Atheists Don’t Have No Songs – cu Steve Martin

  Print Friendly, PDF & Email

  Steve Martin şi Steep Canyon Rangers au facut furori cu melodia Atheists Don’t Have No Songs, un a capella “gospel” înregistrat în Austin, 2010.

  Atheists Don’t Have No Songs

  Christians have their hymns and pages,
  Hava Nagila’s for the Jews,
  Baptists have the rock of ages,
  Atheists just sing the blues.

  Romantics play Claire de Lune,
  Born agains sing He is risen,
  But no one ever wrote a tune,
  For godless existentialism.

  For Atheists,
  There’s no good news,
  They’ll never sing a song of faith.

  For atheists,
  They have a rule,
  The “he” is always lowercase.
  The “he” is always lowercase.

  Some folks sing a Bach cantata,
  Lutherans get Christmas trees,
  Atheist songs add up to nada,
  But they do have Sundays free.

  Pentecostalists sing they sing to heaven,
  Coptics have the books of scrolls,
  Numerologists can count to seven,
  Atheists have rock and roll.

  For Atheists,
  There’s no good news,
  They’ll never sing a song of Faith.

  In their songs,
  They have a rule,
  The “he” is always lowercase.
  The “he” is always lowercase.

  Catholics dress up for Mass,
  And listen to, Gregorian chants.

  Atheists just take a pass,
  Watch football in their underpants.
  Watch football in their underpants.

  Atheists, Atheists, Atheists,
  Don’t have no songs!

  11 gânduri despre “Atheists Don’t Have No Songs – cu Steve Martin

  1. […] arch enemy – we will rise

   Tear down the walls
   Wake up the world
   Ignorance is not bliss
   So fed up with second best
   Our time is here and now

   I am the enemy
   I am the antidote
   Watch me closely
   I will stand up – now

   We will rise
   Rise above

   Stereotype Fools
   Playing the game
   Nothing unique
   They all look the same
   In this sea of mediocrity
   I can be anything
   Anything I want to be

   We will rise

  2. Singura problema e ca „the sea of mediocrity” e plina de attention whores care se bat cu pumnul in piept ca vor „stand up” si ca pot fi „anything”. 🙂

  3. Indeed, atheists have no songs. Ce au ei, nu se poate numi muzica – ei au creat alde Internationala, marsuri naziste, guitaturi de Paunescu. Dar si alea erau mult mai elaborate politico-ideologic decat textul-pe-fond-de-ragete postat de Aaragn Theglin. Se vede treaba, cu trecerea vremii, ateismul reduce substantial QI-ul barzilor sai. De la fioroasele poeme sataniste pe care le compunea tanarul Marx, trecand prin „arta angajata” si pana la asemenea productie de Ferma Animalelor, evolutia a fost rapida, graitoare si previzibila. A dovedit, darwinist, ca omul, daca vrea, can be anything, adica poate sa evolueze spre porc, si, de ce nu, spre mistret. Anything.

   Gura pacatosului – umor involuntar graieste! „in this sea of mediocrity I can be anything”
   Nimic mai exact. Afara din baltoaca mediocritatii, nu poti aspira chiar la orice titlu, trebuie sa fii realist. Daca stai in ea, si nu scoti capul, poti sa ramai, o vreme, cu iluzia.
   Eu zic totusi ca merita sa iesi, e minunat sa vezi lumea in 3D. Daca nu vrei, stai acolo. Nu te scoate nimeni cu forta. Dar nu incerca sa intinzi baltoaca mediocritatii si peste cei care nu vor sa se balaceasca in ea.

  4. Doctore, ceea ce vroiau sa spuna acesti oameni este ca sentimentul religios poate fi o sursa fantastica de inspiratie, ceea ce nu poate fi negat.

  5. E superb cantecul lui Steve Martin! Trebuie multa ura, lipsa de umor si de inteligenta ca sa reactionezi cu ciuda la asa ceva.

  6. @Anca Cernea,

   Am crezut ca prezumtia ca orice grup de oameni care impartasesc o idee/atitudine ar trebui sa aiba un soi de manifest cantat (fara de care viata e trista si amara) era in cadrul rubricii „Umor pe mapamond”. Vad ca m-am inselat: o luati in serios.
   Dupa aceeasi premiza, ar trebui sa existe si un imn al fizicienilor care sustin teoria super-stringurilor, cantecelul radioamatorului care cauta viata extraterestra sau corul celor care practica divinatia in boabe de fasole (statistic vorbind, trebuie sa avem si din astia).

   Daca in cadrul unei credinte pot avea o colectie de cantece cultice cu rolul de a spori comuniunea/legaturile dintre credinciosi, ce sens are asta in cazul unei atitudini „pozitive”, cum e cea atee? Ateismul adopta o anumita pozitie epistemologica/morala in privinta lumii exterioare (obiective) – asta nu e o „credinta” si nu poate cere un ritual muzical specific.
   Dupa cum n-am nevoie de un astfel de ritual atunci cand spun „afara ploua” sau „masa electronului e atat”, nu am nevoie de el nici cand afirm atitudinea atee: „atribui o probabilitate extrem de mica/neglijabila existentei unui Dumnezeu, din cauza lipsei vreunei dovezi/teorii in acest sens”. Puteti fi de acord sau combate aceasta ultima atitudine, insa nu puteti nega ca avem de-a face cu o propozitie asupra lumii obiective, nu cu o „credinta”.

   Ateismul implica si o atitudine morala, insa, de asemenea, nu vad rostul unui gospel pe tema asta.

   A propos, de vreme ce ati vorbit de Internationala/cantece naziste – unde sunt ele pomenite in textul lui Steve Martin? Si ele sunt cantece de cult – nu atee, asa cum sustineti. Comunistii si nazistii au fost si ei religiosi, cu carticelele de rugaciune, imnurile, dogmele si crimele lor – de ce-i ingramaditi sub pres? Unde e Islamul in poezia lui Steve?

   A fi sau a nu fi ateu nu are nicio legatura cu muzica pe care o asculti si cu emotiile pe care aceasta ti le produce. Ca ateu, pot asculta la fel de bine Bach, Parsifal, Clair de Lune sau Arch Enemy. Aveti nevoie de placebo-ul emotional al comuniunii cu alti credinciosi? Foarte bine, insa nu-i dezavuati ca infra-umani pe cei care nu va impartasesc structura psihica.

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.