Creștinii din Egipt: ”Vor să ne omoare!”

Egipteanul Maher El-Gowhary şi fiica sa de 15 ani Dina nu se roagă de două ori în aceeaşi biserică, nu stau mai mult de o lună în niciun apartament. Se află mereu sub ameninţare, sunt mereu pe fugă, deoarece s-au convertit la creştinism într-o ţară majoritar musulmană.

Născuți musulmani, ei au ales să se convertească la Creștinism după ce, așa cum ambii susțin, au avut viziuni religioase. Acum, Maher spune ”musulmanii încearcă să ne omoare, și o vor face, dacă ne găsesc”.

Mai multe fatwa au fost emise pentru ”a i se vărsa sângele”, după ce Maher a solicitat Curții egiptene recunoaşterea convertirii sale. Astfel, în caz de deces ar putea fi înmormânt ca un creștin, iar fiica lui nu ar putea fi forțată să se căsătorească de către mama ei musulmancă. Tribunalul a decretat că legalizarea convertirii la Creștinism ar pune în pericol ordinea publică. Avocatul lui a declarat că se practică un dublu standard periculos, deoarece în Egipt un creştin se poate converti la Islam într-o săptămână, dar un musulman nu se poate converti la Creştinism. Zece la sută din populația Egiptului este creştină și declară că se confruntă cu o discriminare descurajatoare şi chiar cu moartea.

Tensiunile religioase escaladează în Egipt.

Hussein Bahjet, activist pentru drepturile omului, spune că Egiptul are potenţialul de a deveni un nou Liban, datorită violenţei sectare în creștere. ”Un conflict civil, ce ar putea devora țara” spune Bahjet.
Departamentul de Stat al SUA raportează că libertatea religioasă în Egipt este în scădere: creştinii nu pot avea servicii guvernamentale, preoţii sunt ameninţați şi hărţuiţi.

În unele cazuri, autorităţile închid ochii la atacurile asupra creştinilor, în alte cazuri există dovezi că poliţia a declanşat atacurile. Preşedintele egiptean Hosni Mubarak a păstrat tăcerea asupra acestei probleme, dar în această săptămână a declarat că egiptenii trebuie să stârpească ”fanatismul şi sectarismul, care ameninţă unitatea neamului nostru”.

Scrisoarea Dinei către Obama a fost publicată pe site-urile creștine. Dina nu mai poate frecventa şcoala. Are doar un sacou de blugi care să-i țină de cald și ceva mâncare. Scrisoarea ei este un apel disperat: ”I-am scris că suntem o minoritate creştină foarte rău tratată şi vreau ca preşedintele Obama să le spună celor din guvernul egiptean să ne trateze bine”.

extras din scrisoare:

”Domnule președinte Obama, suntem o minoritate în Egipt. Suntem trataţi foarte rău. Aţi spus că minoritatea musulmană din America este tratată foarte bine, atunci de ce nu suntem și noi tratați la fel aici? Suntem prizonieri în propria casă, deoarece clericii musulmani au cerut uciderea tatălui meu, iar acum Guvernul ne-a stabilit o închisoare nouă – suntem prizonieri în propria țară.”

Maher, tatăl ei, spune că nu mai pot sta în Egipt. În ultimele zile s-au întâlnit cu Comisia Statelor Unite pe probleme internaționale de libertate religioasă în Cairo. Au cerut statutul de refugiați pentru a putea ieși din Egipt.

O sursă din Comisie spune că este un caz mai complicat, deoarece Dina are o mama musulmană şi intervin chestiuni juridice, dar cererea lor a fost luată în considerare. Aceeși sursă menționează că din cauza discriminării religioase în Egipt, anul trecut, Departamentul de Stat a trecut Egiptul pe o listă de monitorizare specifică. În acest an, îngrijorarea sporește. Asta înseamnă că Statele Unite ar putea lua în considerare chiar şi sancţiuni împotriva unei ţări, care primeşte sprijin anual în jur de 2 miliarde de dolari.

sursa: Middle East FOXNews

din mesajele postate:

I repeat the same message as others on this board. Is there some way we can help? I would be glad to open my home to these people. Is there somewhere we could send money. Should we sign a petition for the state department to get these people out of there?

I want to offer my home here in the U.S. if these people need a place to go to here. I live in a big house and would welcome the opportunity to give this man and for his daughter the opportunity a new beggining. I dont know who to contact about this. But the offer stands. I reallize that sooner or later time is going to run out for them and it would be a shame..

I would like to know where I can donate money to get them to the US? Also, is there any information on how I can help the girl?

Can someone please tell me how to get in touch with this family. We would be willing to pay for their transport from Egypt and sponsor this father and daughter here in Ohio.

4 comentarii la “Creștinii din Egipt: ”Vor să ne omoare!””

Citeşte sau adaugă un comentariu...

 1. postez si acest extras (Christian Persecution) din recentul documentar The Third Jihad

 2. Egypt’s Copts and the Myth of Islamic Tolerance

  Un copt care traiest in aceasta atmosfera.
  Nu sintem o biserica slaba. Nu sintem un popor slab. Sintem un popor puternic si vom supravietui. Dragostea din noi, dragostea e mult mai puternica decit aceasta ura. Si cu aceasta ura vom continua sa lucram si sa ne integram in societate si sa lucram pentru binele societatii si sa incercam sa ajutam fratii si surorile noastre care traiesc in aceasta tara. Iar daca fundamentalistii sau celor care strica mintea oamenilor nu le place, tre uie sa ne stradui, sa gasim citiva moderati si sa lucram cu ei. Si mai sint citiva moderati. Foarte, foarte, foarte putini, dar mai sint 1 sau 2 care inca spun adevarul, dar majortiatea cred propaganda stereotipica a ceea ce vrea majoritate.

  Asta vreau sa spun: chiar daca infruntam multe greutati, nu sintem slabi pentru ca adevarul este puternic, dragostea e puternica, speranta e puternica, iar asta face ca crestii din Egipt sa continue.
  Foarte multi crestini pleaca din Egipt iar acesta estet un strigat de ajutor pentru crestinii care vor sa ramina in tara lor.

Trackbacks

 1. [...] This post was mentioned on Twitter by Arcana Pavel, Patruped Bun. Patruped Bun said: Creștinii din Egipt: ”Vor să ne omoare!” – despre cum isi duce viata un convertit la crestinism in Egiptul musulman http://bit.ly/a7z8dg [...]

 2. [...] Crestinii din Egipt: ”Vor să ne omoare!” Egipt: comunitate creștină coptă atacată de 3000 de musulmani Discursul lui Obama de la Cairo [...]Comentează

*

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.