Oazu Nantoi către Dughin: „Îi mulţumesc domnului Dughin că mă ameninţă cu război acasă la mine!”

  Print Friendly, PDF & Email

  La Publika TV, Oazu Nantoi l-a înfruntat pe Alexandr Dughin, în timp ce Iurie Roşca îi ţinea isonul apostolului eurasianismului.

  Alexandr Dughin a spus că:

  Pentru Rusia, obiectivul numărul unu este apărarea graniţelor şi ca blocul NATO să nu fie la hotar. Pentru asta vom face orice scheme. Nu putem să târâim popoarele în uniunea euroasiatică. Rusia va face apel la folosirea forţei în Transnistria, doar dacă NATO va veni în Moldova. Moldova nu va merge la asta pentru că are o populaţie raţională. Deocamdată, Moldova a fost permanent în limitele unui model raţional. Nimeni nu va face asta raţional. Cheile de la Transnistria sunt la Moscova. America a fugit cu ruşine din Georgia şi la fel va face asta cu Moldova, dacă va reuşi să facă asta.

  Chinezii nu exportă valorile lor odată cu mărfurile cum face SUA. China este un partener al Rusiei pentru lumea multipolară. Raţional e să rezolvi problemele de azi ca să le poţi înfrunta pe cele de mâine. Pentru Moldova este importat să îşi păstreze populaţia. Şi eu sunt pentru ca să scoatem forţele militare din Transnistria. Vrem să avem Moldova ca partener şi nu va mai fi nevoie de această armată. Vrem să avem o relaţie frăţească. Mai bine ca SUA să se oprească singură. Dacă SUA va împinge Moldova la anumite acţiuni în privinţa Transnistriei va îneca totul în sânge. Conflictul transnistrean are soluţie. Trebuie să ne integrăm în uniunea euroasiatică şi se rezolvă totul. 

  Oazu Nantoi:

  Îi mulţumesc domnului Dughin că mă ameninţă cu război acasă la mine!

  Înainte de a vorbi visul euroasiatic, scoateţi trupele militare din Transnistria! Să arate Rusia că nu ne ia drept vasal, ci ca partener de discuţii, că nu trebuie să fim robi în Uniunea Euroasiatică, ci vom fi parteneri cu drepturi egale. Uniunea Euroasiatică înseamnă mult zgomot din nimic. Dacă Uniunea Europeană înseamnă o serie de reguli bine definite, atunci Uniunea Euroasiatică este un balon de săpun. Nu e corect să spui că Uniunea Europeană înseamnă doar homosexualism.

  Diferendul transnistrean este un conflict între Republica Moldova şi Federaţia Rusă. Rusia este unicul stat care sfideză cinic suveranitatea Republicii Moldova şi care susţine acest regim falimentar şi xenofob în regiunea de Est a ţării.

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.