David Cameron și Winston Churchill despre islam

  Print Friendly, PDF & Email

  David Cameron (după atacul terorist de la Londra): „Nu este numai un atac împotriva Marii Britanii şi a modului de viaţă britanic. Este şi o trădare a islamului şi a comunităţilor musulmane care aduc atât de mult ţării noastre. Nimic în islam nu justifică un astfel de act înspăimântător”

  Winston Churchill: „Cât de teribile sunt blestemele cu care mohamedismul îşi împovărează adepţii! Pe lângă fanatismul nebun, care este tot atât de periculos la om ca turbarea la câine, mai este şi această temătoare apatie fatalistă. Efectele sunt vizibile în multe ţări. Obiceiuri degradante, agricultura neglijentă, comerţul trândav şi nesiguranţa proprietăţii private există peste tot unde adepţii Profetului conduc sau îşi duc viaţa. Un senzualism degradat privează această viaţă de graţie şi rafinament, de demnitate şi sanctitate. În legea mohamedană fiecare femeie trebuie să fie proprietatea unui bărbat, indiferent că aceasta este fiică, nevastă sau concubină, iar acest lucru va amâna dispariţia sclaviei până în momentul în care islamul va înceta să mai exercite putere printre oameni. Musulmanii luaţi individual pot dovedi calităţi splendide – dar influenţa religiei paralizează dezvoltarea socială a adepţilor ei. Nu există nici o altă forţă mai retrogradă în lume…
  Departe de a fi muribund, mohamedismul este o credinţă militantă şi prozelitoare. S-a răspîndit deja în centrul Africii, născând războinici neînfricaţi la fiecare pas; şi de nu ar fi fost creştinismul protejat de armele puternice ale ştiinţei, ştiinţă cu care s-a luptat în zadar, civilizaţia Europei moderne ar dispărea, la fel cum a dispărut Roma Antică.”

  2 gânduri despre “David Cameron și Winston Churchill despre islam

  1. Excelenta idee cu alaturarea discursurilor! Cum vorbea un reprezentant al cuceritorilor si cum vorbeste unul al cuceritilor!

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.