Gândirea convolută a feminismului

  Print Friendly, PDF & Email

  O femeie de religie musulmană din Ontario va depune mărturie într-un proces în care două rude masculine sunt acuzate că au molestat-o sexual în copilărie. Mărturia nu poate avea loc deocamdată, deoarece femeia insistă să apară în curte cu faţa acoperită de cârpa neagră care formează acoperământul facial al veştmântului numit niqab. Judecătorul nu o acceptă pe banca martorilor cu faţa acoperită de o mască. Motivul este simplu: ar fi o încălcare a principiului de egalitate în faţa legii, care presupune tratament egal şi în curtea de judecată; normele procedurale nu pot fi viciate pentru a excepta o categorie socială de la noţiunile de transparenţă şi participare la actul de justiţie în calitate de persoană individuală, nu de anonimizat datorită apartenenţei la un colectiv impenetrabil. Femeia a înaintat recurs la curtea supremă canadiană, iar aceasta a acceptat să analizeze cererea ei. Feministele din Canada o susţin.

  Cazul este discutat de Charles Adler, jurnalist şi gazdă de talk radio, şi Barbara Kay, autor de editoriale pentru ziarul National Post. Cu această ocazie aflaţi şi ce înseamnă (cel puţin în Canada) statistici de genul „o femeie din patru este victimă a violenţei casnice.”

  11 gânduri despre “Gândirea convolută a feminismului

  1. Raportez cu indignare: islamofobia canadiana a atins cote nebanuite. Incepand de azi a intrat in vigoare legea conform careia femeile musulmane care poarta niqab trebuie sa isi descopere fata in timpul ceremoniei de acordare a cetateniei.

  2. Mai bine nu le-ar acorda-o.

   Oare de ce unui israelian ii e asa de greu sa capete aceasta cetatenie si trebuie sa demonstreze nu stiu ce merite, si ca e util societatii, si ca profesia lui e cautata, etc.

  3. Femeia aceea are probleme psihice grave, si multiculturalistii discuta b-s despre drepturile ei cetatenesti, in loc s-o ajute naiba sa ajunga pana la un psihiatru, cand e asa de evident ca are mare nevoie.

  4. Domnule Liv STOmer, cred ca gresesti profund.
   Nu acea femeie are probleme psihice grave, ci intreaga societate fundamentalista musulmana. Biata femeie nu face decat sa urmeze in mod scrupulos instructiunile shariei islamice care i se toaca zilnic in cap de ani multi, poate de cand se stie.
   Si ea mai stie bine ca daca ar consimti sa-si dezvaluie fatza in prezenta completului de judecata ar avea de suferit rigorile mediului in care traieste.
   Drepturile ei cetatenesti? Aveti vreo o idee despre cum isi intelege ea propriile ei drepturi?
   Daca o veti intreba, ea va va raspunde ca se simte implinita in cadrul ansamblului de legi islamice pe care le urmeaza, ca se simte sigura si la locul ei potrivit, indeplinindu-si functia pe care legea Profetului i-a harazit-o. Si mai ales, va va spune ca respinge cu indignare incercarea de a i se oferi niste „drepturi” contravenind legile Islamului.
   Poate ca in primul rand, cele care ar avea nevoie de un consult psihiatric sunt acele feministe multiculturaliste lunatice care o sprijina.

   Apropo, fiind intr-o zi la aeroportul din Bruxelles, am vazut cum cateva femei cu burka au fost trecute spre boarding fara nicio verificare personala, doar pe „cuvantul” barbatului ce le insotea si prezenta pasapoartele acestora.

   Cred ca s-a depasit deja punctul de reversibilitate.

  5. Corneliu (hai să ne tutuim că-i mai simplu), eu încercam doar să mă pun în locul ei şi să îmi imaginez ce ditamai disonanţa cognitivă trebuie să aibă femeia aceea în cap, şi am spus că are mare nevoie de psihiatru pentru asta. Dar nefiind de specialitate psiholog, ci inginer, da, e posibil să mă înşel. Da, sociatetea fundamentalistă musulmană cred că are şi ea, la rândul ei, probleme psihice grave. Da, şi acele femei fundamentaliste ar avea nevoie de psihiatru, şi cred că şi eu aş avea mare nevoie, trăind în lumea în care trăiesc. Dar deh, mi s-a reproşat recent în familie că prea mă plâng, aşa că prefer să îi plâng pe alţii, decât să mă plâng pe mine.

