E necesar să vedem și ceva concret din partea statului român împotriva acțiunii Rusiei

  Print Friendly, PDF & Email

  Abia acum, după ce s-au terminat prost alegerile din Basarabia și Bulgaria, putem înțelege cum stăm noi ca țară. Unde suntem. Harta arată la momentul asta cum suntem aproape înconjurați de țări conduse de guverne vizibil, declarat pro-ruse, de fapt, pro-Putin.

  Și asta nu pentru că Rusia actuală le-ar putea promite ceva, avantaje economice sau de securitate, apartenența la o parte de lume guvernată de reguli, mai corectă, sau orice altceva, nu! Rusia însăși, falimentară și maxim coruptă nu e deloc atrăgătoare, în realitate. Țările din jur au ajuns în mâna unor apropiați ai Kremlinului numai datorită lobby-ului, propagandei susținute și intervenției pe rețelele subterane din partea FSB.

  Nici în Polonia, unde, slavă Domnului, influenața rusă nu a reușit mare lucru, lucrurile nu au stat prea bine o vreme, dar puterea de la Varșovia a știut să contracareze la timp acțiunea serviciilor secrete ruse. La noi, în schimb, lucrurile sunt încă amestecate. Avem cel puțin două partide pline de cunoscuți apropiați ai Moscovei, Alianța Noastră (în fine, a Lor, dar așa își zic zic) și Partidul România Unită.

  Nici Uniunea Salvați… nu a scăpat de prezența la vârf a unui om conectat solid la finanțele ruse (despre care se știe clar că sunt conduse de serviciile de securitate de la Moscova). În partidele mai mari, domnul Victor Ponta a fost suspect de apropiat de interesele rusești în România, ca și domnul Călin Popescu Tăriceanu, de altfel. Așa că, la noi, o mulțime de lucruri ar putea merge rău, dar acum, cel puțin, o mulțime de lucruri importante merg bine.

  În primul rând, românii sunt imuni la propaganda rusă și își doresc prea mult apartenența la NATO și Uniunea Europeană ca să poată fi influentați, în viitorul apropiat, cel putin.

  Apoi, conducerea politică a momentului e decis de partea aliantei Euro-Atlantice și nici aici nu se poate schimba mare lucru în viitor.

  Atâta doar că e necesar să vedem și ceva concret din partea statului român împotriva acțiunii statului inamic Rusia, la noi în țara. Și peste asta, ar ajuta să știm mai bine și noi toți, public, cine e cine și de partea cui e fiecare aspirant la un post în politică, mai ales acum, în apropierea alegerilor.

  The following two tabs change content below.
  Preot Alexandru Coman

  Preot Alexandru Coman

  Hirotonit preot în anul 1994, Parintele Alexandru Coman este și absolvent de Psihologie, specializat cu Master în Logopedie (Terapii și compensare în tulburările de comunicare), membru în Colegiul Psihologilor, având și cursuri post-universitare de Jurnalism/Publicitate (anul 2001), timp în care a slujit neîntrerupt în Biserică.

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.