Strofa patru, bat-o vina

  7

  Aşadar l-au dezinfectat pe Mark Twain, pentru a împiedica orice contaminare a publicului cu agentul patogen ascuns în Huckleberry Finn: cuvântul nigger va dispare din noua ediţie plănuită de editura NewSouth Books din Alabama. Mai spre nord tocmai a fost dezinfectat eterul: comisia naţională de reglementare a radioului şi telecomunicaţiilor (CRTC) a decis că melodia „Money for nothing” a grupului Dire Straits nu mai poate fi transmisă pe niciun post radio din Canada. După ce a fost ascultat şi răs-asultat timp de 25 de ani, acest hit a devenit instantaneu radioactiv. Strofa patru, bat-o vina:

  The little faggot with the earring and the makeup

  Yeah buddy, that’s his own hair

  That little faggot got his own jet airplane

  That little faggot he’s a millionaire

  Dire Straits – Money for Nothing

  Un cetăţean simţitor a înaintat o plângere la CRTC împotriva staţiei de radio CHOZ-FM din St. John. Ascultătorul a reclamat difuzarea acestui cântec şi s-a declarat „extrem de ofensat” în numele comunităţii gaylesbienebisexualtransgender. Comisia CRTC şi-a justificat decizia prin invocarea codului etic obligatoriu pentru toate staţiile radio-tv din Canada: „staţiile se vor asigura că programele difuzate nu conţin materiale şi comentarii abuzive sau de natură să discrimineze pe bază de rasă, origine naţională sau etnică, culoare, religie, vârstă, sex, orientare sexuală, stare civilă, handicap fizic sau mental, număr la pantof.” O să vină timpul şi pentru ultimul criteriu…

  Asta a fost miercuri. Astăzi, vineri, un post de radio din Edmonton are de gând să transmită non-stop „Money for nothing” timp de o oră. Rock radio K-97, DJ Todd James, între orele 20 – 21 primeşte o singură melodie la cerere.

  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentFeminism în cinci minute
  Articolul următorDe ce ne mirăm că Băsescu este Dictator?
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  7 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here