La câteva minute de Noua Eră

  20

  De începutul oficial al Noii Ere ne mai despart câteva minute. Barack Hussein Obama, primul preşedinte american de culoare, după cum ni se tot reaminteşte în ultima vreme, va ţine discursul de inaugurare a preşedinţiei sale în faţa a câteva milioane de oameni veniţi din întreaga lume. O atmosferă de sărbătoare a cuprins Washingtonul, America şi, pare-se, întregul univers. Televiziunile transmit în direct ceremonia din Washington, jurnaliştii sunt în extaz, poporul priveşte hipnotizat.

  Toţi se aşteaptă la minuni. Obama în sus, Obama în jos. Obama o să aducă schimbare. Obama o să rezolve criza economică. Obama o să plătească taxele săracilor şi o să introducă free healthcare. Obama o să renunţe la unilateralism şi va prefera să lucreze prin intermediul instituţiilor internaţionale. Obama o să le dea „palestinienilor” un stat. Obama o să schimbe politica „antimusulmană” a Casei Albe. Obama o să fie un apostol al păcii, spre deosebire de belicosul Bush. În sfârşit, Obama o să repare imaginea Americii în lume, rezolvând marea problemă a sectorului narcisist al naţiunii americane, atât de preocupat de ce cred ceilalţi, mai cu seamă când vine vorba de „europeni” (a se citi francezii şi nemţii) cu pretenţii.

  Raţiunea e în vacanţă, iar locul ei e luat de un soi exaltare nebună. Pantofi Obama, tricouri Obama, chiloţi Obama, frizuri Obama, tatuaje Obama, prăjituri Obama, iar în noaptea asta, probabil mulţi copii Obama. Lumea a luat-o razna.

  Cât despre Ales, el a rămas acelaşi individ megaloman şi lipsit de substanţă. În campanie, s-a portretizat drept o îmbinare între Kennedy şi Reagan. A încercat să ţină discursuri acolo unde, în timpul Războiului Rece, preşedinţii americani au făcut Istorie. La Berlin, JFK a rostit „Ich bin ein Berliner”, asigurând naţiunea germană că Germania şi Berlinul nu vor fi abandonate niciodată comunismului sovietic. Tot acolo, Ronald Reagan l-a provocat pe Gorbaciov, cerându-i să dărâme Zidul. Cu aceşti politicieni se compară senatorul american de Illinois, cu 2 ani experienţă în Congres, venit în lumea politică prin păienjenişul corupt din Chicago. Acelaşi politician care din dorinţa de a se lega de persoana lui Lincoln, a început mai nou să şi mănânce feluri de mâncare preferate de Abraham Lincoln, servite – ce surpriză! – pe un set de veselă asemănător cu cel utilizat de Mary Todd Lincoln, soţia faimosului preşedinte. La ceremonia de inaugurare a venit tot precum Lincoln, cu trenul. Dacă n-ar fi cel mai puternic om al lumii, ar fi de-a dreptul amuzant.

  Pregătiţi-vă pentru videopreşedinţie. Începe azi, cu un discurs în faţa maselor zombificate.

  Obamania

  Obamawood
  We are building a religion
  Print Friendly, PDF & Email

  20 COMENTARII

  1. No, We Can’t!
   Bursa din New York este in contracurent cu bucuria festivitatilor de la Washington, unde a descalecat Barack Hussein Obama, the American President. Indicele Dow Jones a scazut cu 4.01% iar piata Nasdaq-ul cu 5.78 % dupa cum informeaza Le Figaro.

  2. Se pare ca mi-a scapat „white embrace right” asta.

   Iubesc ideologiile. Numai ele pot sa te tampeasca indeajuns incat sa crezi ca numai o rasa poate fi rasista.

  3. Madam Cernahoschi nu poate mai mult. N-ai vazut, cat de impresionata a fost ea de MASE? 😆 I-au furat ochii. Vai, ce pacat ca nu avem si noi un Obama ca sa facem si noi demonstratii de masa! Si sa scriem poezii iubitului conducator, cum au facut unii penibili.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here