„Jane Roe”, femeia în numele căreia a fost legalizat avortul în SUA: Îmi dedic restul vieţii pentru anularea legii care îmi poartă numele

  Print Friendly, PDF & Email

  Cred că e corect să spui că întreaga industrie a avortului  e clădită pe o minciună. Sunt hotărâtă să-mi dedic tot restul vieţii pentru anularea legii care îmi poartă numele.

  Norma McCorvey este „Jane Roe”, pseudonimul sub care a fost depusă plângerea împotriva statului Texas care interzicea avortul. Această plângerea a dus în cele din urmă, după trei ani de dezbateri, la celebra sentință a Curții Supreme „Roe vs Wade” care a legalizat avortul în SUA exact acum 40 de ani.

  Norma a recunoscut ulterior că a mințit pretinzând că a fost violată. Ar fi făcut-o pentru că avea doar 21 de ani, era deja divorţată şi născuse de două ori, și avea o sarcină nedorită. Norma a dat naştere copilului, o fetiţă care a fost adoptată de o familie. Norma nu a făcut niciodată avort și spune că a fost folosită de două ambițioase avocate care militau pentru avort şi căutau un caz cu care să ajungă la Curtea Supremă. Norma a lucrat pentru clinici avortive până la mijlocul anilor ’90. S-a convertit însă în 1995, iar astăzi este activistă pro-life.

  Woman Behind Roe v. Wade: “I’m Dedicating My Life to Overturning It”

  The following two tabs change content below.
  Gelu Trandafir
  Gelu Trandafir a studiat jurnalismul în Franţa. A fost producător de emisiuni pentru ProTV, realizator şi editor pentru BBC World Service, editorialist la România liberă şi redactor-şef adjunct la Evenimentul Zilei şi Cotidianul. A făcut parte din Delegaţia Permanentă a PNŢCD la începutul anilor '90 şi este membru fondator al Fundaţiei Ioan Bărbuş. A fost membru CNA între 2006 și 2012.

  Un gând despre “„Jane Roe”, femeia în numele căreia a fost legalizat avortul în SUA: Îmi dedic restul vieţii pentru anularea legii care îmi poartă numele

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.