VIDEO | H.R. Patapievici: Mi-e teamă de Rusia. Dacă Germania se înțelege cu rușii, este rău pentru noi

Print Friendly, PDF & Email

„Citesc foarte multă presă străină, cu ținte pe China, Japonia, Rusia, Ucraina și puterea centrală din Europa, care este Germania, de care, noi acum, în mod paradoxal, depindem enorm. Dacă Germania se înțelege cu rușii, prin spate, cum a făcut-o de atâtea ori, este rău pentru noi. Pentru noi, în momentul de față este bine o politică americană, o politică de alianță cu Polonia, cu care trebuie obligatoriu să facem un soi de axă nord-sud, cu Statele Baltice și cu țările nordice, este o variantă foarte bună. Țările nordice, țările baltice, Polonia, România, Statele Unite, pentru că Germania, nu știu, mă tem că deja se înțelege cu rușii prin spatele nostru.”

(Horia-Roman Patapievici | iunie 2015, Realitatea)

Citiți și Przemysław Żurawski Vel Grajewski: Să construim un bloc din Scandinavia până în România, aliat cu anglo-saxonii. Nu avem ce aștepta de la Germania

8 gânduri despre “VIDEO | H.R. Patapievici: Mi-e teamă de Rusia. Dacă Germania se înțelege cu rușii, este rău pentru noi

 1. Dacă Germania se înțelege cu rușii, prin spate, cum a făcut-o de atâtea ori, este rău pentru noi. ”

  Îmi pare că situația diferă de trecut.
  Îi putem trata caracteristicile punctual…
  E ca în 1939?
  E ca la 1795?

  Care or fi înțelegerile ruso-germane „de atîtea ori”?

 2. Să citești „ foarte multă presă străină, cu ținte pe China, Japonia, Rusia, Ucraina și puterea centrală din Europa, care este Germania…”, ar concluzia să-ți fie:

  „ Germania, nu știu, mă tem că deja se înțelege cu rușii prin spatele nostru.”

  E interesantă în ultimul citat formula „nu știu”, urmată de ideea „DEJA se înțelege cu rușii”.

 3. „ Dacă Germania se înțelege cu rușii, prin spate, cum a făcut-o de atâtea ori, este rău pentru noi. ”

  Îmi pare că situația diferă de trecut.
  Îi putem trata caracteristicile punctual…
  E ca în 1939?
  E ca la 1795?

  Care or fi înțelegerile ruso-germane „de atîtea ori”?

 4. Domnul Papteevici se inseala. Germania nu intretine o relatie dusmanoasa, belicoasa (pe fata) cu Rusia, dar asta nu inseamna ca cele doua tari intretin o relatie amicala, pe la spate. Germania spre exemplu promoveaza in mod insistent pedepsirea Rusiei prin impunerea sanctiunilor economice, chiar daca firmele germane constituie cel mai numeros grup de perdanti. De mentionat este si faptul ca in ultimii 4,5 ani Germania si USA (spre deosebire de Polonia si UK) au dus o lupta economica foarte eficienta impotriva exportatorilor de petrol (Rusia, Venezuela si wahabii din golful persic). Aceste tari se oconfrunta cu reducere semnificanta a cifrei exporturilor (conform prognozelor pretul petrolului va pluti la acest nivel cel putin pina la sfirsitul decadei). Cel tirziu acum putem conclude ca strategia de prevenire a incalzirii globale a lovit (mai mult sau mai putin in mod intimplator;) cartelul raului direct in moalele capului. Presedintele USA descrie rezultatele acestei arme eficace incepind cu minutul 2:40 din licul de mai jos.

  https://www.youtube.com/watch?v=vCWKy9zN90A#t=63

 5. Si Carol a fost de etnie germana si nu l-a impiedicat sa reprezinte interesele Romaniei. Problema lui Johannis nu este etnia, ci caracterul.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.