  6. Liviule (presupun), multumesc ca ai acceptat adresarea directa si fara formalitati. E in orice caz generatoare de mai multa deschidere, fara sa afecteze respectul, cata vreme suntem civilizati.
   E drept, cine nu cunoaste mentalitatea lumii islamice, nu-si poate inchipui o asemenea femeie decat intr-o stare de permanent conflict si refulare in raport cu statusul ei. Dar e exact invers. O stiu fara sa fiu psiholog, ci tot inginer, dar avand deja o anumita experienta de dialoguri cu persoane islamizate pe forumuri islamice romanesti. Nu o data, intrebarile mele de contestare a statutului si obligatiilor femeii in societatea islamica au fost intampinate cu indignare de catre convertite. Atunci ce mai putem vorbi despre cele nascute in societatea islamica si educate ca bune musulmance?
   Inca o data, nu cred ca ar avea nevoie de vreun ajutor psihologic, pentru ca se simt echilibrate in starea lor.
   Problema nerezolvata o avem tocmai noi, cei din jur, caci ne vedem intr-un conflict cu o stare de lucruri noua, cu care nu ne putem impaca si careia nu-i vedem solutia.
   Deci, oare tocmai noi trebuie sa apelam la psiholog? Sau sa punem mana pe ciomag?

  7. Cred că noi suntem aceia care avem nevoie. Eu cel puţin. Familia mea mă f..e psihic de ani şi ani de zile, pentru motive de genul
   -că am fost un decreţel
   -că mă declar anticomunist, şi sunt mândru de asta
   -că sunt de dreapta, nu sunt legionar, nici Hitlerist, şi totuşi mândru că sunt de dreapta
   -că declar pe faţă că cred în Dzeu, fără a încerca să convertesc pe nimeni
   -că sunt sincer, şi recunosc cinstit toate lucrurile astea, deşi ştiu că îmi va dăuna că o fac
   Tocmai mi-a retras ambasadele un unchi pe care l-am sfătuit să nu mai urmărească Realitatea-Antenele, pentru că dezinformează şi spală creiere.
   După un asemenea tratament, crede-mă, şi dumneata ai avea nevoie de o echipă întreagă de psihiatri, nu de unul singur. Dar mă rog, sper să fiu numai eu care dramatizez acum, sper să nu vorbesc chiar serios momentan.
   Din păcate, cam asta e România profundă, cum gândesc rudele mele, nu cum gândesc eu.

  8. Adică mi-a declarat tocmai astă seară că nu mai vorbeşte cu mine, pentru că l-am sfătuit să nu se mai uite la realitatea-antene şi că nu voi vrea vreodată să aud chestii de genul „înainte a fost mai bine, comunismul a avut şi părţi bune, etc”. Pur şi simplu că nu mai vorbeşte cu mine. Om de 43 de ani, el, nici măcar n+are scuza senilităţii. Good riddance, i say.

  9. Sa fii de Dreapta in Romania e ca si cum ai fi misionar crestin intr-un trib de canibali.
   Si pun Dreapta cu D mare pentru ca ma refer la a fi de dreapta de-adevarat, nu ca trogloditii tip Fumurescu, Antonesei etc.
   Incepe sa fie greu chiar si in „Vest”: liberalismul politically correct, ateist si multiculturalist a patruns ca un cancer chiar si in dreapta vestica (a se vedea RINOs din Republicanismul american sau cit de palida si marginalizata e dreapta europeana acum).

  10. Filmuletul nu mai poate fi vizionat 🙁
   @ Corneliu: avand studii in domeniul sanatatii mintale „m-as risca” cu o parere. Erik Fromm are o carte foarte buna, Frica de libertate. Acolo, intr-unul din capitole explica asa cum spune si titlul cartii, ca ne dorim libertatea dar ne temem si preferam sa ne reintoarcem la ceea ce consideram a fi siguranta. Negand libertatea, se configureaza doua roluri: sadicul si mazochistul; cel ce domina, subordoneaza, controleaza, etc. si celalalt care se supune, preda controlul, se coboara, etc. Cei doi, sadicul si mazochistul formeaza un cuplu disfunctional care au nevoie unul de celalalt. Relatia este disfunctionala din mai multe motive, in primul rand pentru ca nici unul nu evolueaza, iar viata ne este data ca sa crestem sub toate aspectele. „Convertitele” probabil, au imagine de sine scazuta, nu au fost respectate in familia lor de origine si atunci o relatie care ofera „siguranta” este binevenita. Nu isi dau seama ca nu sunt libere inlauntrul lor. Vor refuta orice argument care tinde sa le scoata din situatia lor, ar necesita o adaptare mult prea drastica. Ele prefera sa traiasca intr-un minorat psihic, social, cultural, spiritual.
   Un exemplu sotia lui Tsarnaev, o americanca spalata total la creier. Vorbim de o persoana care a crescut intr-o lume cvasi-libera totusi si care s-a comportat la fel ca si o femeie nascuta intr-o tara muzulmana.

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.