Hawaii, statul natal al lui Obama, a votat republican!

Print Friendly, PDF & Email

Politicianul Charles Djou a obţinut pe 22 mai prima victorie republicană din ultimii 20 de ani în primul district electoral pentru Congres al statului american Hawaii. Născut la data de 9 august 1970, Djou este membru al consiliului oraşului Honolulu unde reprezintă Districtul 4. Deţine două diplome, una în Ştiinţe Politice iar cea dea a doua în finanţe pe care le-a obţinut la Wharton School din cadrul Universităţii din Pennsylvania.

Charles Djou

Charles Djou în campanie electorală

Victoria lui Charles Djou a fost facilitată de împărţirea voturilor între cei doi candidaţi susţinuţi de partidul lui Obama, care nu s-a putut decide pe mâna cui să meargă în alegeri. Pe locul doi – la o diferenţă de aproape 15000 de voturi de învingător – s-a clasat Colleen Hannabusa, iar Ed Case pe locul trei.

hawaii

Rezultate alegeri

Pierderea unui loc în Congres chiar în statul copilăriei al lui Barack Hussein Obama a întărit determinarea republicanilor de a obţine victoria în luna noiembrie când vor avea alegerile parţiale de la mijlocul mandatului. Dacă Scott Brown a dezamăgit în calitate de ales republican în statul Massachusetts prin votul din Senat alături de democraţi, Charles Djou are la dispoziţie doar câteva luni până în noiembrie pentru a demonstra că este într-adevăr ceea ce îşi doresc alegătorii din statul său. Hawaii, ca şi Massachusetts, reprezintă state cu o puternică înclinaţie a votului pentru Partidul Democrat, iar în noiembrie Djou va avea o misiune grea în faţa unui singur candidat susţinut de Obama.

3 gânduri despre “Hawaii, statul natal al lui Obama, a votat republican!

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.