Bilanţul administraţiei Obama faţă de Israel, prezentat de o tânără evreică din New York

Print Friendly, PDF & Email

Irina are 23 de ani şi în 2008 a votat pentru Obama. Patru ani mai târziu, iluziile ei s-au destrămat complet. Fiind evreică, Irina a urmărit cu atenţie politica administraţiei Obama faţă de Israel, iar bilanţul o îngrijorează profund: într-o perioadă când existenţa statului Israel este serios ameninţată de intenţiile regimului genocidal de la Teheran şi de radicalizarea islamistă a lumii arabe, efectul cumulat al diplomaţiei şi acţiunilor acestei administraţii a fost unul de subminare a securităţii Israelului. Este o schimbare fără precedent a politicii americane faţă de Israel din ultimele cinci decenii. Pentru Irina şi numeroşi evrei americani este şi o dureroasă trezire la realitate; schimbarea promisă de Obama are un substrat cu totul diferit de ceea ce ei şi-au imaginat în 2008.

4 gânduri despre “Bilanţul administraţiei Obama faţă de Israel, prezentat de o tânără evreică din New York

  1. Macar Obama si-a cerut scuze pentru ca a dus eroare sau cel putin ca a gresit in aprecieri despre Primavara Araba? L-a strins cineva cu usa cineva despre acest punct care este f. evident?

  2. Da’ chiar, Silva, drept cine il iei, pe Bamby? Nu e bine sa asteptam de la oameni mai mult decat pot ei da. Stii vorba aia, de unde nu e, nici D-zeu….

  3. Intr-adevar naiva am mai fost! Dar rau de tot. Ce sa-si ceara scuze, dom’le? Dupa cum am scris la topicul cu dezbaterea a treia, fara jena, Obamamia s-a laudat cu democratia din tarile arabe inceputa cu revolutiile de atunci, sustinute de el. Si Romney i-a tinut trena…

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.