Mustafa Zayed vs. Robert Spencer

  Print Friendly, PDF & Email

  Pe 28 ianuarie a avut loc o dezbatere găzduită de postul tv ABN Sat între apologetul islamic Mustafa Zayed şi criticul islamic Robert Spencer. Subiectul a fost următoarea moţiune: „Mahomed a predicat faptul că musulmanii trebuie să îi subjuge şi să poarte război împotriva necredincioşilor”. Dl. Zayed a argumentat în favoarea unui răspuns negativ, iar dl. Spencer a susţinut răspunsul afirmativ.

  Robert Spencer este greco-catolic şi în 1986 a absolvit facultatea de studii religioase din cadrul Universităţii Carolina de Nord, iar în anul 2003 a iniţiat situl Jihad Watch. El este autor al mai multor cărţi despre islam, între care succesul de public Adevărul despre Mahomed: fondatorul celei mai intolerante religii din lume. Mustafa Zayed a absolvit Universitatea Alexandria din Egipt cu o specializare în Ingineria Sistemelor de Comunicaţii, este membru al Comitetului Ştiinţific al Coranului şi Cercetării Sunna din Egipt şi trăieşte în New Jersey, unde predă şi ţine conferinţe în cadrul Societăţii Islamice din Jersey. Ca răspuns la cartea lui Spencer, Mustafa Zayed a publicat în 2010 volumul Minciuni despre Mahomed: cum aţi fost înşelaţi prin islamofobie.

  Înregistrarea dezbaterii durează două ore. De la minutul 3:40 începe dezbaterea propriu-zisă. Recomand celor interesaţi să îşi facă timp pentru vizionare, chiar dacă pe bucăţi mai scurte. Este o dezbatere exemplară din mai multe puncte de vedere, între care de interes deosebit este disputa din final în jurul unui punct teologic important al islamului: evreii şi creştinii adevăraţi sunt de fapt musulmani. Exact în ce sens şi răspunsul lui Robert Spencer sunt cât se poate de instructive. Interesant este şi răspunsul dat de Zayed la o întrebare din audienţă în care este rugat să explice dacă Mahomed poate sau nu să fie considerat drept pedofil datorită actului sexual cu fetiţa de nouă ani pe care o luase de nevastă când ea avea şase ani.

  2 gânduri despre “Mustafa Zayed vs. Robert Spencer

  1. Un arab mergea pe strada. La un moment dat un tip striga:
   – Ahmed… nevasta-ta te inseala!
   Arabul se face rosu la fatza … scoate cutitul si fuge catre casa. Pe drum, este calcat de o masina. In ambulanta, in drum spre spital, incepe sa reflecteze:
   – Ar trebui sa ma calmez un pic…. intai si intai…. sunt burlac… in al doilea… nici nu ma cheama Ahmed …

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.