FUNDATIA IOAN BARBUS

Stânga „progreisită”, de acord cu pușcăriașii PSD: Furtul e bun, iar anticoruptia e un complot occidental

Coruptia inseamna furt. Mita inseamna furt. Pentru Adrian Severin, probabil cel mai notoriu corupt din Parlamentul European, furtul e un mod de viata. Furtul are beneficii evidente, desi presupune tot mai multe riscuri. Juniorii, ideologii #unitisalvam de la Miliția Spirituală și Criticatac sunt cu ochii la beneficii si se pregatesc sa-si asume riscurile. „Toate Partidele = Aceeasi Mizerie, dar ce bine le zice Severin!”

V. Ernu, Ruxandra Ivan, Adrian Severin

V. Ernu, Ruxandra Ivan, Adrian Severin

1. „mita este unul dintre liantele sociale şi elementele cele mai importante ale unei societăţi structurate şi ierarhizate social aşa cum este România. […] mita, elementul central a ceea ce occidentalul numeşte corupţie, un soi de lege nescrisă, este mult mai importantă şi semnificativă în societatea românească decît toate legile scrise care, în mare parte la noi, sînt aleatorii şi negociabile” (V. Ernu – noua stanga criticatac)sursa

2. „coruptia e un termen occidental, pana la urma… ceea ce noi numim coruptie e un tip firesc de structurare a retelelor sociale. trebuie sa vedem daca nu cumva putem in mod constructiv sa valorizam aceasta determinata culturala pentru societatea noastra si sa nu mai incercam atat de tare sa lucram cu categorii occidentale” (Ruxandra Ivan – noua stanga militiaspiriatuala)

 

3. „demonizarea Romaniei pe tema coruptiei trebuie incadrata in aceasta actiune vasta a super-entitatii mitologice denumita occident de a-si defini identintatea consonant cu inclinatiile sale narcisiste, prin contrast cu o entitate tot mitologica si eminamente rea, numita orient” (Adrian Severin – vechea garda pesede)

 

sursa citate Ruxandra Ivan și Adrian Severin:

Adrian Severin, 2012, la Fundația Titulescu, a celui ce avea să devină dublu pușcăriaș, Adrian Năstase:

Am aici o hartă foarte interesantă – „Percepția corupției la nivel mondial în 2010” […] Jumătatea orientală este, mă rog, o culoare închisă, și jumătatea occidentală este o cluloare deschisă. Occidentul e curat, orientul este murdar. Este imposibil să fie așa! Este imposibil să existe o asemenea împărțire a lumii în cinstiți și în necinsitiți. Deci această hartă… sigur, vorbește de percepție, și e corect… percepția, nu realitatea arată că în mintea noastră s-a creat un mit. Un mit, însă, care nu s-a creat inocent. Este un mit care a fost indus și este indus de secole, de secole occidentul pretinde că este infailibil și absolut curat, în timp ce orientul este absolut murdar.

Iar demonizarea României pe tema corupției trebuie încadrată în această acțiune vastă a superentității mitologice numită „occident” de a-și definit identitatea consonant cu inclinațiile sale narcisiste, prin contrast cu o entitate tot mitologica și eminamente rea, numtă orient. Occidentul salvator față de orientul damnat este, regăsim aici, limbajul biblic, limbajul scripturilor, și ne dăm seama, cum spuneam înainte, occidentul este mândru, și pe bună dreaptate, mandru de câștigarea laicității în relațiile sale interne, el practică dogmatismul în relațiile internaționale. Tocmai în ideea ca prin acest contras să își degaje superioritatea. Iar această superioritate mitologică vizavi de o inferioritate tot mitologică, să îi justifice acțiunea dominantă.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Un comentariu

  1. Theo Hahn
    21 iunie 2014

    Asistăm aici la un atac ideologic grotesc și aiuritor împotriva temeiurilor civilizației în general și ale civilizației iudeo-creștine (deci occidentale și capitaliste) în special. Ceea ce este vizat ține de o diferență nucleară care vertebrează societatea occidentală. Această diferență se numește în limbaj filosofic „diferență ontologică”. Iar ea se actualizează în multe feluri în comunitatea umană. Unul dintre aceste feluri este diferența dintre adevăr și fals; altul, cea dintre bine și rău; altul, cea dintre un individ și alt individ; altul, cea dintre două proprietăți particulare; altul, cea dintre stat și cetățeni; altul, cea dintre proprietate privată și proprietate publică.

    A încerca o redefinire a mitei și a corupției în termenii unor prestidigitații antropologice gratuite și false (afirmația că mita și corupția aparțin culturilor societăților asiatice în mod definitoriu este o tâmpenie hermeneutică tipică pentru anumite tipuri de sociologi) e un atac la adresa moralei unei nații. Un atac la adresa nucleului său celui mai intim. Pe cât e de idioată încercarea, pe atât de periculoasă e pentru o țară ca România și pentru numeroși cetățeni ai ei care încă nu și-au revenit din experimentul comunist și confundă adesea proprietatea altuia cu proprietatea proprie.

    Dacă li se pare că furtul ar trebui normalizat, aș propune să se normalizeze în primul rând în ceea ce îi privește pe cei care susțin această normalizare. Propun, deci, tuturor celor care susțin furtul ca ceva normal din punct de vedere moral și etic să își lase proprietatea încălcată și jefuită de ceilalți și să aibă, în această privință, o atitudine pașnică și împăciuitoare. Care să facă uluitoarea diferență față de atitudinea încrâncenată, răzbunătoare și militantistă a DNA-ului. Tovarășii (Komint)Ernu, Ruxandra Ivan și Adrian Severin să fie, așadar, deposedați de proprietățile pe care le au. E clar că dânșii își dau deja acordul și nu au nimic împotrivă, având în vedere ceea ce au declarat.

    De asemenea, trebuie să le atragem atenția tovarășilor asupra faptului că discursul lor este unul perfect nul. Căci ei fac o critică a Occidentului și a pretinsului exclusivism subiectiv și narcisist a poziției „curate” a acestuia.

    Desigur, o astfel de critică a unei poziții pretins unilaterale a Occidentului vine din partea cuiva care, la rândul său, trebuie să pretindă o poziție obiectivă, adevărată, care deosebește între bine și rău, adevărat și fals, propriu și impropriu.

    Or, o astfel de poziție obiectivă și adevărată este negată de către respectivii tovarăși prin definiție, căci ei atacă tocmai discursul Occidentului prin care se face deosebire între bine și rău, adevărat și fals, propriu și impropriu.

    Deci discursul acestor tovarăși nu e altceva decât o reîntoarcere la sofismul antic cel mai dement și banal, în același timp. Acest gen de indivizi nu au auzit nici măcar de Epimenides care-și tăia singur craca de sub picioare când, cretan fiind, spunea: „Toți cretanii mint”. După cum vedem, paradoxul mincinosului în plină simptomatologie clinică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian