Crăciunul de altădată

  Print Friendly, PDF & Email

  Imagini din urmă cu 60 de ani. Poate cam dulcege pentru unii, copilăresc regizate pentru alţii. Totuşi, un lucru atrage atenţia: acelor oameni din trecut – un trecut apropiat, nu s-a scurs nici măcar o viaţă de om între prezent şi timpul acestor înregistrări – nu le apărea deloc îndoielnic să afirme cu naturaleţe ce anume se sărbătoreşte în această perioadă a anului: Crăciunul. Naşterea lui Iisus, un prilej de reînnoire a credinţei în Dumnezeu şi în oameni. Nu un „sezon festiv” despiritualizat şi depersonalizat, pentru că aşa cere dictatul corectitudinii politice.

  Acest Crăciun este şi un prilej de reflecţie asupra schimbărilor care au avut loc în societatea occidentală într-un răstimp scurt la scară istorică. Toţi îmbătrînim şi pierim, dar moartea celor care vin va fi definitivă dacă ne pierdem identitatea.

  4 gânduri despre “Crăciunul de altădată

  1. iar acum, spre contrast, iata cum un angajat al postului de Radio de stat din SUA, NPR, isi cere scuze pentru ca foloseste cuvintul Craciun:

   Pau, aceste agentii, incluzind Departamentul Apararii, nu stiu citi bani au si pentru ce anume. Am fost la – scuzati expresia – o petrecere de Craciun la Departamentul de justitie si oamenii erau foarte ingrijorati. (secventa de la PBS, sapt asta)

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.