Camelia Moise: 11 SEPTEMBRIE, așa cum l-am trăit eu

  Print Friendly, PDF & Email

  Greu de spus ceva în plus, la 13 ani de la acest eveniment. Pentru mine, parcă-a fost ieri. Un reportaj făcut fără scenariu. S-a născut dintr-o întâmplare. Aceea de a fi în acel moment, în acel loc! Și din nevoia de a mă apăra de coșmarurile care nu-mi dădeau pace, noapte de noapte. Deci, un reportaj din categoria ”terapie”, pentru ca m-am ”făcut bine” după ce l-am terminat. Sau categoria ”pașaport”, pentru că mi-am dat examenul de sfârșit de an IV la facultate!
  Acest filmuleț a luat vreo cinci premii, iar după difuzarea lui pe unul dintre cele șase posturi tv care l-au difuzat, de-a lungul timpului, m-a sunat cel mai important om de televiziune de la acea ora, din România. Să mă angajeze.

  Acest reportaj, de fapt, este un filmuleț studențesc. Dar a obținut șase premii, iar mai târziu, simpatia și antipatia multor oameni. Nu am avut operator, nu am avut o camera profesionala, si nici măcar trepied. Sigur că am pus și imagini de pe agențiile de știri sau de pe la videotecă, însă structura materialului, mai puțin ilustrația, au fost filmate de mine.

  un film realizat de http://cameliamoise.ro/

  puteti citi si Project 2996 – 10 Years After: Omagiu lui Eugen Gabriel Lazăr şi Donald F. Greene

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.