Vagabondul cu voce radiofonică de aur

  10

  Acest clip a debutat pe YouTube pe 3 ianuarie. Deocamdată, la ora 4:09 PM – 5 ianuarie, numărul de vizualizări este de aproape 5 milioane patru sute de mii. În urmă cu doar cîteva zile, Ted Williams era un vagabond cerşetor la o intersecţie din Columbus, Ohio. În prezent, datorită acestui video realizat de un reporter impresionat de talentul radiofonic al lui Ted, vagabondul cu voce de aur are mai multe oferte de slujbă de la staţii de radio, clubul de baschet Cleveland Cavaliers, ESPN, MTV, secţia de filme a NFL (liga naţională de fotbal american). În al doilea segment puteţi vedea interviul realizat de CBS cu acest om pentru care s-a întîmplat un miracol. God bless Mr. Williams.

  Au trecut cîteva ore de la acel 4:09 PM, revăd cele două clipuri şi sînt încă o dată emoţionat… ultimul minut şi jumătate din interviul cu CBS este impresionant în acel fel special şi greu de definit care atinge ceva adînc în fiinţa oricui.

  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentDezagregare: Clivajul Americii Negre
  Articolul următorTangi şi Dai ascunse de Legea Tăcerii – o poveste tristă despre jurnalismul occidental
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  10 COMENTARII

  1. A se observa diferenta fantastica dintre omul asta si atatia altii: nu acuza pe nimeni ca a dus-o greu, nu-l blesteama pe Dumnezeu, nu-i infiereaza pe cei care au.

  2. Intre timp omul a fost angajat, iar fascistii de la HuffPoop pretind ca e doar un produs al legendei intretinute in mass media ca poti reusi in America. Se pare ca idiotii lu’ Arianna n-au citit Tocqueville.

  3. Poate ca au citit, Dane. Problema Stangii nu e ca ar fi lipsita de lecturi. Din contra, cei mai multi stangisti au citit foarte multe carti si cunosc multe . Problema Stangii e de ordin moral – adeptii ei si-au vandut sufletul unei ideologii.

  4. Lecţie de viaţă la Piatra Neamţ: Un bărbat fără picioare, singurul care curăţă gheaţa din oraş

   Un bărbat fără picioare este singurul om din oraşul Piatra Neamţ care a ieşit să cureţe trotuarele de gheaţă. Nu l-a angajat nimeni. O face de bunăvoie, pentru concetăţenii săi, pentru ca ei să nu alunece. Doar ştie cel mai bine ce înseamnă să nu-ţi poţi folosi picioarele.

   Ar fi putut să stea într-un colţ să cerşească. N-are picioare, n-are familie, nici măcar nu are acte. Dar are acel ceva pe care mulţi dintre noi l-am pierdut unveva pe drum. Simţul civic.

   Unii îl ignoră şi calcă nepăsători pe trotuarul proaspăt curăţat. Alţii, cu lacrimi în ochi, se opresc şi îi dau un leu. Toţi îl întreabă dacă l-a angajat cineva să facă asta. Are un singur răspuns: “Nu. Asta fac eu, din partea lui Dumnezeu. Mişcare”.

   Am stat de vorbă cu el şi i-am aflat povestea cutremurătoare. Îl cheamă Petre şi are 35 de ani. Îl credem pe cuvânt pentru că n-a avut niciodată un act de identitate. Şi-a pierdut picioarele când era bebeluş, într-un incendiu. Apoi, mama l-a abandonat. A făcut turul caselor de copii din toată ţara şi s-a întors în Neamţ să-şi facă un rost.

   Pentru autorităţi a fost mereu un nimeni. La propriu. Au refuzat să-i facă acte. Ba pentru că nu avea o casă, ba pentru că nu-i găseau mama, care s-a stabilit în Italia. Petre n-a mai aşteptat niciun ajutor şi s-a apucat de muncă.

   După prima zăpadă, a ieşit în centrul oraşului şi a început să spargă gheaţa cu mâinile goale. Din primii bani strânşi de la oameni şi-a cumpărat un spărgător de gheaţă şi o lopată.

   Petre nu judecă pe nimeni. Îi mulţumeşte Cerului că mai are putere să ajute oamenii. Iar unii îi mulţumesc cum ştiu ei mai bine.

  5. … si prima reclama cu vocea lui Ted Williams. Kraft l-a angajat pentru producerea a patru reclame:

   Lynna Galia, a spokeswoman for Kraft, told the Chicago Tribune that they were taken with Williams after seeing his YouTube video and hired him to work on four commercials.
   „We were moved by his story and his amazing voice,” Galia said, adding that Williams’ voice is „perfectly suited” for the ad campaign. „We were in the middle of making our TV spots and in a unique position to help Ted use his great voice and also provide him employment.”  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here