Scatoalcă americană pentru Dragnea pe tema justiției

  0

  Departamentul de Stat al SUA califică drept „subminare” a luptei anticorupție și a independenței justiției ofensiva lui Dragnea și Tăriceanu privind modificarea legilor justiției. Declarația a fost făcută de Heather Nauert, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

  Statele Unite iau act cu îngrijorare că Parlamentul României are în vedere o legislație care ar submina lupta contra corupției și ar slăbi independența justiției. Propusă inițial de Ministerul Justiției, această legislație amenință progresele făcute de România în ultimii ani de construire a unor instituții judiciare puternice, la adăpost de ingerințe politice.  Solicităm insistent Parlamentului României să respingă propuneri care slăbesc statul de drept și periclitează lupta contra corupției.

  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedent„Poporul moldovenesc” ca mistificare sovietică
  Articolul următorPrima generație încălțată
  Gelu Trandafir
  Gelu Trandafir a studiat jurnalismul în Franţa. A fost producător de emisiuni pentru ProTV, realizator şi editor pentru BBC World Service, editorialist la România liberă şi redactor-şef adjunct la Evenimentul Zilei şi Cotidianul. A făcut parte din Delegaţia Permanentă a PNŢCD la începutul anilor '90 şi este membru fondator al Fundaţiei Ioan Bărbuş. A fost membru CNA între 2006 și 2012.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here