Statuia lui Lenin dărâmată de protestatarii din Kiev

  14

  8 decembrie. Încă o demonstrație masivă la Kiev, în semn de protest față de decizia guvernanților de a nu iniția procesul de aderare la UE. Protestatarii au dărâmat statuia lui Lenin.

  revenim cu amănunte

  Fotografie publicată de BBC. Lenin se întâlnește cu ciocanul lui îndrăgit.

  lenin-kiev

  Căutând știri și informații noi despre manifestația din Kiev am dat peste acest super-comentariu pe un sit canadian:

  seattle-lenin

  Iată și statuia lui Lenin din Seattle:

  Statue_of_Lenin_Seattle

  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentBiserică argentiniană atacată de avortiști
  Articolul următorKaczynski a salvat și obrazul Vestului la Kiev
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  14 COMENTARII

  1. Așa să-i ajute Dumnezeu!
   Iată aici tot procesul tehnologic.
   Momentul culminant e pe la min 12-13.

  2. Foarte interesant ca au daramat statuia lui Lenin din centrul capitalei Kiev. Dar nu i-a impiedicat nimeni sa o darame cand erau la putere. Timoshenko si Iuscenko ce-or fi pazit? Sau roscatul Iatseniuk, mostenitorul lui Timoshenko si lider al manifestantulor, , care a fost ministru de Externe in guvernul ei. Atunci Iatseniuk nu avea treaba cu Lenin. Pe el il preocupa canalul Bystroe si anexionismul romanesc.

   Si apoi, daca Ianukovici ar fi acceptat conditiile UE si ar fi semnat acordul de asociere la Vilnius, atunci Lenin ramanea in picioare? Nu-i mai deranja pe europenii din Euromaidan?

   Mare scofala cu Lenin, acum si in Rusia e o dezbatere daca sa-i mai tina sau nu momaia in Piata Rosie. Pana si pe Putin il bate gandul sa o mute de acolo si sa dezafecteze locul, ca igienizarea se potriveste cu ideologia nationalismului rusesc.

   Haholii sunt europeni doar in masura in care ar putea circula fara vize in Germania, sa duca tigari si sa se intoarca de acolo cu masini rulate.

  3. Chestii asemănătoare se zic în Occident și despre români. Unele poate or fi chiar justificate.
   Doar că nu asta aș găsi eu de subliniat când oamenii ăia sunt disperați să scape de ocrotirea Rusiei. Și când un Tien An Men la Kiev nu e deloc exclus.

  4. @4
   Daca imi aduc bine aminte, statuile lui Lenin au picat ca popicele cam prin tot urss-ul in 1991, inclusiv la Kiev. Deci e posibil ca in timpul lui Iuscenko si Timosenko sa nu fi existat si sa fi fost ridicata la loc de catre infractorul de drept comun care e acum presedinte acolo. E doar o supozitie, nu stiu care e adevarata istorie a statuii cu pricina.
   Cat priveste manifestatiile de la Kiev, ele sunt cat se poate de binevenite. Ganditi-va numai ce morcoviti stau pro…moscovitii de la noi. Ar fi o grea lovitura pentru ei rasturnarea situatiei din Ucraina.

  5. „Pentru orice lucru este o clipa prielnica si vreme pentru orice indeletnicire de sub cer” (Eclesiastul – 3,1).
   Abia acum daramarea statuii marelui ticalos bolsevic capata o semnificatie deosebita. Mai inainte ar fi fost cu adevarat un act banal. La fel daca ar fi fost daramata dupa ce Ianucovici ar fi semnat acordul de la Vilnius. Atunci, fara indoiala, statuia ar fi disparut fara ca asta sa aibe vreo insemnatate.
   Bagatelizand semnificatia acestui act, pista laszlo, iti exprimi in fapt regretul.

   RAVO ucraineni !
   Dumnezeu v-ajute!

  6. @6 Taras
   Daca prin „intreaga Rusie” intelegeti cele cateva orase mari din partea europeana, acolo e posibil ca in valtoarea primelor zile sa fi cazut cateva „popice”, dar in rest nu! Spun asta pentru ca am avut prilejul anul trecut sa stau de vorba cu un prieten ce a participat la o expeditie auto Bucuresti-Magadan; a traversat deci Rusia de la Vest la Est. Am vazut sute si sute de poze si am vizionat zeci de filmulete – un lucru m-a frapat mai mult decat orice altceva: peste tot era statuia lui Lenin si in localitatile mai mici bustul! Acolo, pentru ca asta este o traditie(!), indiferent de vreme, se duc tineri casatoriti cu familile si invitatii lor pentru a imortaliza fericitul eveniment!

  7. Din păcate, lumea e plină de statui ale criminalilor sovietici. Nu numai în țările fostei URSS.
   Chiar și în Polonia, unde există o enormă indignare împotriva lor, precum și numeroase inițiative private, ca să le zic așa – cam toate aceste monumente au asigurate regulat mustăți, inscripții cu spray, pungi de gunoi în cap, cel puțin. Rușii mereu se plâng că polonezii le strică monumentele. Autoritățile PO tratează cu maximă severitate astfel de manifestări, făptașii sunt umflați de poliție și se aleg cu procese penale (spre deosebire cei care profanează biserici, pe care poliția de obicei nu reușește să-i identifice). E cunoscut scandalul legat de denumirea istoricului șantier naval din Gdansk. Primarul PO a încercat de mai multe ori să impună revenirea la denumirea din timpul comunismului, Șantierul Naval V I Lenin. Din fericire, nu i-a mers, pt că reacția publicului a fost hotărâtă și tenace.
   La Gdansk, Lenin a scos capul din lada de gunoi a istoriei…
   La Varșovia, primăria PO tot încearcă să readucă, mai mult sau mai puțin pe furiș, monumentul „Celor patru adormiți”, dedicat Armatei Roșii. Va fi mare scandal, dar nu e deloc exclus să se întâmple. În Polonia e un adevărat război al monumentelor. E interesant de urmărit, chiar pasionant, pt că nici ai noștri nu se lasă.
   Dacă asta se întâmplă în Polonia, unde a început sfârșitul comunismului, unde societatea știe să reacționeze și nu înghite pasiv „ingineria istorică” rusească, ce să te miri că mai sunt monumente sovietice în țări în care lumea e mult mai puțin învățată să protesteze, mult mai puțin conștientă că ar trebui să o facă, și că monumentele sunt importante.

   Dar, dacă tot e să discutăm aici de statui de criminali bolșevici și de nații care încă nu le-au sfărâmat, ce Doamne-iartă-mă mai caută o statuie a lui Lenin la Seattle??????!!!!!

  8. Scaderea influentei Rusiei lui Putin in Ucraina se traduce printr-un val de daramari ale statuilor lui Lenin.
   Numai in data de 21 februarie 32 de localitati au scapat de Lenin; fenomenul se numeste Leninopad (caderea lui Lenin). http://www.contributors.ro/global-europa/despre-criza-din-ucraina-la-cald-sau-ce-se-intampla-atunci-cand-clipesti-primul/
   Numarul total este mult mai mare: http://reaganiterepublicanresistance.blogspot.ro/2014/02/map-of-lenin-monuments-toppled-in.html
   De mentionat ca in Vest, unde Lenin a fost dat jos inca din anii ’90, localitatile nu mai apar pe harta.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here