Două luni de închisoare în paradisul socialist al lui Hollande

  Print Friendly, PDF & Email

  nicolasNicolas Bernard-Buss, opozant al legii Taubira care legifereaza casatoria homosexuala in Franta, a fost condamnat la patru luni de inchisoare, dintre care doua luni de detentie ferma, imediata, si 1000 de euro amenda.

  Pedeapsa cu inchisoarea este cu totul disproportionata. Este de fapt o premiera, caci Nicolas, 23 de ani, nu a avut o atitudine violenta. Nici macar Parchetul nu retine asa ceva.

  Duminica trecuta, dupa ce a manifestat alaturi de circa doua sute opozanti ai legii Taubira in fata televiziunii M6 unde se afla presedintele Hollande pentru un interviu, coloana de protestatari s-a indreptat spre locul in care se tinea mitingul „Manif pour tous”, care s strans un milion de persoane. Mitingul celor care au protestat la M6 nu era autorizat. Pe acest drum catre Manif pour tous, interpelat de un politist, Nicolas si-a declinat identitatea si a rupt-o la fuga. Politistul – dupa el. Ajutat de alti sase colegi, politistul l-a prins in cele din  urma pe Nicolas, ascuns intr-o pizzerie. Nicolas a inceput sa tipe: „Hollande, demission!”.

  A refuzat sa-i fie luate amprentele, si-a dat o identitate falsa si s-a razvratit contra fortelor de ordine. Acestea au fost acuzatiile Parchetului pentru care nu a primit doar o amenda, ci si patru luni de inchisoare, dintre care  doua de detentie ferma.

  Acest articol, din dreuz.info arata de ce pedeapsa cu inchisoarea pentru Nicolas este dreapta, meritata si potrivita: Il faut fusiller Nicolas, veilleur de la Manif Pour Tous.

  Pe de alta parte, lereel.fr, face o comparatie cu incidente in care autorii au fost violenti cu fortele de politie sau chiar au amenintat cu un cutit pe opozantii legii Taubira si au scapat fara inchisoare.

  A titre de comparaison, une jeune activiste « antifasciste » interpellée à la Gay Pride de Tours avait quant à elle écopé de 100 jours amende à 10 euros alors qu’elle avait donné un coup de tête à un policier et refusé de se soumettre à un prélèvement d’ADN.

  Et un homme qui avait menacé avec un couteau une « mère veilleuse » venue témoigner à Lille de son opposition à la loi Taubira, a été remis en liberté.

  Mieux encore : en 2011, la présidente du tribunal correctionnel qui a condamné le militant, Nathalie Dutartre, avait dispensé de peine l’humoriste Mickaël Youn, poursuivi pour avoir insulté et brutalisé deux policiers.

  Pe TF1, remarcati sarcasmul prezentatorului.

  „In fine, nu e bine sa fii ostil casatoriei intre homosexuali. Un opozant care manifesta contra prezentei lui Francois Hollande la M6, duminica seara, a fost condamnat la doua luni de inchisoare ferma. Este o premiera in Franta. Frigide Barjot, lidera acestei miscari [Manif por tous] a fost data afara din apartamentul primariei pariziene, unde ea statea cu chirie de vreo 30 de ani.”

   

  Un gând despre “Două luni de închisoare în paradisul socialist al lui Hollande

  1. Asta e „justitia” intr-o tara socialista: pentru atacatorii din RER D, 11 luni de inchisoare cu suspendare, pentru Nicolas 4 luni inchisoare, dintre care 2 luni cu executare..http://www.lemonde.fr/societe/....._3224.html
   Asta primesc din partea statului socialist cei care apara valori ca familia bazata pe casatoria dintre un barbat si o femeie si drepturile copiilor, iar cei care promoveaza violenta si imoralitatea se bucura de libertate si impunitate absoluta: http://www.dailymotion.com/vid.....cdQmxaFvu0

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.