Corectitudinea politică, o forma de cenzură marxistă

Cum au ajuns Patapievici, Papahagi, Aligică, Liiceanu, Neamțu, Baconschi etc să fie numiți fascisti-rasisti-homofobi-xenofobi-retrograzi-primitivi?

Pana la urmă, corectitudinea politică e o forma de cenzură marxistă, una mascată în politețe și civilitate. Cel puțin așa e prezentata de adepții ei – unica formă de politețe și unica sursă a politeții în lume.

O minoritate dintre adepții corectitudinii politice sunt marxiștii care știu bine despre ce vorbesc și înțeleg ce intrument politic puternic este aceasta. Ceilalți sunt oameni mai mult sau mai putin politicoși, care nu îi cunosc și de obicei nu vor să îi cunoască originile.

Dacă ar fi să îi credem pe cuvânt, ar însemna să acceptăm ca politețea a fost inventată în anii 60, de cei care protestau impotriva jugului capitalist cu cărticica lui Mao în mana și URSS în suflet.

Să consideri corectitudinea politică o forma de politețe e acelasi lucru cu a spune că înaintea mișcărilor comuniste din anii ’60 nu exista politețe. Sau că fără comunism, nu ar exista oameni politicoși. Fără Uniunea Sovietică, fără Stalin, fără Gulag și fără suta de milioane de morți ai comunismului, nu am ști cum să fim politicoși.

Cu alte cuvinte, fără comunism nu ar fi existat civilizație.

#snspa

Citiți și:

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.