Barack Hussein Obama şi hitul ”Votați această lege!”

  Print Friendly, PDF & Email

  De câte ori a rostit Barack Hussein Obama „votați această lege!” în doar șapte zile? De „doar” 90 de ori. Sub mai multe forme, desigur, doar e un președinte intelectual.

  Pe 8 septembrie, Obama a ţinut un discurs magistral în faţa unei sesiuni reunite a Congresului. Economia merge prost si atîrnă ca o piatră de moară de popularitatea şi şansele de realegere ale preşedintelui. Amândoua aveau nevoie de un plan salvator. A venit sub forma unei idei; de fapt a singurei idei prezidenţiale în domeniu: orice problemă, oricât de mare, are un preţ. Licitezi pe măsură şi problema dispare. În acest caz, $450 miliarde. Bani pe datorie, datorie care va fi plătita „integral”, i-a asigurat Obama pe americanii din sala Congresului şi din fata televizoarelor. În paragraful 24 al discursului a dezvăluit şi cum: un super-comitet existent, format din 12 parlamentari, va adăuga această jumatate de trilion la trilionul şi jumatate de cheltuieli guvernamentale pentru care oricum trebuiau să găsească modalităţi de eliminare pînă în 2022. Desigur, jumătatea de trilion pe care Obama o cere cu insistenţă de la legislatori va fi cheltuită imediat. Locurile de muncă nu aşteaptă. La fel cum nu au aşteptat nici în urmă cu doi ani, când Obama a vărsat $840 miliarde peste aceeaşi problemă economică, iar locurile de munca, în loc să înflorească, s-au chircit şi mai rău. Cum se numeşte cel care se încăpăţînează să parieze pe aceeaşi soluţie şi crede de fiecare dată că va obţine alt rezultat decât în trecut? O flaşnetă care repetă cu exasperare: „Votaţi această lege!”

  The following two tabs change content below.
  „By accepting punishment, not for any sins, but for our virtues, we betrayed our code and made theirs possible. [...] Theirs is the morality of kidnappers. They use your love of virtue as a hostage. [...] Your enemies are destroying you by means of your own power. Your generosity and your endurance are their only tools. Your unrequited rectitude is the only hold they have upon you. They know it. You don't. The day when you'll discover it is the only thing they dread. You must learn to understand them. You won't be free of them, until you do.” - Francisco D'Anconia (Atlas Shrugged - Ayn Rand, p. 619)

  2 gânduri despre “Barack Hussein Obama şi hitul ”Votați această lege!”

  1. Obamistii de la hotnews.ro:
   Barack Obama propune un plan de reducere a deficitului de 3.000 mld dolari, concomitent cu majorarea impozitelor pentru bogati: Nu e lupta de clasa, e matematica

   Barack Obama a afirmat luni ca bogatii si marile intreprinderi trebuie sa-si achite “partea corecta” de impozite, cu ocazia prezentarii unui plan suplimentar de reducere a deficitului de 3.000 de miliarde de dolari, si care prevede o inasprire a fiscalitatii pentru persoanele cu venituri mari, relateaza AFP.

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.