AUDIO | Istoria PNȚ rămâne de referință, indiferent de fragmentările actuale

  Print Friendly, PDF & Email

  Cu prilejul aniversării a 90 de ani de la unirea Partidului Naţional Român cu Partidul Ţărănesc, Postul de radio SmartFM a găzduit o discuţie între ziaristul Toma Roman Jr. şi Dnele Anca Cernea şi Mihaela Bărbuş, fiicele liderului ţărănist Ioan Bărbuş.

  Temele de discuţie au fost: puternica prezenţă a PNŢCD în viaţa publică românească, imediat după căderea lui Ceauşescu, slăbirea partidului după 1992-1993, fărămiţarea lui sub conducerile Ciorbea, Miluţ, Marga etc., până la inversarea totală a sensului politicii ţărăniste sub Aurelian Pavelescu, care a pus cel mai important partid democrat, antifascist şi antisovietic în slujba periferiei proruse a spaţiului public.

  Pe lângă urmărirea evoluţiei PNŢ ca structură politică, a fost luat în discuţie impactul pe care PNŢ l-a avut în conştiinţa publică, Iuliu Maniu şi partidul său rămânând şi acum un important simbol al tradiţiei democratice româneşti. Recentul proces al lui Alexandru Vişinescu a dovedit că publicul este interesat de înfăptuirea dreptăţii şi de destinul elitei anticomuniste, care la închisoarea Râmnicu Sărat a fost reprezentată în special de liderii ţărănişti.

  The following two tabs change content below.
  Fundația Ioan Bărbuș
  Dorim o Românie capitalista, întemeiata pe respectul si apararea valorilor civilizatiei iudeo-crestine, o tara puternica si un stat cu puteri strict limitate, o societate libera si prospera.Fundatia Ioan Barbus sustine si promoveaza în România ideile conservatorismului contemporan occidental (de inspiratie anglo-saxona).

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.