FUNDATIA IOAN BARBUS

Bataclan, multiculturalismul și intelectualii

Multiculturalismul este o ideologie care își are originile în relativismul marxismului cultural, relativism care ne spune, ne predică și ne ostracizează dacă nu acceptăm că toate culturile și religiile sunt egale și la fel.

Suntem extremiști/ naziști/ xenofobi (calomnii în majoritatea cazurilor, pentru că în lume există și din aceștia) și ni se scot ochii dacă nu acceptăm că islamul este la fel de bun ca și creștinismul, iar creștinismul este mult mai rău și mai violent decât islamul.

130 de morti s-au înregistrat, până azi, 20 noiembrie 2015, în masacrul de la Paris. Majoritatea covârșitoare a intelectualilor și a clasei clevetitoare franceze a susținut și susține încă multiculturalismul, fără relativismul căruia, într-o lume normală, nu ar fi existat migranția necontrolată, s-ar fi luat notă mult mai devreme de radicalizarea care se petrece în moscheile din Europa și, practic, ar fi fost prevenite atacurile teroriste din Europa. Carnagiul de la Bataclan nu ar fi avut loc.

Dar munca intelectualilor este lucrul cu idei, “lucruri imateriale” le numește Thomas Sowell, nu cu lucruri concrete, pentru care pot fi direct răspunzători. Cum îmi spune un cunoscut din online: un strungar, dacă greșeste, plătește, își pierde un deget. Un intelectual care promovează multiculturalismul, dacă greșeste, plătesc cei din Bataclan.

Thomas Sowell, un intelectual (cum toate culturile și strungarii nu sunt la fel, nici intelectualii nu sunt toți la fel), a scris despre asta:

“Dacă istoria ideilor ne poate învață ceva, lecția ar fi că bunele intenții nu ne spun nimic despre consecințele concrete ale respectivelor idei. Ceea ce constatăm însă este că intelectualii care generează idei nu sunt nevoiți să sufere consecințele punerii lor în aplicare – intelectualii din lumea universitară sunt protejați de principiile libertății academice, iar jurnaliștii din societățile democratice sunt protejați de principiul libertății presei. Rareori se întâmplă ca cei care generează sau răspândesc idei periculoase, sau de‑a dreptul mortale, să plătească vreun preț, cel puțin printr-o știrbire a credibilității.

Cine o învinovățește pe Rachel Carson, o figură emblematică a ecologismului, pentru cruciada ei publicistică împotriva DDT‑ului, care a dus la interzicerea acestui insecticid în multe țări de pe glob – interzicere urmată de o recrudescență a malariei, care a ucis și continuă să ucidă milioane de oameni în țările Lumii a treia de la tropice?

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

2 comentarii

  1. Mihaela Bărbuş
    20 noiembrie 2015

    Gata, la Toulouse (si nu numai) s-a gasit solutia. O mare de oameni au manifestat sambata pentru libertate si pace, impotriva barbariei si a amalgamelor. Pe pancartele lor se putea citi «Extrémiste n’est pas musulman», «Liberté, égalité, fraternité» si «Personne ne peut être en paix tant qu’il n’est pas libre» (nimeni nu traieste in pace daca nu e liber – asta e impotriva starii de urgenta).
    Pe o camioneta era scris Quelle connerie la guerre ! (ce prostie e razboiul!).
    Pe un alt afis “ preamareste slava lui Dumnezeu; nu e in nici un caz un slogan care autorizeaza crima”. Asa ca ne putem linisti. Allah Akbar e cool, important e sa nu amalgamam.
    http://www.leparisien.fr/faits-divers/attentats-10-000-manifestants-a-toulouse-contre-la-barbarie-21-11-2015-5299805.php
    Ils ont bravé la pluie, le vent et la peur. 10 000 personnes selon la police (16 000 selon les organisateurs) participaient ce samedi à Toulouse à une marche «pour les libertés, la paix, contre la barbarie et les amalgames», 8 jours après les attentats de Paris.

  2. Costin Andrieş
    20 noiembrie 2015

    sper ca au cantat “imagine”, ca imaginatia sigur nu le lipseste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian