În Vinerea Mare

Print Friendly, PDF & Email

Se face în Vinerea Mare prohodirea Domnului Nostru Iisus Hristos, după ce a fost lăsat morții de mulțimea care l-a ales pe Baraba spre salvare, iar pe Cel care hrănise mulțimile înmulțind pâinea și pestele, pe Cel care vindecase bolnavi cu cele mai grele suferințe, pe Cel despre care știau că înviase chiar, și copil și tânăr și matur, îl daduseră lui Pilat spre moarte. În mulțimea de atunci erau poate și dintre cei ce fuseseră ajutați de Mântuitorul Iisus Hristos, în piață erau și martori ai minunilor sale și, chiar dacă nu strigaseră împotriva Lui, tăcusera când cei tocmiți să îl hulească în fața guvernatorului roman îl osândiseră în gura mare.

Apoi, pe Cel despre care Vechiul Testament spunea că e Fiul lui Dumnezeu și Mântuitor al lumii, îl văzuseră murind pe cruce romanii, evreii, elinii și ceilalți care mai erau în Ierusalim. Și atunci s-a făcut întuneric mare peste tot orașul și împrejurimi. Cel care înviase pe alții, era mort acum. Cel care trebuia să fie Izvor al Vieții era dus la mormânt. Și atunci întuneric s-a lăsat și peste lumea întreagă…

The following two tabs change content below.
Preot Alexandru Coman

Preot Alexandru Coman

Hirotonit preot în anul 1994, Parintele Alexandru Coman este și absolvent de Psihologie, specializat cu Master în Logopedie (Terapii și compensare în tulburările de comunicare), membru în Colegiul Psihologilor, având și cursuri post-universitare de Jurnalism/Publicitate (anul 2001), timp în care a slujit neîntrerupt în Biserică.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.