protestati impotriva gaylor si pentru „Familia Crestiana”, deci asteptari foarte foarte mici de la voi.
   Oriqum, Noua Dreapta va avea viitor in Romania si in lume, la fel cum va avea si Romania Mare si Corneliu Vadim Tudor.
   Sunteti nistre frustrati frate, incatusati de propria voastra minte ! Sincer, mi-e mila de voi, distractie placuta in continuare pe acest blog sau pe alte forumuri de noua dreapta unde mai intra alti 3-6 ca voi si va comunicati frustrarile ! Bravo !
   Va irositi viata !

  26. un „indignat”antifa ca voda nu va vedea in cei care i se opun altceva decit ND, fascisti si vadimi, nazisti. nu poate mai mult. asta fara a avea nici cea mai vaga idee ca este mai apropiat de ei decit isi inchipuie. . dar astea sint subtilitati care il depasesc cu mult pe hipsterul nostru.

   si ND, si fascistii si vadimistii si tot felul de alti exaltati, pina la „indignatii europeni”, viseaza cu totii la acelasi lucru: la REVOLUTIE!

   iar pe cei care nu sint de acord cu ei ii acuza, in ordine, de: extremism de dreapta… vadimisti, anarhisti, noua dreapta. iar cei de la Noua Dreapta care li se opun sint toti niste cretini, stingisti, comunisti idioti.

   bai voda, sinteti toti o apa si-un pamint! invatati sa cititi, sa urmariti o idee pina la capat, sa fumati mai putine ierburi.

   in final iti dedic un FFS:

   nu-i baga la spam emil. noi cu ce ne mai jucam? 😆

  27. Va jucati cu mine, daca tii neaparat.

   … dar uite ca am uitat sa ii prezint clipul cu Olavo si celuilalt revolutionar. Corectez iute.

  28. lasa-i emile, nu vezi ca recunosc ca nu au argumente si ca nu stiu despre ce vorbesc, toti, unul dupa altul? nu vezi ca toti spun acelasi lucru, ca noi sintem rai pentru ca asa sintem pur si simplu iar ei sint buni pentru ca asa sint ei, pur si simplu?

   ce idei? ideile sint pentru fraieri. nu-ti sa bine cu idei. ca sa fii sexy si cool ai nevoie de tricou cu che guevara, rayban, steaguri anarhiste si conversi, nu de idei.
   vlad p o sa se bucure de ei.
   emil, lasa-i, am zis 😆

  29. Stii despre ce vorbesc. Grobianism. Cind faci parada de „viata decenta” si te manifesti ca un porc, atunci meriti sa stai in cocina. Sub nicio forma nu vei avea acces aici.

   E clar?

  30. Sunt unii care nu pot sa inteleaga, nu vor sa inteleaga. Realitatea si argumentul corect nu au semnificatie si valoare pt ei. Cu cat sunt mai departe de realitate si cu cat le lipsesc argumentele corecte, devin tot mai vehementi, agresivi si primitivi…Ascultandu-le opiniile, constati ca traiesc intr-o lume cu josul in sus si cu susul in jos. Adesea, sunt irecuperabili…
   Banc-tren-samovar-… :)))

  31. da mih, astia sint marile preotese ale vremurilor in care traim. ei sint de fapt „extremistii” si „fundamentalistii”, ei sint cei care recunoscind ca nu au argumente si nu stiu ce vor exactm continua sa creada in utopii si ineptii.

   sint practicantii unei forme primitive de religie, un fel de vrajitorie incoerenta in care „se inchina” in acelasi timp la ipod si la che guevara. ma intreb citi dintre ei sint si in MISA 😆

  32. Vasile Ernu recunoaste participarea CriticAtac la bla-blau-ul de la Cluj:

   @gabi & @infoalternativ
   calm. Sint unii pe aici care au ceva mai mare stagiu in manifestari si proteste de cit se vede din texte. Nu stiu ce experienta aveti voi dar… Unii de pe aici si-au trait anii 88-93 mai mult in strada decit acasa. Altii sint implicati in multe alte proiecte si actiuni concrete decit in scriere de texte (si fie vorba intre noi a scrie texte nu e rusinos). Muti (sic!) dintre cei care scriu aici au fost activ implicati in manifestarea de la cluj. Si sa nu uitma ca cei care scriu si trag pentru platoforma asta sistematic sint o mina de oameni. Asa ca mai usor cu reprosutile… si mai bine veniti cu propuneri concrete…

   Asa de bine s-au implicat ca ii CriticAtaca…Karnoouth (la ei cacofonia este permisa, vezi comentariul scriitorului Ernu):

   Ce ne sont pas les réunions sympathiques et ludiques qui feront changer d’un iota la direction générale de la politique… ni les mobilisations de gentils garçons et filles, ni les “scoale populare de arta contemporanà” dont les travailleurs et la majorité des jeunes et moins chômeurs se moquent totalement… cela c’est de l’onanisme de breaslà… de la bonne conscience à trois sous (trei pàràle).

   Karnoouth cere actiune, mase, rabufniri, este insa deziluzionat de putinii nemultumiti romani…

   georges spune:
   6 iunie 2011 la 12:18
   cand ne indignam si la bucuresti?

   Răspunde
   Claude Karnoouh spune:
   6 iunie 2011 la 13:44
   @Georges
   La pastile càilor….

   Răspunde

  33. 😆 onanism de breaslă

   Muti (sic!) dintre cei care scriu aici au fost activ implicati in manifestarea de la cluj.

   Bine c-am lămurit-o, deci nu a fost UN SINGUR organizator :), avea dreptate un cârcotaș de mai sus

  34. mi-a sters ernu (sau altu de la critac) un comentariu, dar ma asteptam sa se intimple asta si l-am pozat, asa ca il las aici. era o replica la asta

  35. Ernu primeste ruble, iar fraierii cred in inaltele si nobilele idealuri marxist leniniste intinate de niste deviationisti in secolul trecut.
   Traiasca lupta pentru pace!

  36. hihi, un user revoltat pe indignati – care a votat un candidat la presidintie care isi baza campania electorala pe sirena de la copenhaga care va fi acoperita de ape din cauza incalzirii globale.
   joe bastardi.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here