Ghid de corectitudine europeană

  2

  Cum este Europa? Europa este bună. Cine este Europa? Europa sunt conducătorii Germaniei, Franţei, şi deasemenea, instituţiile Uniunii. Ce vrea Europa? Europa ne vrea binele. Şi ce este bine pentru noi? Să ne integrăm mai mult. Dar de ce să ne integrăm? Pentru că e mai bine împreună decât fiecare separat, mai bine să ne legăm decât să ne despărţim, mai bine să ne iubim decât să ne urâm.

  De ce are Europa probleme? Pentru că se integrează prea puţin.

  Ce are Europa? Europa are euro. Cum este euro? Euro este bun. Cu cât e mai mult, cu atât mai bine.

  Europa are, de asemenea, Carta Europeană a Drepturilor Fundamentale. Dacă o adoptăm, vom avea mai multe astfel de drepturi. Femeile vor avea dreptul la avort, gay-ii la copii, şi copiii la luarea deciziilor, dar nu şi în privinţa adopţiei. Şi pe lângă asta, vom avea cu toţii dreptul la tot. Ne va fi bine.

  Ce ne dă nouă Europa? Europa ne dă bani. Ea ne dă subvenţii şi fonduri. Dacă nu le primim, vom fi săraci şi vom da faliment. De aceea trebuie să fim cuminţi. Pentru că dacă nu vom fi cuminţi, atunci Europa nu o să ne dea. Şi atunci ce ne facem?

  Dacă Europa nu ne dă, atunci vom cădea în ruină, iar pe această ruină nu vom putea să arborăm decât steagul alb-roşu. Steagul albastru cu steluţe nu vom putea să-l arborăm pe ea..

  Europa este bogată. Are autostrăzi şi stadioane. Dacă suntem cuminţi, atunci ne construieşte şi nouă. Dar trebuie să acordăm drepturi minorităţilor. Majorităţii nu i se cuvin drepturi. Chiar şi femeile pot obţine drepturi numai prin intermediul minorităţii feministe.

  Europa este progresistă şi tolerantă. În ea, religia este o chestiune privată, dar sexul – una publică. Oamenii nu pot fi împărţiţi, nici măcar în femei şi bărbaţi, decât dacă primei categorii, ca minoritate feministă, dorim să-i acordăm drepturi suplimentare. Nimeni nu poate fi exclus, în afară de aceia care sunt intoleranţi.

  Pentru că în Europa trăiesc şi unii ca aceştia. Ei ar dori să pună beţe în roatele bicicletei europene, despre care ştim că dacă nu merge, se răstoarnă. Aceştia sunt populiştii şi fundamentaliştii. Pe ei nu trebuie să-i ascultăm, pentru că seamănă numai confuzie. Atâta timp cât ei există, nu va fi bine în Europa.

  Traducerea: Anca Cernea
  În original: Poradnik dla europoprawnych

  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentBarack Hussein Obama şi hitul ”Votați această lege!”
  Articolul următorMișcarea populistă
  Bronislaw Wildstein
  Bronisław Wildstein e un intelectual polonez reprezentativ, jurnalist și publicist conservator, provenit din rândurile Solidarității și fost președinte al Televiziunii Poloneze, un susținător curajos al lustrației. A studiat filologia polonă la Universitatea Jagielona din Cracovia. Și-a început activitatea în opoziția anticomunistă în timpul studenției, în 1977, a fost unul dintre fondatorii SKS – Comitetul Studențesc al Solidarității – prima formă de opoziție structurată din Cracovia. În septembrie 2006, Wildstein a fost decorat cu Crucea de Ofiţer al Ordinului Renașterii Poloneze, pentru activitatea din opoziția anticomunistă de către preşedintele Lech Kaczynski.

  2 COMENTARII

  1. Baconschi, un ministru principial, de dreapta (in principiu), ofera o ilustratie prompta – „Franţa şi Germania s-au flexibilizat, ne-au propus un scenariu în doi paşi, dar nu au reuşit să convingă Guvernul olandez, care este întrucâtva captiv în agenda politică antieuropeană, antimigraţionistă, a unui partid extremist. ”
   http://www.mediafax.ro/politic/baconschi-guvernul-olandez-intrucatva-captiv-in-agenda-antieuropeana-a-unui-partid-extremist-8772022/

  2. Despre Baconschi : Unde e iluzile mele / Care le-am avut ? 🙂 Ca si multi altii, Baconschi un „om de dreapta”, care s-a asezat cu toata greutatea pe un scaun din centru si se uita cu coada ochiului spre stanga.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here